Belépés
Szilvalekvár
... hozzávalók 4 főre

* 5 kg szilva
* 80 dkg cukor
* 0,5 dl 20%-os ecet
elkészítés

1. Előző este a szilvákat kimagozzuk, megmossuk és az érett szemeket egy lábasba tesszük a cukorral és az ecettel. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk.
2. Más...
2010-09-02 16:34:07
Szilvalekvár
... hozzávalók 4 főre

* 5 kg szilva
* 80 dkg cukor
* 0,5 dl 20%-os ecet

elkészítés

1. Előző este a szilvákat kimagozzuk, megmossuk és az érett szemeket egy lábasba tesszük a cukorral és az ecettel. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk.
2. Másnap ...
2010-09-02 12:42:01
Köcsögös szilvalekvár - sütőbe
... hozzávalók 6 főre

* érett besztercei szilva (3 kg-ot kaptam a piacomon)
elkészítés

1. Megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
2. Tepsibe teregetjük, amennyi belefér, vagy olyan lábosba, amelynek nincs műanyag füle.
3. Takaréko...
2010-08-18 09:09:35
Köcsögös szilvalekvár - sütőbe
... hozzávalók 6 főre

* 3 kg érett besztercei szilva

elkészítés

1. Megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
2. Tepsibe teregetjük, amennyi belefér, vagy olyan lábosba, amelynek nincs műanyag füle.
3. Takarékon - 100 °C felett valamiv...
2010-06-28 18:30:47
Rumos szilvalekvár


* 6 kg szilva
* 1,5 kg kristálycukor
* 3 dl finom rum

elkészítés

1. A szilvák szárát kitépkedjük (már amelyiken rajta van), a gyümölcsöt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
2. A megtisztított szilvákat kimagozzuk, negyedekre vágjuk...
2010-06-25 23:36:14
Köcsögös szilvalekvár - sütőbe


érett besztercei szilva (3 kg-)

elkészítés

1. Megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
2. Tepsibe teregetjük, amennyi belefér, vagy olyan lábosba, amelynek nincs műanyag füle.
3. Takarékon - 100 °C felett valamivel, hogy forrjon - addig...
2010-06-25 23:34:17
Finomságok
...





Olcsó süti

Hozzávalók: 3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 10 dkg zsír olvasztva, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál szilvalekvár, 9 evőkanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, egy púpozott kávéskanál fahéj.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, egy kisebb tepsibe simítjuk. Alacsony h...
2010-04-23 06:41:32
finomságok
...
************************************ ************
Olcsó süti
Hozzávalók: 3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 10 dkg zsír olvasztva, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál szilvalekvár, 9 evőkanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, egy púpozott kávéskanál fahéj.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, egy kisebb tepsibe simítjuk. A...
2010-02-15 17:05:58
Varró Dániel versei
...



CÍMEK............................... ......HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

Augusztus - Maszathegyi naptár__________________(#)- Juhászné Szunyogh Mária
A szilvalekvár és a zabpehely__________________(#)- Juhászné S...
2009-09-27 14:23:02
Fõételek
... vízzel. Főzd meg a makarónit, add hozzá a paradicsomos mártást, s forrón, reszelt sajttal megszórva tálald.

Mocskos tészta

Hozzávalók:
metélt tészta
szilvalekvár
darált dió
porcukor

A kifőzött metélt tésztát egy tepsi aljára terítjük, szilvalekvárt kenünk rá, s megszórjuk darált dióval. Ezt a rétegezést ismételjük, míg meg...
2008-11-29 17:16:59
1 2 3 
Címkék: Varró Dániel, HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD, Juhászné Szunyogh Mária, Juhászné, szilvákat kimagozzuk, érett szemeket, lábasba tesszük, egész éjszakán, szilvák szárát, gyümölcsöt alaposan, megtisztított szilvákat, púpozott kávéskanál, hozzávalókat alaposan, kisebb tepsibe, paradicsomos mártást, kifőzött metélt, tepsi aljára, rétegezést ismételjük, szódabikarbóna, lecsepegtetjük, szilvalekvárt, összekeverjük, megtisztított, kristálycukor, szilvalekvár, paradicsomos, hozzávalókat, kitépkedjük, maszathegyi, gyümölcsöt, szilvalekv, teregetjük, elkészítés, kimagozzuk, hozzávalók, kommentben, kávéskanál, besztercei, finomságok, negyedekre, rétegezést, megszórjuk, ismételjük, takarékon, gyűjtötte, valamivel, zabpehely, megmossuk, olvasztva, megszórva, augusztus, amelyiken, szilvákat, makarónit, köcsögös, piacomon, púpozott, amelynek, juhászné, éjszakán, szemeket, alaposan, takaréko, terítjük, cukorral, porcukor, szunyogh, vaníliás, simítjuk, kifőzött, evőkanál,
© 2013 TVN.HU Kft.