|
|
|
... felfuttatok ,
picike cukorral,
annyi lisztet hozzáadok amennyit a tej felvesz
egy közepes gyúrható tésztához
a kidolgozás közben 10 dkg zsírt,1 teáskanál sót beledolgozok.
Szép sima rugalmas tésztát kapunk.
Meleg helyen kelesztjük....ha megkelt gyúrótáblára borítom átgyúrom.
Apró darabokat vágok és kézzel pereceket formálok belőle
to... |
2023-02-02 20:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... öt nagy evőkanál vaníliás porcukrot, vagy sima porcukrot és egy csomag bourbon vaníliás cukrot, valamint öt deka vajat. Magas fordulatszámon habosra, krémesre keverem, majd alaposan beledolgozok 30 dkg túrót és három-négy evőkanál sűrű tejfölt. Ízesítem egy egész citrom lereszelt héjával. Egy csomag nyolclapos rétestésztából négy lapot, egy kiolajozott tepsi, vagy sütőtál aljára f... |
|
2014-07-08 16:32:16 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
7dl Hulala tejszín
2 csomag habfixáló
ELKÉSZÍTÉS:
Tészta:
2,5 dl vizet 15 dkg sertés zsírral felforralok, majd 20 dkg lisztet beledolgozok. 10 percet hűlni hagyom.
Ezután 6 db egész tojást egyenként beledolgozok, majd hozzáadok egy sütőport.
Jól kizsírozott gáz tepsiben 2 lapot sütök.
Krém:
... |
2011-05-01 21:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... gofrim:
kb fél kg liszt, ehhez keverek 1 cs. sütőport.Így lesz levegősebb a tészta.
Hozzáadok 3 tojás sárgáját habosra keverve kb 15 dkg cukorral és egy csomag vaniliás cukorral.
Beledolgozok egy fél (lágy) kockamargarint,csipet só s a 3 tojás felvert habját,
majd kb fél liter tejjel apránként adagolva kellő sűrűségű tésztát készítek.
Dobok bele mé... |
|
2011-02-09 14:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverem, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet a liszttel és a pirospaprikával felváltva, apránként hozzáadom, 2 evőkanál olajat is beledolgozok, végül a hagymakockákat is hozzákeverem. A tojásfehérjékből vert közepesen kemény habot beleforgatom. Jó nagy serpenyőbe teszem a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát, zsírját folytonos k... |
|
2010-11-22 05:51:38 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntöm a kukoricalisztet. Folytonos keverés közben olyan sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a tűzről lehúzom, és kissé lehűtöm. Ha meleg (de már nem forró), akkor beledolgozok még 20 dkg búzalisztet és 1 tojást. Ha a massza kihűlt, meglisztezett gyúrótáblára rakom, többször is lisztezve (hogy ne ragadjon), és kinyújtom. Tetszés szerint készíthető belőle kockatés... |
2010-11-13 17:43:24 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével összekeverem, gőz fölött a felfövéstől számított 3 percig főzöm, közben kevergetem. A tűzről levéve hozzáadom a lisztet, jól összedolgozom. A tésztát 3 részre osztom, 1 részbe beledolgozok 1 ek kakaót, és közepes lángon megsütöm.
Barna krém: 1 csokoládé pudingot, 1 ek kakaót, 1 csapott ek liszttel, 10 dkg cukorral, 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverek, hozzáad... |
2010-10-28 05:40:06 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével összekeverem, gőz fölött a felfövéstől számított 3 percig főzöm, közben kevergetem. A tűzről levéve hozzáadom a lisztet, jól összedolgozom. A tésztát 3 részre osztom, 1 részbe beledolgozok 1 ek kakaót, és közepes lángon megsütöm.
Barna krém: 1 csokoládé pudingot, 1 ek kakaót, 1 csapott ek liszttel, 10 dkg cukorral, 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverek, hozzáad... |
2010-10-28 05:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... sonkát, a meghámozott hagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet egyszerre beleteszem a darálóba. és finom tárcsán áteresztem, majd összedolgozom a nyers tojással és a fűszerekkel. Beledolgozok egy evőkanál olajat és a lisztet. Nedves kézzel cipót formálok a gombás masszából, majd ráfektetem egy kicsi, kikent tepsire vagy tűzálló tálra. Tetejét bekenem a maradék olajjal és előm... |
2010-10-24 14:24:41 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntöm a kukoricalisztet. Folytonos keverés közben olyan sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a tűzről lehúzom, és kissé lehűtöm. Ha meleg (de már nem forró), akkor beledolgozok még 20 dkg búzalisztet és 1 tojást. Ha a massza kihűlt, meglisztezett gyúrótáblára rakom, többször is lisztezve (hogy ne ragadjon), és kinyújtom. Tetszés szerint készíthető belőle kockatés... |
2010-10-09 14:37:25 |
|
|
|
|