Belépés
Töltött padlizsán
... (olasz típusú túró), 1 vastag szelet sonka, 2 nagy padlizsán, mozzarella, oreganó, fokhagyma, 1 hagyma, zsálya, rozmaring, só, bors
A forró olajba dobjuk a fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és zsályát, a három paradicsomot, sót, borsot. Főzzük 15- 20 percig. Törjük át.
A sonkát vágjuk apró kockákra, tegyünk bele egy teáskanál oregánót, sót, borsot és a ricottát.
V...
2010-11-14 13:05:03
Ratatouille
... percig, majd a padlizsánt rátéve tovább pároljuk, de lefedve. A többi zöldségfélét is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi cukorral ízesítjük. A babérlevelet, kakukkfüvet vagy rozmaringot is belerakjuk, és azonos teljesítménnyel további 10-12 percig pároljuk. Közben legalább kétszer megkeverjük. (A lefedésnél a keletkezett gőznek hagyjunk egy kis rést!) Ezután a zúzott fokh...
2010-11-14 13:02:26
Olaszos kagylótészta
... apróra vágom és a zsírját kisütöm. A zsíron üvegesre fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráöntök fél dl vizet, és addig főzöm, amíg a hagymából pép lesz. Ezután beleszórom a rozmaringot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet, meghintem a Vegetával és a törött borssal, majd hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Végül ráöntöm a paradicsomlevet is. Fedő alatt addig fo...
2010-11-13 09:29:41
Nápolyi saláta
... összetöröm és a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Fél dl vizet egy kislábosba töltök, beleszórom a szárított bazsalikomot, az oreganót és a rozmaringot. Befedve 5 percig forralom, ezután pedig hagyom, hogy kihűljön. A majonézt simára keverem a paradicsomlével, a fűszeres lével, a fele reszelt sajttal, a megtisztított és összezúzott fokha...
2010-11-13 07:13:38
Gyógynövények
... hogy különböző keverékekben alkalmazták, meg tömjénnél, a templomokban és betegek körül, valamint bíróságokon a padlóra szórták, hogy megóvják az ártatlan polgárokat a tífusztól. A rozmaringot meleg és száraz növényként sorolták be, ennélfogva gyógyászati alkalmazása hideg természetű megbetegedéseknél jelentkezett, mint például: levertség, nyavajatörés, sárgaság és az emésztőcsato...
2010-11-10 20:42:10
Babsaláta recept
...

Elkészítés:

A babot ételízesítős vízben puhára főzőm. A hagymát finomra vágom és megsózom. A borecetet simára kever...
2010-11-09 17:47:30
Provánszi halleves
... fokhagymát, a meghámozott, kimagozott paradicsomcikkeket, ráfektetjük a halszeleteket.
Felöntjük 1 l vízzel, enyhén sózzuk, borsozzuk, kevés sáfrányt és a petrezselymet, pórét, rozmaringot beletesszük. 30 percig csendes tűzön főzzük.
A megfőtt haldarabokból szedjük ki a szálkákat, tegyük vissza a levesbe, passzírozzuk (turmixoljuk) át, ismét forraljuk fel.
Provánsz...
2010-11-09 04:58:30
Nyúl eleje vörösborban párolva
... hússzeleteket megsütjük és félretesszük. A sült zsírját felöntjük vörösborral, valamint húslével és meglobbantjuk. A mártáshoz hozzáadjuk a karikára vágott murkot, a kisült szalonnát, rozmaringot, és lefedett edényben, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Közben a csiperkegombát megtisztítjuk, hagymás zsírban megfonnyasztjuk, és a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A hússzel...
2010-11-08 06:01:25
4 őszi gombarecept
... tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. A vargányát alaposan megmossuk, serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk a gombát. Pirítás közben sózzuk, hozzáadjuk a lehetőleg friss rozmaringot, majd a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, forralni kezdjük, majd hozzákeverjük a kifőzött tésztát. Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.

Laskagombás b...
2010-11-07 10:35:20
Mexikói tojáslepény
... 1 kanál reszelt hagyma, 5 dkg reszelt sajt.
A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmari...
2010-11-06 07:19:13
1 2 3 ...................63 64 ........91 92 93 .95 96 ..........125 126 127 
Címkék: forró olajba, ágacska rozmaringot, három paradicsomot, sonkát vágjuk, teáskanál oregánót, padlizsánt rátéve, többi zöldségfélét, keletkezett gőznek, zúzott fokh, zsírját kisütöm, zsíron üvegesre, apróra vágott, törött borssal, szokásos módon, kislábosba töltök, szárított bazsalikomot, majonézt simára, fűszeres lével, fele reszelt, padlóra szórták, ártatlan polgárokat, rozmaringot meleg, babot ételízesítős, hagymát finomra, borecetet simára, megfőtt haldarabokból, sült zsírját, mártáshoz hozzáadjuk, karikára vágott, kisült szalonnát, csiperkegombát megtisztítjuk, mártáshoz adjuk, vargányát alaposan, lehetőleg friss, zúzott fokhagymát, kifőzött tésztát, párizsit metéltre, kevés vajban, fölszeletelt gombát, megfonnyasztjuk, paradicsomlével, teljesítménnyel, paradicsomlevet, csiperkegombát, meglobbantjuk, petrezselymet, gyógynövények, megtisztított, hússzeleteket, haldarabokból, megtisztítjuk, hozzákeverjük, halszeleteket, lecsöpögtetem, babérlevelet, nyavajatörés, jelentkezett, zöldségfélét, kagylótészta,
© 2013 TVN.HU Kft.