Regisztráció  Belépés
Szedres-joghurtos kocka
... amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük...
2018-07-25 00:39:22
Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel
... sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaforma aljára kanalazzuk, ujjunkkal lenyomkodjuk. A tortaformát a kekszes alappal hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítjük az 1. réteget: a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percig. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik (mindig a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el!). A túrót cukorral, egy csipet sóval ízesítj...
2018-07-22 15:56:26
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)
... keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd az elektromos habverőnkkel összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a pudingot is.

A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, felpuhítjuk, majd egy kis edényben, alacsony lángon felolvasztjuk, a vaníliás túrókrémhez keverjük.

A krémet a kekszalapon egyenletesen elosztju...
2018-06-08 16:08:06
Egyszerű kávés panna cotta
... habtejszín
5 dkg kávéízű étcsokoládé
1/2 dl erős presszókávé
csokoládé vagy kávészemek a díszítéshez


Elkészítés

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk p...
2018-03-14 23:25:33
Almakrém kókuszhabbal
... elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény ...
2018-02-09 16:56:48
Szedres-joghurtos kocka
... amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük...
2017-10-06 22:17:40
Házi eperparfé
... 8,5 dkg porcukor
balzsamecet vagy balzsamecetkrém


Elkészítés

A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk.
Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Ezután b...
2017-06-08 23:22:53
Spárga aszpikban
... főzzük. Hozzáadjuk a zöld spárgát, és további kb. 8 percig főzzük. Ezután a sípokat áttesszük egy tál jéghideg vízbe, majd jól lecsepegtetjük. A főzőlét megőrizzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kevés főzőlében feloldjuk. Végül hozzáöntünk 5 dl főzőlét, jól elkeverjük és enyhén megsózzuk.
A spárgasípokat színek szerint ...
2017-05-26 22:09:15
Habos meggyes pite
... leszűrtem, elosztottam az alsó lapon (friss meggy esetén kimagvalva tesszük az alsó lapra).
A pudingporból, cukorból és tejből a szokott módon sűrű pudingot főztem.
A zselatinlapokat vízbe áztattam, kinyomkodtam, majd egyesével feloldottam a még meleg pudingban.
Kevergetve teljesen kihűtöttem a zselatinos pudingot.
A tejszínből kemény habot vert...
2017-05-26 11:20:53
Zebra torta barackkal és citromkrémmel
... 175°C fokra, és süssük meg a tésztát körülbelül 40 perc alatt.

A kész süteményt vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Harmadik
lépés

Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe és hagyjuk állni, amíg megszívják magukat. Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját. Ezután facsarjuk ki a levét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat ...
2017-05-22 19:58:12
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: vanília kikapart, zselatinlapokat hideg, meleg szederkrémbe, tejszínhez keverjük, joghurtot elkeverjük, kekszes alappal, csomagoláson szereplő, túrót cukorral, csipet sóval, vaníliás cukrot, citrom levét, elektromos habverőnkkel, vaníliás túrókrémhez, kekszalapon egyenletesen, vaníliarudat hosszában, csokoládét apró, zselatinlapokat beáztattam, almakrémhez kevertem, lehűtött tejszínt, zselatinlapokat meleg, lábaskában közepes, kinyomkodott zselatint, zöld spárgát, sípokat áttesszük, főzőlét megőrizzük, kevés főzőlében, spárgasípokat színek, alsó lapon, alsó lapra, szokott módon, zselatinlapokat vízbe, zselatinos pudingot, tejszínből kemény, tésztát körülbelül, kész süteményt, tejszínt kemény, zselatinlapokat, narancslikőrrel, balzsamecetkrém, elpárologtattam, hűtőszekrénybe, összedolgozzuk, eltávolítottam, lecsepegtetjük, felmelegítjük, citromkrémmel, hozzákeverjük, felolvasztjuk, spárgasípokat, habverőnkkel, turmixgépben, csomagoláson, szederkrémbe, vaníliarudat, egyenletesen, lenyomkodjuk, sütőpapírral,
© 2013 TVN.HU Kft.