|
|
|
... nátrium és szilícium), ráadásul ezek természetes formában vannak jelen, így a szervezet könnyen fel tudja használni.
A különféle csírákat nyersen fogyasszuk, salátákba, szendvicsekbe téve, de a különféle mártogatósokat vagy sós túrókrémeket is feldobják a hihetetlenül intenzív ízű egészséges kis növénykezdemények. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mennyire dekoratív ... |
2015-04-22 22:21:17 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és a joghurtot (vagy a fetát, ha van itthon) és újra áttekerem a robotgéppel.
Leggyakrabban pirított keny... |
|
2015-04-21 18:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... ételhez is kipróbálható, amelyhez az eredeti receptben petrezselyem szerepel.
Szendvicsekbe is tehetjük, friss és finom!
Vörösboros marharagu turbolyával
Hozzávalók:
1 kg marhahús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
1-2 evőkanál... |
2015-04-15 23:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... sótartalmú kukorica chipsszel szokás fogyasztani, milyen módon fogyasztható és hogyan tudnák beépíteni étrendjükbe... |
|
2015-02-05 20:18:14 |
|
|
|
|
|
|
... avokádó közel 15 gramm zsírt tartalmaz, ebből majdnem 10 gramm az egyszeresen és 2 gramm a többszörösen telítetlen zsír. Érdemes salátákban fogyasztani, majonéz helyett használni, szendvicsekben is nagyon finom, különböző módon ízesített krémek alkotóeleme lehet, de egyszerűen fokhagymás pirítóson is nagyon finom.
Mandula és a diófélék egy kis nasi
Bármilyen... |
|
2015-01-05 08:22:58 |
|
|
|
|
|
|
A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. A csicsóka őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették ezt a növényt. Európába francia közvetítéssel került be - máig itt van legnagyobb termőterülete Európában - majd meghonosodott egész Európában. Hazánkban ... |
2014-11-16 10:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... port, kevés száraz fehérborral hígítom, gyengén sózom, alaposan összedolgozom. Tálalásig hűtőben tartom.
A wasabis majonéz egy különleges dressing variáció, nagyon finom szendvicsekben maradék húsok mellé, partifalatok díszítéshez és természetesen ázsiai jellegű ételek kísérőjeként. Mártogatós ételek mellé is adhatjuk. Gyorsan, egyszerűen készíthető.
[kep... |
2014-07-04 23:50:02 |
|
|
|
|
|
|
... levélzöldségek az esetek döntő többségében jó választásnak bizonyulnak a kiskerti termesztésre. Viszonylag könnyen termeszthetők, ízletes főételek, köretek készíthetők belőlük, de salátákba, szendvicsekbe is tehetjük.
A palánták nevelését már kora tavasszal elkezdhetjük, amikor a kert talaja már megművelhető, előkészíthető a kiültetésükhöz. Megfelelő éghajlati viszonyok... |
2014-06-29 11:13:42 |
|
|
|
|
|
|
... kerteket, így jól jön egy izgalmas recept - a limonádén és a teán túl.
Íme, így készül a citromfüves pesztó. Halakra, csirkékre, tésztára, grillezett zöldségekre, szendvicsekbe is izgalmas lehet a citromfű-alapú pesztó.
Hozzávalók
20 dkg friss citromfű, 10 dkg friss petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kesudió, 10 dkg reszelt parmezán, olívaola... |
2014-05-01 12:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagyma
Retek:
A retek szintén igazi sláger, bár mostanában nem minden esetben a gumóért rajonganak a gasztroőrültek, hanem a levelét részesítik előnyben. Míg a retek maga főleg a hidegtálakon, szendvicsekben, salátákban és reggelizőasztalokon jut érvényre, addig a reteklevél - akárcsak a medvehagyma - jó alapja lehet egy salátának, készülhet ... |
2014-04-21 23:49:32 |
|
|
|
|