|
|
|
... és aprítsd fel. Egy pici sóval és a ricottával keverd el jó alaposan, és tedd a hűtőbe. Vendégeknek előételnek vagy délutáni egészséges nassnak is nagyon finom!
Zöldséges tésztaleves ázsiai módra
Hozzávalók:
20 dkg gomba
3 sárgarépa
fél zeller
1 póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma
20 dkg spagetti
1 lit... |
2011-06-19 19:18:11 |
|
|
|
|
|
|
Petrezselymes-tejszínes karfiol
Hozzávalók:
egy fej karfiol
egy citrom leve
egy csokor petrezselyem
1 dl tejszín
2 dl húsleves
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük. 2l vizet forralunk, sózzuk és a citromlével ízesítjük, majd 2 percig főzzük benne a karfiolt, ... |
2011-06-16 22:05:46 |
|
|
|
|
|
|
... centimétereseket ma a 28-30-33 centiméter átmérőjűek váltják fel. Ennek oka egyszerű: egy nagyobb felületen ízlésesebben, szebben el lehet helyezni az ételt, szebben is lehet dekorálni azt. A leveshez annak milyensége szerint társítanak tányért. A krémleveseket csészében, a sűrűbb (pl. gulyás) leveseket mélytányérban kínálják a vendégnek. Ha csészébe kerül a leves, akkor azt illik... |
|
2011-06-16 15:29:47 |
|
|
|
|
|
|
Nyári hűsítő gyümölcslevesek
A nyár elképzelhetetlen a hűs, édes, fűszeres, gyümölcsös levesek nélkül. Anyáink meggylevese után manapság már sokféle módon, sokféle gyümölcsből készíthetünk hűsítő levet, amit akár leves formájában, akár desszertként is fogyaszthatunk.
A meggyleves igazi klasszikus
A gazdag nyári kínálatnak köszönhetően sokféle gyümöl... |
|
2011-06-15 07:40:50 |
|
|
|
|
|
|
... benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát és ... |
2011-06-14 16:25:51 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát apróra vágva megpirítjuk a vajban. Ha megpuhul, fél pohár vízzel felöntjük és hozzáadjuk a fehér bort. Ezután jön a só, a bors, a babérlevél, a vágott petrezselyem és a fél pohár leves. Főzzük pár percig és hozzátesszük a pisztrángokat. Pár perc alatt megpároljuk benne a halakat. Köretnek vajon párolt zöldséget kínáljunk. A pároló levet zöld fűszerekkel is gazdagíthatjuk. ... |
2011-06-11 18:49:23 |
|
|
|
|