|
|
|
Hozzávalók:
1 db zeller
1 szál sárgarépa
1 csipet bors
2 db burgonya
1 csokor zeller (levél)
0.5 szál kolbász
30 dkg tarhonya (házi)
1 csipet só
Elkészítés:
A kockákra vágott szalonnát süssük ki. A zsírján pirítsuk meg a tarhonyát, majd adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Folytassuk a pirítást, am... |
2011-04-10 21:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... fontosak a levesbetétek.
- Általános híg levesek: csontleves, húsleves
- Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves
A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi!
- Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csont... |
|
2011-04-08 12:26:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4-5 személyre):
10 dkg tarhonya
20 dkg burgonya
3 evőkanál lecsó
3 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
zellerzöld
fűszerpaprika
őrölt bors
só
A kockákra vágott szalonnát süsd ki. A zsírján pirítsd meg a tarhonyát, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Folytasd a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor kever... |
|
2011-02-27 11:31:35 |
|
|
|
|
|
|
...
5 dkg szalonna, 2 marék tarhonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, só, 3 közepes burgonya, paradicsom, zellerzöld
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk. A zsírjába beleöntjük a tarhonyát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és lassú tűznél megdinszteljük. Paprikát szórunk hozzá, vízzel felöntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, sózz... |
2010-11-17 05:34:20 |
|
|
|
|
|
|
Tarhonyaleves
Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék tarhonya, fél fej hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors
Elkészítése: A murkot, petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós vízben nem egészen puhára főzzük.
Két kanál libazsíron két marék tarhonyát rózsapirosra pirítun... |
2010-11-08 05:07:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* házi jellegű tarhonya
* krumpli
* paradicsom
* paprika
* kolbász
* hagyma
* olaj
* pirospaprika
* só
Elkészítés:
Apróra vágok egy hagymát, majd olajon megdinsztelem. Felkarikázok kolbászt (én cserkészkolbászt használok), és kicsit megpirítom az olajon. Hozzá... |
2010-08-25 10:08:48 |
|
|
|
|
|
|
...szombat !
virslis tarhonyaleves,
paradicsomos káposzta,sült virsli.
vasárnap:
rántott karfiol,párolt rzs,
tartás mártás.... |
2010-06-06 14:17:38 |
|
|
|
|