|
|
|
... két deci vízzel, ízesítsük sóval, kevés darált borssal és mézzel. Lefedve pároljuk addig, míg a padlizsán puha nem lesz. Tálalás előtt keverjünk hozzá egy csokornyi ... |
2007-01-05 00:37:14 |
|
|
|
|
|
|
... dkg eper
4 mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított epreket kettévágjuk, salátástálba tesszük. Ráöntjük a 4 narancs kifacsart levét, 4 szárított mentalevelet teszünk rá, és óvatosan megkeverjük. Lefedjük, 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a mentaleveleket kivesszük, leöblítjük, és megszárítjuk. A fél narancsot négy cikkre vágjuk. A salátát k... |
|
2006-10-02 07:22:12 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk... |
2006-10-02 07:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk. A mazsolát rövid időre vízbe ázatjuk. A barackokat 1 percre forró vízbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. 3 mentalevelet megmosunk. A dinnyék felső harmadát - mint egy kalapot - levágjuk, a magokat kiszedjük, belsejüket kikaparjuk, ügyelve, hogy a héja mellett kevés hús is maradjon. A kikapart gyümölcshúst ... |
|
2006-10-02 07:03:13 |
|
|
|
|
|
|
... (zöld)
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszú... |
|
2006-09-11 07:25:35 |
|
|
|
|
|
|
... takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A formák aljára mentalevelet és málnát teszük, majd lassan ráfolyatjuk a kissé kihűlt zselét, és amikor teljesen kihűlt, másnapig hűtőbe tesszük. Másnap a formát forró vízbe merítjük, és a kész zselét tompa végű kés se... |
2006-09-05 09:05:27 |
|
|
|
|