|
|
|
Szőlőkompót
1 kg szőlő, 2,5 dl víz, 25 dkg cukor
Megmossuk és leszemezzük a szőlőt.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön sziruppá főzzük.
A szőlőszemeket beledobjuk, 2 percig főzzük, majd a szőlőt kivesszük, üvegekbe tesszük.
A sziruphoz szalicilt keverünk, és a szőlőre öntjük.
Az üvegeket lezárjuk és kidunsztoljuk.... |
2007-01-23 12:15:36 |
|
|
|
|
|
|
... olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel.
Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.
Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, ... |
|
2007-01-19 19:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... sajtkrém), 15 dkg trappista (1 körcikk)
A díszítéshez:
4 levél saláta, 1 szál újhagyma, 4 karika sárgarépa , 4 szem olajbogyó
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A sárgarépából levágjuk a karikákat.
A kenyérszeleteket megvajazzuk, rátesszük a salátaleveleket. ... |
2007-01-19 17:59:45 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzá... |
|
2007-01-19 10:54:44 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát felaprítjuk, és olajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, felaprózott sárgarépát, petrezselymet és karalábét a hagymához adjuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
2. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, és a zöldségekhez adjuk. Üvegesre pirítjuk, és fél liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzátesszük a zöldfűszereket is. Lefödve puhulásig főzzük.
3. A csorbát végül ... |
|
2007-01-19 01:04:26 |
|
|
|
|
|
|
... tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt
A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra ... |
2007-01-18 14:57:23 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajt.
A palacsintához: 15 dkg liszt, 25 dkg kukoricaliszt, 2 tojás, 1 csipet currypor (ki is hagyható), 1 tk. vágott petrezselyem, olaj a sütéshez.
1. A szárnyashúst megmossuk, kevés sós vízben puhára főzzük, majd kivesszük (a levét megőrizzük), és amikor langyosra hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finom... |
2007-01-14 00:43:02 |
|
|
|
|
|
|
... hiánya között. A csicsóka-lé fogyasztásával el lehet kerülni a vérnyomás emelkedését, illetve az azzal kapcsolatos kellemetlenségeket.
Elkészítési mód:
A csicsókát megmossuk és levét kicentrifugázzuk. Fogyaszthatjuk magában is, vagy más lével, így céklával, vagy sárgarépa lével, vagy azokkal a zöldséglékkel, melyek fogyasztása ízben támogatást igényel számu... |
2007-01-13 06:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... liszt + a nyújtáshoz,
13 dkg vaj/ margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
10 dkg zsemlemorzsa,
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a l... |
2007-01-09 17:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... tej, 6 dl zöldségleves (leveskockából is jó), só, őrölt bors, 1 csokor tárkony (1 evőkanálnyi szárítottal helyettesíthető)
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, majd a tej és a leves keverékében feltesszük főni. Megsózzuk, a borssal és a tárkonnyal fűszerezzük, majd puhára főzzük. Amikor elkészült, néhány kelbimbót félreteszünk a tálaláshoz, a tö... |
2007-01-06 13:37:33 |
|
|
|
|