|
|
|
... paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 doboz tejföl, 1 üveg Dolmio négysajtos szósz, reszelni való sajt ízlés szerint lehet füstölt is, bazsalikom levél aprítva.
Minden hozzávalót felkarikázunk, a tepsit pici olajjal kikenjük a szószt elkeverjük a tejföllel és az összevágott bazsalikommal, sót, borso... |
2010-04-14 18:21:52 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverni 35 dkg porcukrot kikeverni, majd 1,5 evőkanál ecetet beletenni, és gőz fölött tovább verni. Amikor elválik az edény aljától, akkor jó.
Utána 20 dkg diót és 10 dkg mazsolát beletenni. Alaposan kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe kisütjük alacsony hőfokon. Ha félig megsült ( kb:10 pe... |
|
2010-04-14 18:20:49 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs, 3 evőkanál mustár, friss bazsalikom, olívaolaj, só, bors, 4 db alma, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál száraz fehérbor, 1 db narancs, fapálcika.
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd mindkét oldalon bevágjuk, kiterítjük
finoman kiklopfoljuk, a leeső részeket bekenjük mustárral. A kit... |
2010-04-14 18:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 1 tojás.
A töltelékhez: 30 dkg koktélparadicsom, 2,5 dl főzőtejszín, 2 db tojás, só, őrölt fekete bors, 10 dkg trappista sajt, oregánó.
A lisztet szitáljuk a munkalapra, adjuk hozzá a puha vajat, egy kevés sót meg a tojást, és gyúrjunk belőle tésztát. Ha elkészült, tegyük a hűtőbe 1... |
|
2010-04-14 18:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml), 2 evőkanál rum (vagy pálinka), 5 dkg vaj, 2 evőkanál mandulaforgács.
Tipp: A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt!
A tojássárgákat 3 evőkanál édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a da... |
|
2010-04-14 18:17:47 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyepüré, egy csomag babapiskóta (nagy csomag), egy csokipuding (főzős), egy kis doboz tejszín, cukor, tej, kis margarin - ez már elég egy sütihez!
Két deci tejet felforraltam egy vaníliás cukorral, ebbe mártogatom a piskótákat, lerakom egy tálcára. 4 deci tejből pudingot főzök, ízlés szer... |
2010-04-14 18:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... tészta,
1 csokor felaprított petrezselyemzöld,
4 kis padlizsán,
5-6 evőkanál olaj,
12 dkg reszelt eidami sajt,
só, fehér bors.
A finomra felaprított vöröshagymát a felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra pirítjuk. Belevegyít... |
2010-04-14 18:12:24 |
|
|
|
|
|
|
... zselatin,
75 dkg eper,
0,5 l habtejszín,
20 dkg kristálycukor.
A díszítéshez:
0,5 dl eperlé,
10 g zselatin.
A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz.
A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süs... |
2010-04-14 18:11:18 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 10 dkg túró, 10 dkg baracklekvár, 1 narancs, 2 dl tej, 15 dkg cukor, 2 evőkanál porcukor, 0,8 dl étolaj, 1 tojás, 2 teáskanál sütőpor.
A túrót a porcukorral összekeverjük. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral, és a reszelt narancshéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, az olaj... |
2010-04-14 18:09:20 |
|
|
|
|
|
|
... dió.
Töltelék:
3 dl tej,
6 dkg porcukor,
1 zacskó vanília puding,
15 dkg vaj,
2 csomag vaníliás cukor,
10 dkg eperlekvár.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük a felvert tojásfehérjéket.
Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport... |
2010-04-14 18:06:43 |
|
|
|
|