|
|
|
... nyújtjuk és derelyemetszővel féltenyérnyi, k... |
2007-02-07 18:17:14 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben sütjük.
Akkor van kész, ha a villát beleszúrjuk, és tiszt... |
|
2007-02-06 13:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... sütőbe. Közepes hőfokon sütjük.
Többféle változatban szoktam elkészíteni:
1. magozott meggyel (vagy bármilyen gyümölccsel) szórom meg sütés előtt, és még forrón vaníliás porcukorral hintem meg
2. a tészta 2/3-át beleöntöm a tepsibe, a maradék 1/3-ba kakaóport keverek máris tarkabarka sütit kapok
3. nagyon finom, ha darált diót keverek a tésztájába
4.... |
2007-02-06 13:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... kelesztjük.
3. Ha a t... |
|
2007-02-06 00:44:07 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát csíkokra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
3. Az így elkészített zöldségeket tálban könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A vizet öszszevegyítjük az ecettel, a porcukorral és a sóval, majd belecsepegtetjük az olívaolajat is. Az egészet csak tálaláskor keverjük össze.
4. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a fűszeres húst (oldalanként 2-3 perc a... |
|
2007-02-06 00:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... eperszemeket félbevágjuk, a nektarint vékonyan felszeleteljük, és az összes gyümölcsöt nagy tálba téve óvatosan összekeverjük, majd tálkákba adagoljuk, és rácsorgatjuk a hideg szirupot. Porcukorral meghintve tálaljuk, és citromfű levélkékkel díszítjük.
Variáció
Hasonló vegyes gyümölcssalátákat egész nyáron készíthetünk az éppen érő gyümölcsökből. Tehe... |
2007-02-04 11:06:24 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk. Vég... |
2007-02-04 10:59:06 |
|
|
|
|
|
|
... tortazselé
ELKÉSZÍTÉS
1 dl tejszínt a hűtőbe teszünk, a maradékot serpenyőben a tejjel és a hosszában félbevágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a porcukorral addig keverjük, míg világossárga, habos és kétszeres mennyiségű lesz. A vaníliarudat kidobjuk, és a tejes keveréket állandóan kevergetve a tojáshabhoz adjuk, majd újra tűzre tes... |
2007-02-04 10:53:11 |
|
|
|
|
|
|
... kapunk. A cseresznyéket kis kockákra vágjuk, a forró rizshez keverjük. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük. 10 dkg málnát a díszítéshez félreteszünk, a többit a porcukorral szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk. Mély üvegtálkákba adagoljuk a tejberizst, a málnaszemeket elosztjuk rajtuk, és a málnasziruppal leöntjük.
Variáció
... |
2007-02-04 10:47:39 |
|
|
|
|
|
|
... hamar pirul!
- Ha megsült azonnal levesszük a sütőbádogról, és nedves konyharuhára fektetjük. Így könnyebben elválik majd a papírról.
- Két tojásfehérjét a fele porcukorral elkezdünk verni, majd hozzáverjük a többi cukrot is, amíg kemény habbá válik.
- Két uzsonnászacskót egymásba csúsztatunk, a dupla zacsi sarkán pici lyukat vágunk, és az össze... |
2007-01-29 11:39:48 |
|
|
|
|