|
|
|
... (olasz típusú túró), 1 vastag szelet sonka, 2 nagy padlizsán, mozzarella, oreganó, fokhagyma, 1 hagyma, zsálya, rozmaring, só, bors
A forró olajba dobjuk a fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és zsályát, a három paradicsomot, sót, borsot. Főzzük 15- 20 percig. Törjük át.
A sonkát vágjuk apró kockákra, tegyünk bele egy teáskanál oregánót, sót, borsot és a ricottát.
V... |
2010-11-14 13:05:03 |
|
|
|
|
|
|
... percig, majd a padlizsánt rátéve tovább pároljuk, de lefedve. A többi zöldségfélét is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi cukorral ízesítjük. A babérlevelet, kakukkfüvet vagy rozmaringot is belerakjuk, és azonos teljesítménnyel további 10-12 percig pároljuk. Közben legalább kétszer megkeverjük. (A lefedésnél a keletkezett gőznek hagyjunk egy kis rést!) Ezután a zúzott fokh... |
|
2010-11-14 13:02:26 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágom és a zsírját kisütöm. A zsíron üvegesre fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráöntök fél dl vizet, és addig főzöm, amíg a hagymából pép lesz. Ezután beleszórom a rozmaringot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet, meghintem a Vegetával és a törött borssal, majd hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Végül ráöntöm a paradicsomlevet is. Fedő alatt addig fo... |
2010-11-13 09:29:41 |
|
|
|
|
|
|
... összetöröm és a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Fél dl vizet egy kislábosba töltök, beleszórom a szárított bazsalikomot, az oreganót és a rozmaringot. Befedve 5 percig forralom, ezután pedig hagyom, hogy kihűljön. A majonézt simára keverem a paradicsomlével, a fűszeres lével, a fele reszelt sajttal, a megtisztított és összezúzott fokha... |
|
2010-11-13 07:13:38 |
|
|
|
|
|
|
... hogy különböző keverékekben alkalmazták, meg tömjénnél, a templomokban és betegek körül, valamint bíróságokon a padlóra szórták, hogy megóvják az ártatlan polgárokat a tífusztól. A rozmaringot meleg és száraz növényként sorolták be, ennélfogva gyógyászati alkalmazása hideg természetű megbetegedéseknél jelentkezett, mint például: levertség, nyavajatörés, sárgaság és az emésztőcsato... |
|
2010-11-10 20:42:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A babot ételízesítős vízben puhára főzőm. A hagymát finomra vágom és megsózom. A borecetet simára kever... |
2010-11-09 17:47:30 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, a meghámozott, kimagozott paradicsomcikkeket, ráfektetjük a halszeleteket.
Felöntjük 1 l vízzel, enyhén sózzuk, borsozzuk, kevés sáfrányt és a petrezselymet, pórét, rozmaringot beletesszük. 30 percig csendes tűzön főzzük.
A megfőtt haldarabokból szedjük ki a szálkákat, tegyük vissza a levesbe, passzírozzuk (turmixoljuk) át, ismét forraljuk fel.
Provánsz... |
2010-11-09 04:58:30 |
|
|
|
|
|
|
... hússzeleteket megsütjük és félretesszük. A sült zsírját felöntjük vörösborral, valamint húslével és meglobbantjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a karikára vágott murkot, a kisült szalonnát, rozmaringot, és lefedett edényben, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Közben a csiperkegombát megtisztítjuk, hagymás zsírban megfonnyasztjuk, és a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A hússzel... |
2010-11-08 06:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. A vargányát alaposan megmossuk, serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk a gombát. Pirítás közben sózzuk, hozzáadjuk a lehetőleg friss rozmaringot, majd a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, forralni kezdjük, majd hozzákeverjük a kifőzött tésztát. Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
Laskagombás b... |
2010-11-07 10:35:20 |
|
|
|
|
|
|
... 1 kanál reszelt hagyma, 5 dkg reszelt sajt.
A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmari... |
2010-11-06 07:19:13 |
|
|
|
|