Belépés
Hónapos retek
... folsavban és C-vitaminban egyaránt gazdag. Mindennek köszönhetően számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír.

Rákellenes gumó

A hónapos retek - a brokkolihoz, a karfiolhoz és kelbimbóhoz hasonlóan - a keresztesvirágzatúak családjába tartozik. Ennek a zöldségcsoportnak sajátossága az erős antioxidáns tulajdonság, melyet a bennük lévő szulforafá...
2014-09-30 09:23:30
Hónapos retek
... folsavban és C-vitaminban egyaránt gazdag. Mindennek köszönhetően számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír.

Rákellenes gumó

A hónapos retek - a brokkolihoz, a karfiolhoz és kelbimbóhoz hasonlóan - a keresztesvirágzatúak családjába tartozik. Ennek a zöldségcsoportnak sajátossága az erős antioxidáns tulajdonság, melyet a bennük lévő szulforafá...
2014-08-11 09:40:10
x
...







Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari...
2014-06-05 01:43:19
Húsos-brokkolis rakott tészta
... hús
15 dkg reszelt sajt
30 dkg brokkoli
25 dkg tészta
2 dl Főzőtejszín
1 csomag Knorr Tejszínes sonkás tészta alap
8 dl víz
2 liter víz (a brokkolihoz)
1 kiskanál Delikát ételízesítő
só (ízlés szerint)
1 csipet őrölt bors

A tésztát (ízlés szerint sózott, borsozott) darált hússal szárazon egy hőálló tálban össze...
2013-11-25 16:03:52
Brokkolikrémes tészta
... brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki , és hideg vízzel öblítsük le.

A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.

A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük ...
2013-11-15 16:18:36
❤ BROKKOLI ❤ hatásai ❤
... termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Aspicius szakácskönyvében is. Majd az 1560...
2013-04-14 07:27:04
❤Brokkolis sajttekercs❤
... sóval, borssal, ételízesítővel puhára pároljuk. Villával összenyomkodjuk.
Elkészítés: A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt főzünk (vajas rántás, tejjel kiforralva). A brokkolihoz adunk annyi besamelt, hogy kikeverve, krémes állagú legyen. A sajtot mikróban, vagy forró vízben megolvasztjuk, hogy képlékeny legyen, majd alufólián, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a ...
2013-03-29 11:41:26
❤BROKKOLI GYÓGYhatása ❤
... termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Aspicius szakácskönyvében is. Majd az 1560...
2013-03-24 07:14:33
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek
... feltesszük főni a leveskockával együtt kb. 1 liter vízzel. A zsiradékon a lisztet halványsárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a tisztított apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A megfőtt brokkolihoz keverjük a hagymás rántást. Ha kész, behabarjuk tejföllel, majd ízlés szerint borsozzuk. Egyszerűbben elkészíthető zacskós, fagyasztott brokkoliból. Csak addig főzzük a brokkolit, ...
2012-12-22 19:00:26
Brokkoli, az egészségőrző
... ízletes, ha nagyobb rózsákra bontjuk, a rózsákat éles késsel félbevágjuk (minél nagyobb legyen a sima vágási felület), és kevés saját készítésű fűszeres olajba forgatjuk. ½ kg brokkolihoz 2 evőkanál olívaolajat egy zacskóba kanalazunk, 1 kisebb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átnyomunk, sózzuk, borsozzuk, 1 teáskanál rozmaringgal fűszerezzük, hozzáadjuk ½ citrom frisse...
2012-11-25 19:51:59
1 2 3 4 5 
Címkék: Lovász Ágnes, Knorr Tejszínes, Caius Plinius Secundus, hónapos retek, zöldségcsoportnak sajátossága, erős antioxidáns, bennük lévő, élesztőt kevés, hőálló tálban, szűrőkanállal szedjük, brokkoli rózsákból, többi brokkolihoz, visszamaradt főzőlevet, nevet vette, olasz nyelv, idősebb Caius, hasonló növényről, római korban, brokkoli neve, lisztből besamelt, brokkolihoz adunk, sajtot mikróban, leveskockával együtt, lisztet halványsárgára, tisztított apróra, megfőtt brokkolihoz, hagymás rántást, rózsákat éles, sima vágási, zacskóba kanalazunk, szakácskönyvében, cukorbetegeknek, fokhagymanyomón, összenyomkodjuk, tulajdonsággal, halványsárgára, ételízesítővel, brokkolikrémes, termesztették, fogyasztották, leveskockával, megolvasztjuk, szűrőkanállal, megemlékezik, egészségügyi, rozmaringgal, megemlítésre, felfuttatjuk, köszönhetően, visszamaradt, egészségőrző, egyszerűbben, elkészíthető, tulajdonság, brokkolihoz, sajttekercs, antioxidáns, főzőtejszín, ételízesítő, olívaolajat, brassicának, kelbimbóhoz, botmixerrel,
© 2013 TVN.HU Kft.