|
|
|
... tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
4. Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
5. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz r... |
2010-11-23 21:14:50 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk az apró kockákra vágott friss csirkemellet, és addig kevergetjük, míg kifehéredik. Felengedjük vízzel, beletesszük a tyúkhúsleves kockát, az apró kockára vágott burgonyát és a rozmaringot, majd omlósra főzzük. A lisztből és a tejszínből habarást készítünk, és hőkiegyenlítve besűrítjük. Megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. A diót összevágva szárazon megpirítjuk ... |
2010-11-22 19:25:03 |
|
|
|
|
|
|
... rózsapaprika
A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük.
A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és az egészben hagyott burgonyát a paprikával egy... |
2010-11-21 17:06:17 |
|
|
|
|
|
|
... 2 órát, néha átkeverem. Ha kész 2-3 negyedekbe vágott keménytojással diszitem
13. ZÖLDBABOS HALSALÁTA
Fagyasztott hekket bedörzsölök citrommal, a hasába nyomok egy ágacska rozmaringot, és száraz serpenyőben, vagy még inkább roston (nekem olyan csíkos fenekű öntöttvas serpenyőm van) szép csíkosra süröm, mind a két oldalát 8-10 percig, hogy teljesen átsüljön. amikor kihűlt... |
2010-11-21 11:21:50 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajjal, mielőtt bármit rátennék. Általában nagy köralakra nyújtom, jó vékonyra, csak a szélén hagyok egy kicsit vastagabb peremet. Ja, és szoktam tésztába dolgozni egy kis oregánót, rozmaringot, vagy bazsalikomot. Ha pedig a tetejére akartok friss zöld (fűszer) növényt rakni, forgassátok olajba, különben megég!
Hát igen, a pizza lelke a tészta, a variációk száma pedig v... |
2010-11-21 07:36:39 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük. A húst és a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk, a szárított vargányát melegvízbe áztatjuk. 2 evőkanál olívaolajon kissé megpirítjuk négybe vágott hagymát, a zsályát, a rozmaringot és a petrezselymet, majd az edény szélére húzzuk (de benne hagyjuk). Beletesszük a kockára vágott húst, és addig pirítjuk, amíg már a közepe sem véres. Kivesszük az olajból és beletesszük ... |
2010-11-20 18:58:38 |
|
|
|
|
|
|
... kiflivel is.
4 beolajozott,18 cm -es nyársra, felváltva felszúrjuk, a baguette-szeleteket, a zellert,a szalonnát.a burgonyát,és a fürjeket.Finomra vágjuk, az 1 -1 kakukkfüvet, és a ro... |
2010-11-20 17:26:35 |
|
|
|
|
|
|
... a húsba. Az egész rozmaring leveleket elhelyezzük a csirkemellen, jusson mindegyik szeletre 4-5 levélke (persze a csirkemell méretétől függően), az aljára és a tetejére is. Amint a rozmaringot elhelyezzük a csirkén, már tehetjük is dobozba vagy a lábosba, amiben pácolni szeretnénk.
Öntsünk olívaolajat a tetejére, hogy éppen ellepje a húsokat, majd fedjük le és helyezzük a hűt... |
2010-11-15 18:30:44 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk. 2 evőkanál forró olajban hirtelen körbesütjük a húst, sütőedénybe tesszük, forró olajjal meglocsoljuk. Aláöntjük a bort, mellétesszük a zöldségeket és a rozmaringot. Lefedjük, de saját levével locsolgatjuk, néha célszerű megforgatni is. Kb. 1 óráig pároljuk-sütjük (tűpróba!). 10-15 perc pihentetés után szeleteljük. (A visszamaradt pecsenyel... |
2010-11-15 05:46:32 |
|
|
|
|