|
|
|
... pácolatlan teakeverék és kombucha gombatenyészet felhasználásával. A koncentrátum ecetsavat és egyéb, biológiailag hasznos egyéb anyagokat (tejsav, glükuronsav, vitaminok) tartalmaz. Alkoholtartalma 1,5 (v/v)
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, barna üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jelle... |
2011-02-19 20:08:41 |
|
|
|
|
|
|
... sz... |
|
2011-02-09 05:58:26 |
|
|
|
|
|
|
... A vírusok rendkívül egyszerű lények, nem is tekinthetők valódi élőlényeknek, hiszen a szaporodáson kívül semmit nem ,,tudnak": nincs anyagcseréjük, nem lélegeznek, nem válaszolnak a külvilág hatásaira... Ez az oka annak, hogy a vírusok okozta betegségek gyógyszerrel nem gyógyíthatók, legfeljebb a tünetek enyhíthetők: a vírus ugyanis nem vesz fel semmilyen an... |
2011-02-04 00:07:55 |
|
|
|
|
|
|
... Típusai [szerkesztés]
Malátawhisky, gabonawhisky, kevert whisky
A whiskyt alapanyaga, alkoholtartalma, készítésének módja és minősége alapján sorolják típusokba:
* malátawhisky (malt whisky): kizárólag malátázott árpából erjesztik és hagyma alakú üstben párolják le (kisüsti lepárlás).
o házasítatlan malátawhisky (single malt): egyetlen... |
|
2011-02-03 09:46:22 |
|
|
|
|
|
|
A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható: kor-tyolhatjuk egyedül, forró fürdőzés közben, takaró alatt a meleg szobában, baráti társasággal, párunkkal a karác... |
|
2011-01-16 17:17:30 |
|
|
|
|
|
|
... jellemzőbb ital. A magas kalóriatartalmú italból a középkorban évente három-négyszáz litert is megivott egy ember, ez a napi kalóriaszükséglet jó részét fedezte, az akkori ital alkoholtartalma azonban alacsonyabb volt, mint a mai söröké. Az ókorban a fejadagok a társadalmi pozícióktól függtek. Hogy ki mennyi sört fogyaszthatott, arról Márfi Attila főlevéltáros mesélt. Kovács Andrá... |
2011-01-15 12:35:26 |
|
|
|
|
|
|
... erős-paprikás ágyaspálinkát, aztán még egy kört, és még egyet...! Ez a tájjellegű specialitás erős alkatú embereknek ajánlott, illetve annak, aki nagyon fázik, mert a pálinka magas alkoholtartalma és az erős-paprika utóíze biztos, hogy felmelegít. Ők azt javasolták, nyúzzam meg a szárnyasokat, mert a vadkacsa bőre iszap ízű, és így a kopasztással sem kell bajlódni. Sütés előtt... |
2011-01-08 12:54:22 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcslevet, majd egy mokkáskanál domború oldalára csurgatva hozz... |
2010-12-30 16:17:21 |
|
|
|
|
|
|
... paprikás ágyaspálinkát, aztán még egy kört, és még egyet...! Ez a tájjellegű specialitás erős alkatú embereknek ajánlott, illetve annak, aki nagyon fázik, mert a pálinka magas alkoholtartalma és az erős paprika utóíze biztos, hogy felmelegít. Ők azt javasolták, nyúzzam meg a szárnyasokat, mert a vadkacsa bőre iszap ízű, és így a kopasztással sem kell bajlódni. Sütés előtt pedi... |
2010-12-23 09:25:37 |
|
|
|
|
|
|
... töltjük. Légmentesen ledugaszoljuk, és ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába tesszük.
A szörp rendkívül jóízű, sokféleképpen felhasználható. Főleg ízesítésre és üdítőitalhoz ... |
2010-12-22 19:44:53 |
|
|
|
|