|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg pulykacomb/nyesedék, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt kömé... |
2006-10-19 18:27:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Pacalpörkölt
Hozzávalók:
# 1 kg tisztított marhapacal,
# 1 nagy fej hagyma,
# 2 gerezd fokhagyma,
# 1 paradicsom,
# 1 zöldpaprika,
# 5 evőkanál olaj,
# 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
# 1 csipet őrölt kömény,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna
Elkészítés:
1. A pacalt többször váltott hideg vízben meg... |
|
2006-10-16 15:11:04 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávaló:
60-80 dkg főtt marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.
Elkészítése:
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult... |
2006-10-15 15:56:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
6 kisebb vagy 4 nagyobb csirkecomb, 1 csapott evőkanál só, 2 fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál csemege pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kg (új)burgonya, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt.
1. A húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk... |
|
2006-10-13 22:38:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg szójakocka, 2-3 kk. ételízesítő por, 1 nagy vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1-1 kk. édes és csípős pirospaprika, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. majoránna, 30-35 dkg fejtett zöldborsó.
1. A szójakockát 1-2 órára annyi ételízesítős vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vá... |
|
2006-10-13 22:33:15 |
|
|
|
|
|
|
...- A fóliábacsomagolt jégkockák sokáig nem olva.dIlak el.
- A vajat letakarva tartsuk a hütöszekrényben is.Így nem veszi fel a különböző szagokat. - A pirospaprikát mindig forró zsírban keverjük el, hogy a festékanyaga kioldódjék, de ne süssük, mert ettől megkeseredik.
- Ha bármit sütünk alufóliában, ne göngyöljük bele túl szorosan,... |
2006-09-25 17:48:54 |
|
|
|
|
|
|
Csikóstokány
Hozzávalók: 60--80 deka sertéslapocka, 15--20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna.
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszú-ságúra, ceruza-vast... |
2006-09-19 11:00:19 |
|
|
|
|
|
|
Kolbászpörkölt
Hozzávalók: 4 pár debreceni, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 6 deka füstölt szalonna, 3 zöldpaprika, kés-hegynyi pirospaprika, só.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk.
Megpaprikázzuk, felengedjük 1 deci vízzel, és 8-10 percig pároljuk. A debrecenit karikákra vágjuk, a megtisztított, és feldarabolt zöldpaprikáva... |
2006-09-19 10:59:52 |
|
|
|
|
|
|
Sertéspörkölt
Hozzávalók: 60-80 deka sertéslapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 deci para-dicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel... |
2006-09-19 10:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... középnagyságú káposztalevél, 30 deka darált sertéshús, 10 deka darált füstölt hús, 6 deka rizs, 12 deka reszelt vöröshagyma, 4 deka zsír, 4 deka liszt, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt hagymával, sóval, fűszerrel. A levelekbe csavarjuk henger alakúra, ... |
2006-09-19 10:53:49 |
|
|
|
|