|
|
|
... folsavban és C-vitaminban egyaránt gazdag. Mindennek köszönhetően számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír.
Rákellenes gumó
A hónapos retek - a brokkolihoz, a karfiolhoz és kelbimbóhoz hasonlóan - a keresztesvirágzatúak családjába tartozik. Ennek a zöldségcsoportnak sajátossága az erős antioxidáns tulajdonság, melyet a bennük lévő szulforafá... |
2014-09-30 09:23:30 |
|
|
|
|
|
|
... folsavban és C-vitaminban egyaránt gazdag. Mindennek köszönhetően számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír.
Rákellenes gumó
A hónapos retek - a brokkolihoz, a karfiolhoz és kelbimbóhoz hasonlóan - a keresztesvirágzatúak családjába tartozik. Ennek a zöldségcsoportnak sajátossága az erős antioxidáns tulajdonság, melyet a bennük lévő szulforafá... |
|
2014-08-11 09:40:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari... |
2014-06-05 01:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... hús
15 dkg reszelt sajt
30 dkg brokkoli
25 dkg tészta
2 dl Főzőtejszín
1 csomag Knorr Tejszínes sonkás tészta alap
8 dl víz
2 liter víz (a brokkolihoz)
1 kiskanál Delikát ételízesítő
só (ízlés szerint)
1 csipet őrölt bors
A tésztát (ízlés szerint sózott, borsozott) darált hússal szárazon egy hőálló tálban össze... |
|
2013-11-25 16:03:52 |
|
|
|
|
|
|
... brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki , és hideg vízzel öblítsük le.
A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.
A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük ... |
|
2013-11-15 16:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Aspicius szakácskönyvében is. Majd az 1560... |
2013-04-14 07:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, borssal, ételízesítővel puhára pároljuk. Villával összenyomkodjuk.
Elkészítés: A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt főzünk (vajas rántás, tejjel kiforralva). A brokkolihoz adunk annyi besamelt, hogy kikeverve, krémes állagú legyen. A sajtot mikróban, vagy forró vízben megolvasztjuk, hogy képlékeny legyen, majd alufólián, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a ... |
2013-03-29 11:41:26 |
|
|
|
|
|
|
... termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Aspicius szakácskönyvében is. Majd az 1560... |
2013-03-24 07:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... ízletes, ha nagyobb rózsákra bontjuk, a rózsákat éles késsel félbevágjuk (minél nagyobb legyen a sima vágási felület), és kevés saját készítésű fűszeres olajba forgatjuk. ½ kg brokkolihoz 2 evőkanál olívaolajat egy zacskóba kanalazunk, 1 kisebb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átnyomunk, sózzuk, borsozzuk, 1 teáskanál rozmaringgal fűszerezzük, hozzáadjuk ½ citrom frisse... |
2012-11-25 19:51:59 |
|
|
|
|