|
|
|
... dkg cukor
vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár
Készíthetjük egyféle töltelékkel is, csak mákkal, vagy csak dióval.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.
Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mi... |
2006-09-05 12:36:20 |
|
|
|
|
|
|
...
3 tojást
10 dkg olvasztott margarinnal és
25 dkg kristálycukorral kikavarni.
1,5 dl tejben 2 dkg szalakálit megfuttatni.
75 dkg liszttel összekeverni, vékonyra nyújtani, formával szaggatni,csak szárítani kell, nem erős lángon sütni.
... |
|
2006-09-05 11:56:36 |
|
|
|
|
|
|
... kevés tejföllel összegyúrunk.
Baracknagyságú golyócskákat formálunk belőlük, melyeket egyenként nyújtva a következő töltelékkel töltjük: 15 deka cukrot, 1/2 csomag vanilincukrot 1 deci tejben elkeverünk és 18 deka őrölt dióval, 5 deka mazsolával tölteléksűrűre főzzük.
Az összesodort, hajtott kürtöket vajazott tepsiben tojássárgájával kétszer jól megkenjük és forró sütő... |
2006-09-04 14:53:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Töltelék: lehet lekvár, alma ,túró, dió, mák, kisütjük, meg cukrozzuk.
Kókuszos darázsfészek
40 dkg liszt 25 dkg margarin pici cukor csipet só 4 tojássárgája 2 dkg élesztőt tejben meg futatunk és meg gyúrjuk a tésztát. 5 cipóba osztom és pihentetem kb. ½ órát.
Töltelék:
40 dkg cukrot 4 tojásfehérjével fel verni gőz felett, levéve 1 cs. Kókuszre... |
|
2006-09-03 19:09:38 |
|
|
|
|
|
|
... rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.
Elkészítés:
A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a porcukrot ízlés szerint. A krém felét rákenjük a kekszre, majd minden keksz közepébe teszünk egy rumaromás ... |
|
2006-09-02 11:58:02 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).
Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kihűlt joghurtos masszába. A gyümölcsöket apróra daraboljuk, majd ezt is a masszához adjuk. Az eg... |
2006-09-02 11:44:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó... |
2006-08-28 18:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, só, olaj.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tész... |
2006-08-01 18:31:06 |
|
|
|
|
|
|
... biztosítja neki a nagy behatolási képességet. Ezenkívül, a glikolsav rendelkezik azzal a sajátsággal, hogy csökkenti a hiperpigmentációt.
Tejsav: megtalálható a megsavanyodott tejben, joghurtban, a fekete áfonyában, golgotavirágban, a juharszirupban, az almában, a paradicsomlében és a szőlőben. Kifejezetten hidratáló és hámlasztó hatással rendelkezik.
C... |
2006-07-29 19:19:51 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét... |
2006-07-28 17:18:47 |
|
|
|
|