|
|
|
... igazi szezonja júniusra esik, másodvetésből és -éréséből pedig szeptemberben kerül piacra az áru.
E hüvelyes növény, egyik legrégibb kultúrnövényünk, Közép-Ázsiából származik. Sok C-vitamint, hasznos antioxidánsokat, rostokat és fehérjét tartalmaz, valamint B1-vitamin-, foszfor- és káliumforrás.
Fáradságosnak tűnő tisztítása miatt manapság alig valaki fogyasztja a zöldbo... |
2010-06-08 23:44:53 |
|
|
|
|
|
|
... fog.
Amit az eperről tudni érdemes
Az eper kúra nagyon egészséges, -akár gyümölcsnapokat is beiktathatsz az étrendedbe,- hiszen ez az apró piros gyümölcs rendkívül gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink), ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak... |
|
2010-06-08 20:48:57 |
|
|
|
|
|
|
... ellen és az emésztés elősegítésére, érszűkületre használják. Kimossa a szervezetből a felgyülemlett ionizált fémeket és egyéb szennyező anyagokat. A bogyó tartalmaz: C-, A1-, B1-, B2-, B6-vitamint, nikotinsavat, káliumot, nátriumot, kalciumot, vasat, rezet, foszforsavat, mangánt. Magas pektintartalma miatt főzés (dzsem-, szörpkészítés) vagy más jellegű feldolgozás után is megmarad... |
2010-06-08 17:50:34 |
|
|
|
|
|
|
... sárgaborsóban nyilván kevesebb a víz, 20-25 % fehérjét, 1-3 % zsírt, 60 % szénhidrátot tartalmaz.
0,4 g zsír és 10-14 g szénhidrát van benne. További értékes tápanyagai a karotin, a B1- és B2-vitamin. Ugyancsak 100 grammban 2 mg C-vitamin van.
Ásványi anyagai közül a foszfor és a kálium van nagyobb, 1 mg fölötti mennyiségben, a mikroelemek közül a vas, cink, mangán és ré... |
|
2010-06-08 14:29:58 |
|
|
|
|
|
|
... kialakulását.
Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert,
védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok
vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket
a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.
Nehéz gyomor:
Egy kanál fahéj 2 kan... |
|
2010-06-08 13:26:37 |
|
|
|
|
|
|
... fellépését.
10. Megakadályozza a gyors öregedést.
11. Megszünteti a test petyhüdtségét és a megterhelés(stressz) okozta fáradtságot.
12. A gomba mindennemű,az élethez szükséges vitamint tartalmaz.
ALKALMAZÁSI TANÁCS 1 SZEMÉLY RÉSZÉRE:
Kb. 2 evőkanálnyi mennyiségnek megfelelő gombát leöntünk 2,5 dl felfőzetlen tejjel/kizárólag friss,zacskós tej a... |
2010-06-08 11:12:03 |
|
|
|
|
|
|
... Napsütötte, szélvédett helyen hazánkban is sok helyen találkozhatunk fügebokorral.
Legfőbb tápértéke a magas káliumtartalma, de cinkben és kálciumban is gazdag. Főleg a különféle B-vitaminok találhatók meg benne. Magas a rosttartalma is, ami jótékony hatással van az emésztésre. A füge ásványianyag-tartalma nyugtatólag hat a szívre és az idegrendszerre is. Segít a fáradság, gy... |
2010-06-07 23:02:51 |
|
|
|
|
|
|
... Nyersen remek díszítője koktéloknak, desszerteknek, kelyheknek. Mindezek mellett finom lekvár, befőtt készíthető belőle.
A gyümölcsben kimagasló mennyiségben ... |
2010-06-07 23:00:31 |
|
|
|
|
|
|
... hosszúkás, 2,5 cm-es mag belseje finom csemege. A fehér magbél nagy tápértékű.
A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk. Külön is kiemelhető magas kalciumtartalmát, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. A kesudió ezen kívül tele... |
2010-06-07 22:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsét egyben érdemes cukrozott édességnek is elkészíteni. Frissen magában is ehetjük, de legtöbbször dzsem, fű... |
2010-06-07 22:54:30 |
|
|
|
|