|
|
|
... zselé
lereszelem az almát, 10 - 15 percig párolom ,
a zselét 2. 4 dl forró vizben elkeverem és az almához a... |
2015-03-07 10:38:23 |
|
|
|
|
|
|
... MENTÁS ALMAZSELÉ
Hozzávalók:
1 kg zöldalma,
1 liter víz,
2 db citrom leve,
2 pohár mentalevél,
lekvárzselésítő,
2 pohár cukor.
Elkészítés: 1 kg zöldalmát vágjunk nagy darabokra, nem kell meghámozni csak a magházát kiszedni. Tegyük egy nagy lábasba, adjunk hozzá 1 liter vizet, 2 db citrom levét, 2 pohárnyi összevágott mental... |
|
2014-10-02 11:51:07 |
|
|
|
|
|
|
... narancs, citrom, grépfrút áll rendelkezésünkre, de banánnal és körtével is érdemes próbálkozni. Az almát akár fagyasztott vagy aszalt gyümölcsökkel is kombinálhatjuk, mutatós például az almazselé vörösáfonyával, de a feketeribizlis almalekvár is különleges.
A chutney gyümölcsalapú fűszeres szósz, melyet elsősorban húsokhoz, halakhoz kínálhatunk. Általában az édes-savan... |
2013-12-19 23:16:50 |
|
|
|
|
|
|
...
4 dl pezsgő
1 dl bitter lemon
1 csokor citromfű
1 / 2 dl szénsavas ásványviz
1 / 2 kg alma
10 dkg vörös áfonya
10 dkg cukor
1 kg befözőcukor
ekészitése:
a pezsgőt és a bittert egy láasba rakom és felfözöm.
a citromfűvet felapritom,s az ásványvizzel a pezsgőhőz öntöm.
az almákat felapritom, ezt is a pezsgőhőz a... |
|
2012-07-09 16:24:59 |
|
|
|
|
|
|
Boros kacsasült
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
3 dl fehér bor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
14 dkg vaj vagy étolaj.
A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével me... |
|
2012-03-26 22:21:48 |
|
|
|
|
|
|
... g porcukor
fél zacskó vaníliás cukor
15 g kukoricaliszt
1 narancs néhány ek. tejszín
1 körte
3 kivi
2-3 mandarin
néhány szem cseresznye
almazselé
cukordara
só
Egy szív alakú formát kenjünk ki vajjal, béleljük ki a kinyújtott tésztával, rakjunk rá sütőpapírt, magvakat és előmelegített sütőben, magas fokozaton 25... |
2011-06-30 19:25:22 |
|
|
|
|
|
|
Illatos almazselé
Hozzávalók: 1 liter almalé, 1 kg befőzőcukor, 4 evőkanál levendula- virág, 1 citrom leve.
Két evőkanálnyi levendulavirágot tüll- vagy gézzacskóba kötünk és a citromlével együtt az almaléhez adjuk. Beleszórjuk a befőzőcukrot és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, kocsonyapróbáig főzzük. Ekkor, a tüllbe kötött levendulát eltávolítjuk, belekeverjük a félr... |
2011-05-24 09:45:18 |
|
|
|
|
|
|
Fűszeres almazselé
Hozzávalók:
6 db 2 dl üveghez:
1,5 kg alma
néhány szál friss zöld fűszer (menta, kakukkfű, zsálya, rozmaring)
15 dkg kristálycukor
1 rúd fahéj
6 szem szegfűszeg
1 kg befőző cukor (literenként 1 kg cukor kell)
2-3 csepp zöld ételfesték
Elkészítés:
... |
2011-02-20 07:20:07 |
|
|
|
|
|
|
Fűszeres almazselé
Hozzávalók:
6 db 2 dl üveghez:
1,5 kg alma
néhány szál friss zöld fűszer (menta, kakukkfű, zsálya, rozmaring)
15 dkg kristálycukor
1 rúd fahéj
6 szem szegfűszeg
1 kg befőző cukor (literenként 1 kg cukor kell)
2-3 csepp zöld ételfesték
Elkészítés:
Az alm... |
2011-02-04 10:51:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítő cukor.
Elkészítés:
A hullott (vagy romlásnak indult) főzni való almát megmossuk, a rossz részeket és a csumáját eltávolítjuk. A meghámozott alma levét gyümölcscentrifugával kicsapatjuk, ebből főzzük a zselét. A tartóban összegyűlt rostos részt lefagyaszthatjuk, ebből máskor sütemény-tölteléket készíthetünk. 1... |
2010-11-26 05:50:50 |
|
|
|
|