Belépés
Pulykagulyás
Hozzávalók:

40 dkg pulykacomb/nyesedék, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt kömé...
2006-10-19 18:27:21
pacalpörkölt
...
Pacalpörkölt
Hozzávalók:
# 1 kg tisztított marhapacal,
# 1 nagy fej hagyma,
# 2 gerezd fokhagyma,
# 1 paradicsom,
# 1 zöldpaprika,
# 5 evőkanál olaj,
# 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
# 1 csipet őrölt kömény,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna

Elkészítés:

1. A pacalt többször váltott hideg vízben meg...
2006-10-16 15:11:04
Főtt marhahús paprikamártással
Hozzávaló:

60-80 dkg főtt marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.

Elkészítése:

Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult...
2006-10-15 15:56:19
Paprikás csirke krumplival
Hozzávalók (4 személyre):

6 kisebb vagy 4 nagyobb csirkecomb, 1 csapott evőkanál só, 2 fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál csemege pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kg (új)burgonya, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomliszt.

1. A húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk...
2006-10-13 22:38:14
Zöldborsós szójapörkölt
Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg szójakocka, 2-3 kk. ételízesítő por, 1 nagy vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1-1 kk. édes és csípős pirospaprika, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. majoránna, 30-35 dkg fejtett zöldborsó.

1. A szójakockát 1-2 órára annyi ételízesítős vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vá...
2006-10-13 22:33:15
Háztartási fortélyok
...- A fóliábacsomagolt jégkockák sokáig nem olva.dIlak el.
- A vajat letakarva tartsuk a hütöszekrényben is.Így nem veszi fel a különböző szagokat. - A pirospaprikát mindig forró zsírban keverjük el, hogy a festékanyaga kioldódjék, de ne süssük, mert ettől megkeseredik.
- Ha bármit sütünk alufóliában, ne göngyöljük bele túl szorosan,...
2006-09-25 17:48:54
Csikóstokány
Csikóstokány

Hozzávalók: 60--80 deka sertéslapocka, 15--20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna.
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszú-ságúra, ceruza-vast...
2006-09-19 11:00:19
Kolbászpörkölt
Kolbászpörkölt

Hozzávalók: 4 pár debreceni, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 6 deka füstölt szalonna, 3 zöldpaprika, kés-hegynyi pirospaprika, só.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk.
Megpaprikázzuk, felengedjük 1 deci vízzel, és 8-10 percig pároljuk. A debrecenit karikákra vágjuk, a megtisztított, és feldarabolt zöldpaprikáva...
2006-09-19 10:59:52
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Hozzávalók: 60-80 deka sertéslapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 deci para-dicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel...
2006-09-19 10:54:15
Töltött káposzta
... középnagyságú káposztalevél, 30 deka darált sertéshús, 10 deka darált füstölt hús, 6 deka rizs, 12 deka reszelt vöröshagyma, 4 deka zsír, 4 deka liszt, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt hagymával, sóval, fűszerrel. A levelekbe csavarjuk henger alakúra, ...
2006-09-19 10:53:49
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: apróra vágott, feIkockázott húst, pacalt többször, zúzott fokhagymát, lehúzott héjú, bőrt lefejtjük, forgónál kettévágjuk, hagymát megtisztítjuk, fóliábacsomagolt jégkockák, vajat letakarva, különböző szagokat, pirospaprikát mindig, festékanyaga kioldódjék, vöröshagymát zsíron, kisujjnyi hosszú-ságúra, füstölt szalonnát, hagymával együtt, debrecenit karikákra, zsíron megpirítjuk, reszelt vöröshagymát, kockákra vágott, kétféle darált, főtt rizzsel, levelekbe csavarjuk, zöldpetrezselyem, paprikamártással, fóliábacsomagolt, pirospaprikával, hütöszekrényben, kolbászpörkölt, megpaprikázzuk, zöldpaprikáva, pirospaprikát, paradicsommal, sertéspörkölt, középnagyságú, sertéslapocka, megtisztítjuk, megtisztított, káposztalevél, kávéskanálnyi, összekeverjük, pirospaprika, pacalpörkölt, vöröshagymát, csikóstokány, megkeseredik, feikockázott, festékanyaga, pulykagulyás, felcsíkozott, szójapörkölt, paradicsomot, felkockázott, ételízesítős, petrezselyem, kettévágjuk, ételízesítő, mokkáskanál, beletesszük, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.