|
|
|
... dl,
vörösbor 1 dl, alma 80 dkg, vaj 8 dkg,
porcukor 2 dkg, fahéj, babérlevél,
őrölt bors
A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk, és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük, és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben megfelelően pácolódhasson.
Elkés... |
2008-10-05 14:51:49 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erős paprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, színes paprika.
A felszeletelt szalonnákat kakastaréjszerűen bevagdaljuk, majd a fazék alján kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és kavargatva aranyosra sütkük.
Meghintjük a paprikával és rádobjuk a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott parad... |
|
2008-09-12 16:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 1 csípospaprika, só.
A halakat megtisztítjuk, az uszonyokból, fejekbol alaplevet készítünk (mint fent). A halakat lapjára elvágjuk, irdalással az apró szálkákat bevagdaljuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra vágva a zsírban megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, fokhagymát, apróra vágott csípos- és zöldpaprikát, feltöltjük az elkész... |
2008-09-02 21:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel beszórt tortaformába tesszük, és 180*C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés után lekvárral megkenjük. A körtéket meghámozzuk, a vörösborban 4-5 percig főzzük, félbevágjuk, késsel bevagdaljuk, és a tortára tesszük.78). Angol gyümölcskenyér (Sárgabarack)Hozzávalók: 12,5 dkg ráma, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 2 tojás, 1 üvegcse Rum aroma, 1 csipet só, 25 dkg liszt, 2 cs... |
|
2008-08-02 16:31:44 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma,
őrölt fekete bors,
25 dlkg. tarhonya,
só,
fél vöröshagyma,
néhány szál petrezselyemzöld,
10 dkg. reszelt sajt
Elkészítés: A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdaljuk és zsirját kisütjük. A zsir felét edénybe tesszük, felforrósitjuk, beleszórjuk a tarhonyát és szalmasárgára piritjuk. A mennyiség kétszeresét valamivel meghaladó mennyisé... |
|
2008-07-04 10:23:35 |
|
|
|
|
|
|
... túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítj... |
2008-06-20 17:42:18 |
|
|
|
|
|
|
... túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítjük sóval, borssal, és fokhagymával. A m... |
2008-06-19 15:01:36 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaringlevélke,
90 dkg burgonya,
2 evőkanál olaj,
10 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors
Elkészítés:
A húst többször bevagdaljuk, a vágásokba rozmaringszálakat dugdosunk. Meghámozzuk és szeletekre vágjuk a burgonyát. Az olajat és a vajat elkeverjük, serpenyőben felhevítjük, beletesszük a húst, körberakjuk a burgonyasz... |
2008-05-08 18:52:22 |
|
|
|
|
|
|
... Annyira gyúrjuk össze, hogy az anyagok egyenletesen elosztódjanak benne. Ezután cipókká formáljuk, megismételjük.... |
2008-02-03 21:45:44 |
|
|
|
|