Belépés
Karácsonyi menü - újragondolva


A karácsony mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian ragaszkodunk gyerekkori emlékeinkhez, de ugyanakkor változunk is - karácsonyi szokásaink és kedvenc recepteink is.

Aki egy kicsit szakítana a hagyományokkal, a klasszikus ponty halászlé helyett...
2013-12-13 16:33:47
Amur raguleves
... hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és apró kocára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.
Elkészítés:
A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk. Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a pet...
2010-11-28 18:59:54
Halászlé.
... paradicsom, 1 evő-kanál pirospaprika, 1gerezd fokhagyma, 1 csapot evőkanál só.


Előkészítése: a halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból valamint a filézés (szálkátlanítás)
vagy szeletelés után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a
lev...
2010-11-27 17:27:24
Halászlé
... paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott
evőkanál só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből,
az uszonyokból, valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés
után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a
halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a le...
2010-11-04 05:20:26
Halászlé
... paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott
evőkanál só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből,
az uszonyokból, valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés
után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a
halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a le...
2010-11-04 05:20:22
Busa, amúr receptek
... zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és apró kocára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk. Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a pe...
2009-07-27 15:10:27
Halételek
... (keszeg, sügér, kárász), 1 nagy fej vöröshagyma, tojásnyi zsír, 1 evokanál pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, 1 csípospaprika, só.
A halakat megtisztítjuk, az uszonyokból, fejekbol alaplevet készítünk (mint fent). A halakat lapjára elvágjuk, irdalással az apró szálkákat bevagdaljuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra vágva a zsírban ...
2008-09-02 21:53:24
A hon és országvédelem a Gripe
... államadósság terhére. A gép NATO kódjele Fulcrum.

A gép prototípusa, a 9-01 1977. október 6-án repült először.

A MiG-29 szárnya hátranyilazott, amely négyszögletes uszonyokban végződik. Levegőbeömlő nyílásai rombuszalakúak és erősen nyilazottak. A hajtómű első-felső részén kopoltyúk vannak, hogy a hajtómű ne szívjon be semmi felverődő szemetet, amíg a kifutó...
2007-11-29 17:59:26
1 
Címkék: karácsony mindenkinek, kicsit szakítana, klasszikus ponty, zöldséget megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, citrom levét, babérlevéllel alaplevet, halat megtisztítom, uszonyokból valamint, halászlé alaplevét, halszeleteket pedig, halakat megtisztítjuk, halakat lapjára, apró szálkákat, hagymát apróra, 9-01 1977, hajtómű első-felső, szálkátlanítás, haldarabkákból, rombuszalakúak, hátranyilazott, hagyományokkal, petrezselymet, csípospaprika, megtisztítjuk, országvédelem, halszeleteket, babérlevéllel, felolvasztjuk, négyszögletes, belekeverjük, ragaszkodunk, emlékeinkhez, megtisztítom, pirospaprika, újragondolva, levegőbeömlő, államadósság, kifacsarjuk, felaprítjuk, uszonyokból, mindannyian, bevagdaljuk, zöldségeket, prototípusa, nyilazottak, uszonyokban, vöröshagyma, zöldpaprika, mindenkinek, karácsonyi, csontokból, irdalással, paradicsom, hozzáadjuk, szeletelés, ugyanakkor, csontjából, elkészítés, szeletekre, gyerekkori, recepteink, szokásaink, klasszikus, készítése, fokhagyma, félpuhára, alaplevét, megmossuk, alaplevet,
© 2013 TVN.HU Kft.