|
|
|
... burgonyapehely
- 1 ek vegyes magkeverék
- 350 ml langyos víz
- 2 ek kókuszolaj
(a szárazanyag összesen 345 gramm volt)
A lisztet, cukrot, sót, burgonyapelyhet, magkeveréket és az útifűvet, élesztőt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem 350 ml langyos vizet és kézi robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, ... |
2017-11-28 08:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... kétszerese. Adjunk hozzá 100 g zsemlemorzsát, ugyanennyi lenmagpelyhet, vagy kenderlisztet, 2 db felaprított vöröshagymát, két fej gerezdjeire bontott és zúzott fokhagymát, 100 g burgonyapelyhet, 100 g burgonyakeményítőt. Az egészet gyúrjuk össze, ha túl száraz, tegyünk hozzá csalánlét, ha lágy, akkor gabonapelyhet. 30 perc pihentetés után egyenletes golyókat formálunk belőle, ami... |
|
2017-08-26 22:11:46 |
|
|
|
|
|
|
... kétszerese. Adjunk hozzá 100 g zsemlemorzsát, ugyanennyi lenmagpelyhet, vagy kenderlisztet, 2 db felaprított vöröshagymát, két fej gerezdjeire bontott és zúzott fokhagymát, 100 g burgonyapelyhet, 100 g burgonyakeményítőt. Az egészet gyúrjuk össze, ha túl száraz, tegyünk hozzá csalánlét, ha lágy akkor gabonapelyhet. 30 perc pihentetés után egyenletes golyókat formálunk belőle, amit... |
2017-02-22 07:25:40 |
|
|
|
|
|
|
... kétszerese. Adjunk hozzá 100 g zsemlemorzsát, ugyanennyi lenmagpelyhet, vagy kenderlisztet, 2 db felaprított vöröshagymát, két fej gerezdjeire bontott és zúzott fokhagymát, 100 g burgonyapelyhet, 100 g burgonyakeményítőt. Az egészet gyúrjuk össze, ha túl száraz, tegyünk hozzá csalánlét, ha lágy akkor gabonapelyhet. 30 perc pihentetés után egyenletes golyókat formálunk belőle, amit... |
|
2017-02-22 07:23:24 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék.
Elkészítése: A tojást a tejjel habosra verjük. Megfűszerezzük, belekeverjük a burgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ez után újból összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Ötpercnyi pihentetés után ismét átkeverjük,
majd olajos ké... |
|
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt fahéj
magvak a szóráshoz pl. tök, napraforgó vagy len
Elkészítés
A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a reszelt almát, az olajat, sót, az őrölt fahéjat. Fokozatosan adagoljuk a vizet mindaddig, míg nagyon sűrű, de keverhető tésztát nem kapunk.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás, ma... |
2016-03-18 22:29:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A lisztet műanyag tálba szitáljuk, és a mikróban kézmelegre langyosítjuk.
Az élesztőt a langyos vízből elvett 1 deci vízben feloldjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a burgonyapelyhet, és jól összekeverjük.
Hozzáadjuk az előtésztát, a maradék 3,5 deci langyos vizet, az étolajat, és a vízben feloldott élesztőt.
10-15 percig erőteljesen daga... |
2015-03-06 22:31:32 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
30-40 gr. burgonyapüré pehely,
7-8 dl. viz,
30 gr. élesztő,
30 gr. só,
20 gr. cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl cukros vizben. Közben a burgonyapelyhet feloldjuk a maradék langyos vizben. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a már előzőleg a sóval összekevert liszthez, majd rögtön hozzáöntjük a feloldott burgonyapelyhet.
A tészt... |
2014-02-07 21:22:42 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel, belemorzsoljuk az erőleveskockákat, majd a hagymát fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).
2. Lehúzzuk a tűzről a levest, lazán belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint utánasózzuk, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Vi... |
2013-09-17 22:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... tálkába laktózmentes tejet öntök, úgy másfél decilitert, és egy fél kanál keményítőt és egy kanál sárgaborsó lisztel jól felkeverem. ha nagyobb mennyiséget csinálok, még 2 nagy kanál burgonyapelyhet is teszek a tejbe. Amint beleöntöm a főzelékalapba, azonnal kevergetni kezdem, és szépen lassan besűrűsödik. Forrás után azonnal lezárom. Rántott párizsit készítettem hozzá. Szerencsér... |
2013-08-28 16:22:31 |
|
|
|
|