|
|
|
Búzadarás-gombás burgonyaleves
Hozzávalók: 250 g burgonya, 20 g szárított gomba, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 40 g finom búzadara, 1,25 l víz, 20 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, só, őrölt köménymag, majoránna.
A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, megsózzuk, és őrölt kömény-maggal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megresze... |
2009-02-21 13:20:03 |
|
|
|
|
|
|
Búzadarás burgonyaleves 1.
Hozzávalók: 300 g burgonya, 40 g zsír, 20 g búzadara, 30 g sima liszt, 1,25 l víz, 50 g hagyma, petrezselyem és zeller zöldje, só, köménymag, 1 kávéskanál pirospaprika.
A megtisztított és apróra vágott hagymát meg a csokorba kötött petrezselyem és zeller zöldjét egy kevés köménymaggal ízesített sós vízben jól átforraljuk és leszűrjük. A zs... |
|
2009-02-21 13:19:44 |
|
|
|
|
|
|
... kiemeli.
Teája vesetisztító, epehajtó, étvágyfokozó hatású. A népi ,,orvoslás" hurutos megbetegedésekre, a magas vérnyomás ellenszereként alkalmazza.
TÁRKONYOS BURGONYALEVES
50 dkg újburgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 babérlevél
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 szál tárkony
2-3 evőkan... |
|
2009-02-01 11:21:47 |
|
|
|
|
|
|
Kolbászos burgonyaleves
Hozzávalók:
40 dkg tisztított burgonya
20 dkg lángolt kolbász
2 dl tejföl
1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi törött köménymag
só
Elkészítés:
Felhevített olajo... |
|
2009-01-22 17:51:43 |
|
|
|
|
|
|
No Salty *
csípős-fűszeres-édesburgony.jpg
* előkészület: 15 perc
* főzés: 15 perc
könnyű
hozzávalók 2 főre
* 300 g édesburgonya
* 3 dl csirke alaplé
* 1 salottahagyma
* 1 kisebb gerezd fokhagyma
* 1 kisebb chilipaprika
* só
* frissen őrölt bors... |
2009-01-16 23:55:32 |
|
|
|
|
|
|
... javítja a máj méregtelenítő munkáját. Vastagbélrák megelőző hatása van. A köszvényes betegeknek szintén jó szolgálatot tesz.
Ha néha-néha levest akarunk fogyasztani, akkor a burgonyalevest (héjában sült burgonyából készítsük, köménymaggal), a MISO-levest vagy a köménymagos csicsókalevest ajánlom. A csicsókát mindig nyersen tegyük bele a fogyasztható hőmérsékletű levesbe... |
2009-01-13 00:32:36 |
|
|
|
|
|
|
...24 óra hírei /origo/
Csütörtök 09:32Drasztikus leépítés az Ajka Kristálynál
Jelentős leépítést jeléentett be az Ajka Kritsály. Az elsősorban exportra termelő cég megrendelései a válság miatt visszaestek, ezért kell megválni 250 dolgozótól - indokolta a lépést a cég vezetője.
Csütörtök 09:25Jönnek az igazi szellemvadászok
Az Egyesült Államokban sor... |
2009-01-08 10:03:57 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... így nem színeződik el, esetleg a levágott részt be is zsírozhatjuk.
A füstölt lábat és a különféle füstölt csontokat belefőzhetjük kelkáposzta főzelékbe, zöldséges levesekbe, burgonyalevesbe, káposztába, babfőzelékbe, paprikás krumpliba. (Helyesebben nem belefőzzük, hanem külön, annyi vízben főzzük meg, amennyi ellepi, majd gondosan leszűrve, csak a füstölt csont főzőlevét ad... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|