Belépés
Angolos kacsamell, vajban sült
... dl,
vörösbor 1 dl, alma 80 dkg, vaj 8 dkg,
porcukor 2 dkg, fahéj, babérlevél,
őrölt bors

A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk, és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük, és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben megfelelően pácolódhasson.

Elkés...
2008-10-05 14:51:49
CIGÁNYÉTELEK 3.
... szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erős paprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, színes paprika.
A felszeletelt szalonnákat kakastaréjszerűen bevagdaljuk, majd a fazék alján kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és kavargatva aranyosra sütkük.
Meghintjük a paprikával és rádobjuk a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott parad...
2008-09-12 16:52:43
Halételek
... zöldpaprika, 1 csípospaprika, só.
A halakat megtisztítjuk, az uszonyokból, fejekbol alaplevet készítünk (mint fent). A halakat lapjára elvágjuk, irdalással az apró szálkákat bevagdaljuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra vágva a zsírban megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, fokhagymát, apróra vágott csípos- és zöldpaprikát, feltöltjük az elkész...
2008-09-02 21:53:24
sütigyűjtemény
... liszttel beszórt tortaformába tesszük, és 180*C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés után lekvárral megkenjük. A körtéket meghámozzuk, a vörösborban 4-5 percig főzzük, félbevágjuk, késsel bevagdaljuk, és a tortára tesszük.78). Angol gyümölcskenyér (Sárgabarack)Hozzávalók: 12,5 dkg ráma, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 2 tojás, 1 üvegcse Rum aroma, 1 csipet só, 25 dkg liszt, 2 cs...
2008-08-02 16:31:44
Recept
... vöröshagyma,
őrölt fekete bors,
25 dlkg. tarhonya,
só,
fél vöröshagyma,
néhány szál petrezselyemzöld,
10 dkg. reszelt sajt
Elkészítés: A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdaljuk és zsirját kisütjük. A zsir felét edénybe tesszük, felforrósitjuk, beleszórjuk a tarhonyát és szalmasárgára piritjuk. A mennyiség kétszeresét valamivel meghaladó mennyisé...
2008-07-04 10:23:35
Japán menű
... rizsbor, evőkanál szójaszósz, csipet fehér bors, fél deci szezámmagolaj.

Elkészítése: a tintahalat megtisztítjuk a külső hártyától. A rákot és a tintahalat hosszanti irányban bevagdaljuk (ettől fog szétnyílni sütés közben). A zöldségeket 2-3 centis darabokra vágjuk. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit forró olajban megpirítjuk, majd hozzáöntjük a rizsbort, a szóját és...
2008-06-23 13:11:28
Sült burgonya
... túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítj...
2008-06-20 17:42:18
Sült burgonya
... túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítjük sóval, borssal, és fokhagymával. A m...
2008-06-19 15:01:36
Báránysült és zöldséges rizs
... rozmaringlevélke,
90 dkg burgonya,
2 evőkanál olaj,
10 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors

Elkészítés:

A húst többször bevagdaljuk, a vágásokba rozmaringszálakat dugdosunk. Meghámozzuk és szeletekre vágjuk a burgonyát. Az olajat és a vajat elkeverjük, serpenyőben felhevítjük, beletesszük a húst, körberakjuk a burgonyasz...
2008-05-08 18:52:22
Valentin-napi süti özön
... Annyira gyúrjuk össze, hogy az anyagok egyenletesen elosztódjanak benne. Ezután cipókká formáljuk, megismételjük....
2008-02-03 21:45:44
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: kacsamellet kicsontozzuk, zsírréteget eltávolítjuk, bőrét finoman, hűtőbe téve, fűszerekben megfelelően, felszeletelt szalonnákat, fazék alján, apróra vágott, felkarikázott paprikát, cikkekre vágott, halakat megtisztítjuk, halakat lapjára, apró szálkákat, hagymát apróra, zsírban megpároljuk, körtéket meghámozzuk, tortára tesszük, zsir felét, mennyiség kétszeresét, tintahalat megtisztítjuk, külső hártyától, tintahalat hosszanti, tenger gyümölcseit, húst többször, vágásokba rozmaringszálakat, vajat elkeverjük, anyagok egyenletesen, rozmaringlevélke, petrezselyemzöld, sütigyűjtemény, gyümölcskenyér, felforrósitjuk, összekeverjük, csomómentesre, babérlevéllel, pácolódhasson, metélőhagymát, megtisztítjuk, szezámmagolaj, szalmasárgára, pirospaprikát, csípospaprika, felkarikázott, elosztódjanak, megismételjük, eltávolítjuk, egyenletesen, felszeletelt, zöldpaprikát, cigányételek, vaníliacukor, kicsontozzuk, bedörzsöljük, lecsópaprika, fokhagymával, tortaformába, meghámozzuk, félbevágjuk, sárgabarack, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.