Belépés
Szerzetesek eledele
... vizet.
Hagyjuk így 1 percig a zöldségeket, majd öntsük le róluk a vizet.
Majd hevítsünk fel egy wokot, vagy ha ilyenünk nincs, egy magasabb falú bevonatos serpenyőt.
Tegyünk bele olajt, majd a zöldségeket.
Magas hőfokon, folyamatos rázogatás, és keverés mellett pirítsuk át a zöldségeket.
A végén sózzuk a zöldségeket.

TIPP: A zöldségeket ízesíthe...
2010-07-30 19:52:19
Sajtos keltekercs
... kelleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ereket, majd pároljuk félig puhára.
A kenyeret áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a fűszereket, az olajt, a kukoricadarát, és dolgozzuk ki fasírt állagúra.
A masszába keverhetünk 1-2 ek kalcitont is (szezám és zabkorpa keveréke).
TIPP: A fasírtok masszáját általában zsemlemorzsával ...
2010-07-30 19:24:18
Majonézes kocsonya csülökkel
... feldaraboljuk a főtt lapockával együtt. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és kevés citromlével. Ezután először cseppenként, majd vékony sugárban habverővel, erős keverés közben hozzáadjuk az olajt. A zselatint, kevés kocsonyalé hozzáadásával, felolvasztjuk, majd kihűtés után a kész majonézhez adjuk. A mártást ízesítjük porcukorral, citromlével és a tejszínnel. A kész mártásho...
2010-06-10 04:49:44
Manuéla Negrító, avagy...
... gyermek valóban az övé. Kiöletett belőle minden, amit szentnek vélt, helyükben feneketlen űr, iszonyú düh, bosz-szúvágy maradt. Manuéla személyes dolgaiból máglyát rakott, s ahogy öntötte rá az olajt, úgy ontotta az átkokat; a magasra csapó lángokból együtt szálltak a fekete füsttel - hová is?... S ő maga: hová is indult, eladva otthonát? Hol kereshetett menedéket bensője re...
2010-06-08 13:53:43
Jelenések 6-10 fejezetei
... vala kezében.


6 És hallék a négy lelkes állat közt szózatot, a mely ezt mondja vala: A búzának mérczéje egy dénár, és az árpának három mérczéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd.


7 És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallám a negyedik lelkes állat szavát, a mely ezt mondja vala: Jőjj és lásd.


8 És látám, és ímé e...
2010-06-01 17:50:30
Paradicsomos marhatokány
... bors.

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, a zöldségekkel együtt, és felkockázzuk, mindkettőt. A gombát felszeleteljük,
a vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk. Egy serpenyőbe Oliva olajt öntünk, felhevítjük, majd
bele tesszük a hagymát. Amikor aranysárgára pirult, hozzá adjuk a húst, a paradicsompürét,
kissé átpirítjuk, majd felöntjük vörösborra...
2010-05-27 18:36:53
Jó étvágyat...
... bors.

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, a zöldségekkel együtt, és felkockázzuk, mindkettőt. A gombát felszeleteljük, a vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk. Egy serpenyőbe Oliva olajt öntünk, felhevítjük, majd bele tesszük a hagymát. Amikor aranysárgára pirult, hozzá adjuk a húst, a paradicsompürét, kissé átpirítjuk, majd felöntjük vörösborral. Ízesítjük sóva...
2010-05-26 13:10:23
Nyersolaj hiány?
... ,,Green" Energy, and the Real Fuels of the Future ( Energia éhség: A ,,zöld" energia mítosza, és a jövő lehetséges üzemanyaga) című könyvében rámutat arra, hogy nem azért használunk olajt, gázt és szenet, mert ezeket az energiaforrásokat olyan nagyon szeretjük, és körmünk szakadtig ragaszkodunk hozzájuk, hanem azért, mert fajlagosan nagymennyiségű energiát ho...
2010-04-25 20:49:13
Thai masszázs
... talpát is használja. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A Thai masszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajt, krémeket.

A tradicionális thai masszázs 6 alapeleme:

 Jóga: Osi és közismert indiai egészség-megorzési és gyógyító módszer, ami évezredes múlttal rendelkezik. A ...
2010-04-18 23:00:31
Halleves horvát módra:
... citrom,
3 dkg petrezselyem zöld,
2 babérlevél,
2 dkg só,
3-4 szem bors.
Elkészítés: A halat megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és hideg vízbe teszem.
Hozzáadom, az olajt, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, felezett paradicsomot, babérlevelet, sót, borsot és a petrezselyem zöld felét.
Felforralom és lassú tűzön főzöm.
Mikor a hal kész...
2010-04-14 06:45:07
1 2 3 ...14 15 ..22 23 24 25 28 29 30 
Címkék: Manuéla Negrító, Real Fuels, magasabb falú, végén sózzuk, zöldségeket ízesíthe, vastag ereket, kenyeret áztassuk, reszelt sajtokat, masszába keverhetünk, fasírtok masszáját, főtt lapockával, tojássárgáját elkeverjük, kész majonézhez, mártást ízesítjük, kész mártásho, magasra csapó, fekete füsttel, négy lelkes, búzának mérczéje, árpának három, negyedik pecsétet, negyedik lelkes, húst megtisztítjuk, zöldségekkel együtt, gombát felszeleteljük, vöröshagymát nagyon, serpenyőbe Oliva, jövő lehetséges, energiaforrásokat olyan, test meghatározott, teljes relaxációt, tradicionális thai, egészben hagyott, petrezselyem zöld, paradicsompürét, zsemlemorzsával, nagymennyiségű, felszeleteljük, szárazmasszázs, megtisztítjuk, meghatározott, hozzáadásával, tojássárgáját, kukoricadarát, felolvasztjuk, tradicionális, feldaraboljuk, zöldségekkel, petrezselyem, paradicsomos, paradicsomot, ragaszkodunk, technikákkal, felkockázzuk, kelleveleket, babérlevelet, aranysárgára, vöröshagymát, zöldségeket, citromlével, porcukorral, felnyitotta,
© 2013 TVN.HU Kft.