|
|
|
... jó energetikai állapotba hozzák.
Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem
okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az
étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező
élettani szempontból. Az üres gyomorra... |
2012-11-19 15:55:16 |
|
|
|
|
|
|
... a tény, hogy a szerzetesek olyan mennyiségben ittak bort, ami az apácák számára elképzelhetetlen volt.
A férfiak az ételeket borral öblítették le, és a nemes cseppek alkoholtartalma antiszeptikus hatást fejtett ki. A nőket viszont tiltották a bortól, mert afrodiziákumnak tekintették - így az apácák nem ihattak annyit, mint a férfikollégáik.
Isten női szolgái ... |
|
2012-11-15 08:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra iv... |
2012-10-05 20:37:36 |
|
|
|
|
|
|
Persze, hogy befolyásolja. A magasabb cukorfok édesebb bort és magasabb alkoholtartalmat eredményez, ugyanakkor a cukorfok növekedésével az élesztőgombák is nehezebben dolgoznak, lassabban forr ki a bor. Rokonoméknak 32-33 fokos mustjuk is volt már, évek kellettek, mire teljesen kiforrt :)
Sawer12: Ha már cukrozni kell a mustot, akkor abból nem is lesz jó bor. A jó minős... |
|
2012-09-30 18:31:36 |
|
|
|
|
|
|
... alacsony savtartalmat mértek. Ez egyértelműen a csapadékhiány és a meleg időjárás következménye. Mint mondta, ez szubmediterrán, délies jellegű borokat eredményez, amelyeknek magas az alkoholtartalma, mély színűek, de elveszhet a szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös ízük.
A borvidékhez tartozó bátaszéki hegyközség területén a kékfrankosnál nincs jelentős terméskiesés, má... |
|
2012-09-06 18:09:51 |
|
|
|
|
|
|
... szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra iv... |
2012-08-19 09:39:41 |
|
|
|
|
|
|
... ismeretlen számomra!!!!!
A munkámból kifolyólag sem ismeretlenek számomra az ilyen tájékoztatások!
,Amit eddig is tudtam,hogy nemcsak a sör-nek van,-vagy lehet minimális alkoholtartalma,hanem más élelmiszereknek is!Ezekből a cikk fel is sorol párat!De ez az alkoholtartalom annyira minimális,hogy nem tüntetik fel a cimkéken,épp mint az említett sör esetében sem!!!!
K... |
2012-08-15 22:02:04 |
|
|
|
|
|
|
... lennie.
A hagymákat az olívaolajon üvegesre pirítom, hozzáadom a rizst és a gombát, pirítani kezdem, majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a fehérbort, mikor annak alkoholtartalma elpárolog, a rizs pedig magába szívta a folyadékot, ismét egy merőkanálnyi forró alaplével öntöm fel. Nagyjából 5 perc elteltével beleteszem a zsenge zöldborsót. Újabb merőkanálnyi alaplé... |
2012-07-29 22:48:17 |
|
|
|
|
|
|
... szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra iv... |
2012-07-28 11:15:24 |
|
|
|
|
|
|
... okozó szabálytalanságokon túl, a mobillabor helyszíni tapasztalatai szerint a vendégeket is megkárosíthatták, hiszen a palackok tartalma a g... |
2012-07-24 10:11:44 |
|
|
|
|