|
|
|
... Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai 2017. június 22-én lépnek hatályba. A változásokat Ludwig Klára, a Jókenyér pékmestere foglalta össze az Indexnek:
- A rozskenyereknél a termékekben az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalom arányát. A rozsos kenyerekben pedig a mostani 15,1 százalékról 30 százalékra kell emelni a rozstartalmat.|... |
2017-06-19 21:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... feletti. Az aránytól függően a rozskenyerek színe a világostól egészen a sötét árnyalatig mozog - minél több rozslisztet tartalmaznak, annál sötétebb szürkésbarna színt öltenek. A rozskenyereknek számos előnyös hatásuk van egészségünkre; vitalizáló, immunerősítő, nem utolsó sorban pedig növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben ... |
|
2015-06-30 13:39:58 |
|
|
|
|