Belépés
Szőlőkompót
Szőlőkompót

1 kg szőlő, 2,5 dl víz, 25 dkg cukor


Megmossuk és leszemezzük a szőlőt.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön sziruppá főzzük.
A szőlőszemeket beledobjuk, 2 percig főzzük, majd a szőlőt kivesszük, üvegekbe tesszük.
A sziruphoz szalicilt keverünk, és a szőlőre öntjük.
Az üvegeket lezárjuk és kidunsztoljuk....
2007-01-23 12:15:36
Húsos rétes
... olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel.
Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.
Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, ...
2007-01-19 19:16:59
Gyerek szedvics zsúrokra
... sajtkrém), 15 dkg trappista (1 körcikk)

A díszítéshez:

4 levél saláta, 1 szál újhagyma, 4 karika sárgarépa , 4 szem olajbogyó


A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A sárgarépából levágjuk a karikákat.


A kenyérszeleteket megvajazzuk, rátesszük a salátaleveleket. ...
2007-01-19 17:59:45
A töpörtyűkészítés titkai
... evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzá...
2007-01-19 10:54:44
Erdélyi zöldséges csorba
... hagymát felaprítjuk, és olajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, felaprózott sárgarépát, petrezselymet és karalábét a hagymához adjuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
2. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, és a zöldségekhez adjuk. Üvegesre pirítjuk, és fél liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzátesszük a zöldfűszereket is. Lefödve puhulásig főzzük.
3. A csorbát végül ...
2007-01-19 01:04:26
Sajtos-túrós-borsós torta?
... tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt

A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra ...
2007-01-18 14:57:23
Kukoricás palacsinta
... reszelt sajt.
A palacsintához: 15 dkg liszt, 25 dkg kukoricaliszt, 2 tojás, 1 csipet currypor (ki is hagyható), 1 tk. vágott petrezselyem, olaj a sütéshez.

1. A szárnyashúst megmossuk, kevés sós vízben puhára főzzük, majd kivesszük (a levét megőrizzük), és amikor langyosra hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finom...
2007-01-14 00:43:02
Csicsóka
... hiánya között. A csicsóka-lé fogyasztásával el lehet kerülni a vérnyomás emelkedését, illetve az azzal kapcsolatos kellemetlenségeket.

Elkészítési mód:

A csicsókát megmossuk és levét kicentrifugázzuk. Fogyaszthatjuk magában is, vagy más lével, így céklával, vagy sárgarépa lével, vagy azokkal a zöldséglékkel, melyek fogyasztása ízben támogatást igényel számu...
2007-01-13 06:55:02
Szilvás gombóc
... liszt + a nyújtáshoz,
13 dkg vaj/ margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
10 dkg zsemlemorzsa,
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a l...
2007-01-09 17:25:54
Kelbimbóleves
... tej, 6 dl zöldségleves (leveskockából is jó), só, őrölt bors, 1 csokor tárkony (1 evőkanálnyi szárítottal helyettesíthető)

Elkészítése:

A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, majd a tej és a leves keverékében feltesszük főni. Megsózzuk, a borssal és a tárkonnyal fűszerezzük, majd puhára főzzük. Amikor elkészült, néhány kelbimbót félreteszünk a tálaláshoz, a tö...
2007-01-06 13:37:33
1 2 3 ..............538 539 ........807 808 .......1067 1068 1069 1075 1076 1077 
Címkék: töpörtyűkészítés titkai, cukorral felforraljuk, szőlőszemeket beledobjuk, szőlőt kivesszük, sziruphoz szalicilt, szőlőre öntjük, üvegeket lezárjuk, tészta lágy, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, darált húshoz, salátaleveleket megmossuk, újhagymát megtisztítjuk, sárgarépából levágjuk, kenyérszeleteket megvajazzuk, tepertőt megdaráljuk, tojást megfőzzük, megtisztított tepertőhöz, tepertőhöz adjuk, fokhagymanyomón átnyomott, hagymához adjuk, rizst megmossuk, zöldségekhez adjuk, csorbát végül, borsót kifejtjük, lisztet elmorzsoljuk, csipet sóval, szárnyashúst megmossuk, levét megőrizzük, pórét finom, csicsóka-lé fogyasztásával, vérnyomás emelkedését, azzal kapcsolatos, csicsókát megmossuk, burgonyát meghámozzuk, szilvát megmossuk, burgonyát áttörjük, burgonyához keverjük, kelbimbót megtisztítjuk, leves keverékében, tárkonnyal fűszerezzük, kenyérszeleteket, töpörtyűkészítés, kicentrifugázzuk, tojássárgájával, helyettesíthető, fokhagymanyomón, salátaleveleket, megfonnyasztjuk, zöldfűszereket,
© 2013 TVN.HU Kft.