Belépés
Lajcsi szelet
... kivételével lábasba tesszük, rottyantunk egy 5 perceset rajta.
A tűzről levesszük, és beledolgozzuk a lisztet. Tepsi hátán egyesével sütünk 3 lapot.

Krémhez:
1 puncs pudingpor,
1 vaníliás pudingpor,
3-3 dl tej,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin (én Ligát használok, ...
2010-04-14 18:04:14
Gesztenyés ostya
... dkg kristálycukor
2 dkg rétesliszt
2 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
1 evőkanál rum
2 evőkanál kakaópor

Egy lábosban a kristálycukrot, a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a ...
2010-04-14 18:02:44
Prézlis karfiol
Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol,
zsemlemorzsa,
olaj,
tejföl,
só.

Elkészítése nagyon egyszerű. A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk, majd sós vízben megfőzzük.
Egy másik edényben olajon zsemlemorzsát pirítunk. A puha karfiolt beleforgatjuk. Tálaláskor tejföllel íze...
2010-04-14 18:01:42
Sodrott rétes
... tésztához: 40 dkg liszt, 2 kis pohár tejföl, csipet só, 2 tojás.
Második tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg zsír. A kenéshez: olvasztott zsír.

A lisztet, tejfölt, sót, tojást megfelelő keménységűre nyújtjuk, úgy, hogy könnyen sodorható legyen. A 20 dkg lisztet és a 20 dkg zsírt is kicsit össz...
2010-04-14 18:01:00
Bizarr és kreatív nyakláncok




...
2010-04-14 18:00:57
Tejszínes, sonkás-gombás hús

Karajból készítettem, de csirkemellel is finom.
A húst felszeletelem, sózom, borsozom és elősütöm. A szeletelt gombát kevés olajon sóval, borssal, petrezselyemmel megpárolom. Jénai tálat margarinnal kikenem és belerétegezem a hozzávalókat. Alulra kerül a hús, rá a gomba végül a sonkaszeletek. Te...
2010-04-14 18:00:06
Erdei gyümölcsös joghurttorta
... erdei gyümölcs,
3 pohár natúr joghurt,
fél csomag zselatin,
1 liter tejszín(Hullala),
2 evőkanál porcukor,
2 evőkanál cukor.

A piskótát három lapra vágjuk. A két alsó lapot megkenjük áfonyalekvárral. A három pohár joghurtot összekeverjük az erdei gyümölccsel, amit előző...
2010-04-14 17:59:03
Kardinális szelet
... csomag vaníliás cukor, 5 dkg liszt.
Ragasztás: Valamilyen pikáns lekvár: én házi sárgabarackot és epert is próbáltam,mindkettővel nagyon finom.

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeveréses 160 C). Sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.

Fehér csík: A 8 tojásfehérjét csipet sóval fél...
2010-04-14 17:57:26
Brokkolis kosárkák
Hozzávalók a kosárhoz: 12,5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 ek. tejföl, só, annyi hideg tej, hogy jól formázható tésztát kapjunk.

Töltelék: 15 dkg brokkolit főzzünk meg sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Süssük elő a kosárkákat, közben melegítsünk 1 dl tejet vagy tejszínt, és ha már elég forró, szórjun...
2010-04-14 17:56:36
Serpenyős Csirke
... 3.e.k. olaj, 2,5 dl fehérbor, 2,5 dl vízben feloldott egy tyúkhúsleves kocka, 2.e.k. gyöngyhagyma konzerv, 25 dkg fagyasztott zöldborsó, 1.e.k.liszt.

A zellert megtisztítom, és feldarabolom. A hagymát, és fokhagymát apróra fölvágom. A csirkehúst minden oldalán megsózzuk, és megborsozzuk.
E...
2010-04-14 17:55:39
1 2 3 .......................282 283 284 285 ............424 425 ...........564 565 566 
Címkék: Serpenyős Csirke, tűzről levesszük, lisztet összekeverjük, karfiolt rózsákra, másik edényben, puha karfiolt, húst felszeletelem, szeletelt gombát, gomba végül, piskótát három, három pohár, erdei gyümölccsel, sütőt előmelegítjük, tyúkhúsleves kocka, zellert megtisztítom, csirkehúst minden, áfonyalekvárral, gesztenyemassza, petrezselyemmel, kristálycukrot, összekeverjük, beledolgozzuk, sárgabarackot, előmelegítjük, sonkaszeletek, belerétegezem, beleforgatjuk, kristálycukor, felszeletelem, tojásfehérjét, zsemlemorzsát, staticimages, joghurttorta, zsemlemorzsa, gyöngyhagyma, mindkettővel, tyúkhúsleves, hozzávalókat, keménységűre, csirkemellel, megtisztítom, feldarabolom, megborsozzuk, sütőpapírral, légkeveréses, készítettem, melegítsünk, margarinnal, fagyasztott, beletesszük, kivételével, gyümölccsel, elkészítése, rottyantunk, gesztenyés, fokhagymát, kosárkákat, olvasztott, gyümölcsös, nyakláncok, csirkehúst, kardinális, rétesliszt, hozzávalók, megpárolom, valamilyen, tálaláskor, sütőlemezt, formázható, beleöntjük, kibéleljük,
© 2013 TVN.HU Kft.