|
|
|
... vízzel csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
Összekeverjük, majd egyet forraljuk, és kész is van. A végén még ízesíthetjük ízlésünk szerint cukorral, fűszerekkel.
A sajtgaluska hozzávalót kikeverjük, nokedli állagú tésztát kapunk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor a tányérba szedjük a sajtos galuskát, és levest merünk rá.
... |
2015-03-30 22:03:21 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 tojássárgájaű1 tojás
7 dkg liszt
4 dkg reszelt trapista sajt
só, szerecsendió
fehérbors, petrezselyem
A szoba hőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, egymás után belekeverjük a két tojássárgáját, szerecsendióval ízesítjük és ismét habosra keverjük. A... |
|
2011-07-13 17:45:20 |
|
|
|
|
|
|
... [Marcsi (T...
58: Böbe holnapra bevásároltam a fejtett bablevesnek valókat, ahhoz valami könnyű nasit sütök, de ezt a receptet is kifogom hamarosan próbálni.
A sajtgaluska nagyon felizgatott. Szerinted milyen levesekbe lehet még jó betétnek ??? Én a gombalevesbe, zöldséglevesbe is eltudom képzelni.
#59
2010. március 5. 15:10
Előzmény F... |
2011-01-27 09:21:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 db tojás sárgája
1 db tojás
7 dkg liszt
4 dkg reszelt sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint fehérbors
1 ízlés szerint szerecsendió
1 ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, egymás után belekeverjük a két tojáss... |
|
2010-11-16 15:47:31 |
|
|
|
|
|
|
Sajtgaluska
Hozzávalók:
1.5 dkg margarin
4 dkg reszelt sajt
1.5 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
só
Elkészítés:
A margarinnal, tejjel, liszttel tejmártást készítünk úgy, hogy az edény falától elváljon. A reszelt sajttal, tojással kikeverjük, majd kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.
Energia: 103 kcal Szénhidrát: 4 g... |
|
2010-09-12 18:47:12 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
Először elkészítem a sajtgaluskát. A tojást habosra verem, megsózom, megborsozom, belekeverek 2 evőkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól összedolgozom, és tíz percre félreteszem. Közben a vegetát leve... |
2009-05-21 13:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... fagyott állapotban kezdjük el dinsztelni. Legyünk tekintettel arra is, hogy a blansírozás következtében a mirelit zöldségek hamarabb puhulnak. A változatosság kedvéért vajgaluska helyett sajtgaluskával vagy rizzsel is elkészíthetjük ezt a levest. Ebben az esetben 3 dg (1 púpozott evőkanál) rizst mossunk meg, és még a vízzel való felengedés előtt tegyük az edénybe.
A fen... |
2008-03-15 00:33:48 |
|
|
|
|