|
|
|
... pihen.
Kibéleljük a formát (nekem kacsasütő formám van) sütőpapírral és a megformázott kenyeret beletesszük.1 óra 15 percig lefedve kel.230 fokos előmelegített sütőbe tesszük,de előtte bevagdaljuk a tetejét és az edény tetejét valamint a kenyeret egy kisit bespricceljük vízzel.50 perc a sütés,de a vége előtt 5 perccel leveszem az edény tetejét,és úgy pirítom egy kicsit.
... |
2015-06-06 23:12:26 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk a felaprított medvehagymával. Ezt felteketekerjük, és hosszában háromrét hajtjuk. További fél órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük.
180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.
... |
|
2015-04-13 20:14:45 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és éles késsel, vagy pengével a fenti képen látható módon bevagdossuk.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és éles késsel, vagy pengével bevagdaljuk.
Miután bevagdaltuk, alaposan lekenjük, vagy lespricceljük
hideg vízzel.
240°-ra előmelegített sütőbe toljuk és így sütjük 8 percig.
Ezután a hőfokot 200°-r... |
2015-03-06 22:31:32 |
|
|
|
|
|
|
... megismételjük, összesen háromszor. Az utolsó hajtogatásnál már 45 percet pihenjen a tészta.
Ezután a tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, Megkenjük tojássárgájával. Éles késsel bevagdaljuk a tetejét. Majd kiszaggatjuk, és sütőlemezre tesszük a pogácsákat, ahol még 15 percig pihentetjük.
Előmelegített forró sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. A sok hajtogatás é... |
|
2015-02-14 14:11:23 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kocká... |
|
2015-02-04 13:38:53 |
|
|
|
|
|
|
... Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpap... |
2015-02-01 20:33:06 |
|
|
|
|
|
|
... bors
A paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
A húst megmossuk, a vizet papírtörlővel felitatjuk és, ha van, akkor a zsírréteget szépen késsel megrácsozzuk, bevagdaljuk. Jól megsózzuk, majd egy forró serpenyőben ici-pici kacsazsíron vagy olajon lepirítjuk mindenhol. Olyan fedeles serpenyőt használjunk ami utána mehet a sütőbe.
A lesült zsírra szórju... |
2015-01-28 12:56:10 |
|
|
|
|
|
|
... bors
A paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
A húst megmossuk, a vizet papírtörlővel felitatjuk és, ha van, akkor a zsírréteget szépen késsel megrácsozzuk, bevagdaljuk. Jól megsózzuk, majd egy forró serpenyőben ici-pici kacsazsíron vagy olajon lepirítjuk mindenhol. Olyan fedeles serpenyőt használjunk ami utána mehet a sütőbe, de, ha nincs, úgy mi... |
2015-01-26 10:55:52 |
|
|
|
|
|
|
... (Nekem kb. 20×12 cm-es lett a virsli hosszához igazítva.)
Az egyik téglalap közepére fektetünk egy virslit, ráhajtjuk a tészta másik oldalát. A szélén hagyva egy kis részt bevagdaljuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a virslit.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
Minden második virsliágat fordítsunk át a másik oldalra, a virsliágakat forga... |
2015-01-20 17:26:45 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
Forró zsírban vagy étolajban sütjük.
... |
2015-01-18 21:02:05 |
|
|
|
|