|
|
|
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
S ameddig ez a lanka nyúl,
a szegény fűszál lekonyúl,
fél, hogy örökre alkonyúl.
Borzongásuk a nem remélt vád -
... |
2023-05-08 22:34:53 |
|
|
|
|
|
|
... Attila
Jön a vihar
haragos bírák feketében,
villámok szelnek át az égen,
mint fájó fejen a kinok,
utánuk bársony nesz inog,
megremegnek a jázminok.
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
S ameddig ez a lanka nyúl,
a szegény fűszál lekonyúl,
fél, ... |
|
2020-06-03 08:10:20 |
|
|
|
|
|
|
... vihar, tajtékja ében,
haragos bírák feketében,
villámok szelnek át az égen,
mint fájó fejen a kinok,
utánuk bársony nesz inog,
megremegnek a jázminok.
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
S ameddig ez a lanka nyúl,
a szegény fűszál lekonyúl,
fél, hogy örökre al... |
2017-07-11 11:37:53 |
|
|
|
|
|
|
... vihar, tajtékja ében,
haragos bírák feketében,
villámok szelnek át az égen,
mint fájó fejen a kinok,
utánuk bársony nesz inog,
megremegnek a jázminok.
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
... |
|
2017-06-29 04:40:05 |
|
|
|
|
|
|
... vihar, tajtékja ében,
haragos bírák feketében,
villámok szelnek át az égen,
mint fájó fejen a kinok,
utánuk bársony nesz inog,
megremegnek a jázminok.
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
S ameddig ez a lanka nyúl,
a szegény fűszál lekonyúl,
fél, hogy örö... |
|
2016-06-12 15:44:46 |
|
|
|
|
|
|
... de ez opcionális.
Máris foghatunk hozzá a finomság elkészítéséhez: az almát vágjuk kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a vizet.
Tegyük fel a tűzre, hagyjuk 3-4 percig, hogy kissé piruljanak meg, készüljenek el. Ha ezzel kész vagyun... |
2015-05-20 19:45:21 |
|
|
|
|
|
|
... de ez opcionális.
Máris foghatunk hozzá a finomság elkészítéséhez: az almát vágjuk kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a vizet.
Tegyük fel a tűzre, hagyjuk 3-4 percig, hogy kissé piruljanak meg, készüljenek el. Ha ezzel kész vagyun... |
2015-04-19 11:04:08 |
|
|
|
|
|
|
... vihar, tajtékja ében,
haragos bírák feketében,
villámok szelnek át az égen,
mint fájó fejen a kinok,
utánok bársony nesz inog,
megremegnek a jázminok.
Almaszirmok - még ép a roncs ág -
igyekszenek, hogy szállni bontsák
kis lepkeszárnyuk - mily bolondság!
S ameddig ez a lanka nyúl,
a szegény fűszál lekonyúl,
f... |
2015-03-29 22:53:18 |
|
|
|
|
|
|
... de ez opcionális.
Máris foghatunk hozzá a finomság elkészítéséhez: az almát vágjuk kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a vizet.
Tegyük fel a tűzre, hagyjuk 3-4 percig, hogy kissé piruljanak meg, készüljenek el. Ha ezzel kész vagyun... |
2015-03-10 21:03:42 |
|
|
|
|
|
|
... de ez opcionális.
Máris foghatunk hozzá a finomság elkészítéséhez: az almát vágjuk kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a vizet.
Tegyük fel a tűzre, hagyjuk 3-4 percig, hogy kissé piruljanak meg, készüljenek el. Ha ezzel kész vagyun... |
2015-03-10 21:02:20 |
|
|
|
|