|
|
|
... megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.
2. A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.
3. A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
4. Vissz... |
2010-08-11 10:14:11 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.
2. A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.
3. A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
4. Vissz... |
|
2010-08-11 08:49:11 |
|
|
|
|
|
|
... legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Átöntjük egy nagyobb tálba és belekeverjük a fehérboros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.
4. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához.
5. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és 3/4-ig megt... |
2010-08-11 08:07:41 |
|
|
|
|
|
|
... Ezalatt elkészítjük a feltétet.
Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. Mikor kellően átpárolódott, hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, borsozzuk.
Miután megkelt a tészta, kis cipókra osztjuk, lisztezett deszkán fél cm vastag korong vagy ovális lapokat nyújtunk. A tölteléket szétterítjük rajta, a tészta széléből 1-2 cm-... |
|
2010-08-11 08:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
* főzőtejszín
* só
* bors
* petrezselyem
* citromlé
elkészítés
1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Közben megpároljuk a spenótot.
2. Az újhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a csirkéhez, majd a párolt spenóttal is így teszünk, és hagyjuk eg... |
|
2010-08-10 23:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... 3. Ételpárolóban 10 perc alatt megpuhítjuk őket.
4. Eközben pici olajon megpirítjuk a bacon-ös virsliket.
5. A párolt cukkiniket jól lecsöpögtetjük, belsejüket sózzuk-borsozzuk.
6. Egy tűzálló tálba rendezzük a cukkinik egyik felét, megkenjük mustárral és beleterítjük a lapkasajtok felét. Így helyezzük rájuk a sült baconös virsliket, majd a maradék lapkasaj... |
2010-08-10 22:33:31 |
|
|
|
|
|
|
... * 2-3 tk tejföl
elkészítés
1. A felmelegített olajon megsütjük a legyalult cukkínit, sózzuk-borso... |
2010-08-10 22:32:22 |
|
|
|
|
|
|
... * citromlé
elkészítés
1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Közben megpároljuk a spenótot.
2. Az újhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a csirkéhez, majd a párolt spenóttal is így teszünk, és hagyjuk együtt... |
2010-08-10 22:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma
* 30 dkg sajt
* só
* bors
elkészítés
1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beázt... |
2010-08-10 20:18:42 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A tészta hozzávalóiból könnyű pogácsatésztát gyúrunk, és fél órát kelesztjük.
2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.
3. A finomra vágott vöröshagymát kevés forró vajon megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott és nagyon apróra... |
2010-08-10 20:13:40 |
|
|
|
|