Belépés
Paradicsomleves sajtos galuskával
... vízzel csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
Összekeverjük, majd egyet forraljuk, és kész is van. A végén még ízesíthetjük ízlésünk szerint cukorral, fűszerekkel.

A sajtgaluska hozzávalót kikeverjük, nokedli állagú tésztát kapunk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

Tálaláskor a tányérba szedjük a sajtos galuskát, és levest merünk rá.
...
2015-03-30 22:03:21
Sajtgaluska
Hozzávalók:

5 dkg vaj

1 tojássárgájaű1 tojás

7 dkg liszt

4 dkg reszelt trapista sajt

só, szerecsendió

fehérbors, petrezselyem



A szoba hőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, egymás után belekeverjük a két tojássárgáját, szerecsendióval ízesítjük és ismét habosra keverjük. A...
2011-07-13 17:45:20
x
... [Marcsi (T...


58: Böbe holnapra bevásároltam a fejtett bablevesnek valókat, ahhoz valami könnyű nasit sütök, de ezt a receptet is kifogom hamarosan próbálni.
A sajtgaluska nagyon felizgatott. Szerinted milyen levesekbe lehet még jó betétnek ??? Én a gombalevesbe, zöldséglevesbe is eltudom képzelni.
#59
2010. március 5. 15:10
Előzmény F...
2011-01-27 09:21:10
Sajtgaluska recept
Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 db tojás sárgája
1 db tojás
7 dkg liszt
4 dkg reszelt sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint fehérbors
1 ízlés szerint szerecsendió
1 ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, egymás után belekeverjük a két tojáss...
2010-11-16 15:47:31
Sajtgaluska
Sajtgaluska
Hozzávalók:
1.5 dkg margarin
4 dkg reszelt sajt
1.5 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás

Elkészítés:
A margarinnal, tejjel, liszttel tejmártást készítünk úgy, hogy az edény falától elváljon. A reszelt sajttal, tojással kikeverjük, majd kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.
Energia: 103 kcal Szénhidrát: 4 g...
2010-09-12 18:47:12
Sajtgaluska leves
... evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
Először elkészítem a sajtgaluskát. A tojást habosra verem, megsózom, megborsozom, belekeverek 2 evőkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól összedolgozom, és tíz percre félreteszem. Közben a vegetát leve...
2009-05-21 13:11:30
Kelbimbóleves
... fagyott állapotban kezdjük el dinsztelni. Legyünk tekintettel arra is, hogy a blansírozás következtében a mirelit zöldségek hamarabb puhulnak. A változatosság kedvéért vajgaluska helyett sajtgaluskával vagy rizzsel is elkészíthetjük ezt a levest. Ebben az esetben 3 dg (1 púpozott evőkanál) rizst mossunk meg, és még a vízzel való felengedés előtt tegyük az edénybe.

A fen...
2008-03-15 00:33:48
1 
Címkék: levesbe öntjük, sajtgaluska hozzávalót, tányérba szedjük, sajtos galuskát, szoba hőmérsékletű, csipetnyi sóval, fejtett bablevesnek, sajtgaluska nagyon, edény falától, reszelt sajttal, levesbe szaggatjuk, tojást habosra, reszelt sajtot, vegetát leve, blansírozás következtében, mirelit zöldségek, változatosság kedvéért, vízzel való, szerecsendióval, paradicsomleves, sajtgaluskával, elkészíthetjük, zöldséglevesbe, csomómentesre, kelbimbóleves, összekeverjük, kávéskanállal, következtében, változatosság, összedolgozom, tojássárgáját, tojássárgájaű, belekeverjük, szerecsendió, petrezselyem, hőmérsékletű, sajtgaluskát, ízesíthetjük, gombalevesbe, bevásároltam, margarinnal, félreteszem, sajtgaluska, blansírozás, felizgatott, tekintettel, mokkáskanál, belekeverek, megborsozom, bablevesnek, fűszerekkel, hozzávalók, szénhidrát, elkészítés, elkészítem, finomliszt, szaggatjuk, állapotban, dinsztelni, kikeverjük, tálaláskor, tejmártást, galuskával, hozzávalót, vajgaluska, felengedés, ízesítjük, csipetnyi, fehérbors, hamarosan, forraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.