|
|
|
... tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezut... |
2010-06-22 13:18:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
5 dl tej
4 ek. kókuszreszelék
13-15 dkg porcukor
1 tk. étkezési búzakeményítő
1 ek. rum
1/2 citrom leve
csipetnyi só
Elkészítés:
A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi főzés
után a búzakeményítővel simára kevert 0.5 dl vízzel folytonos ... |
|
2010-06-22 12:04:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 dl tej
2 dl tejszín
5-6 db kivi
1 tojásfehérje
12-14 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 ek. citromlé
csipetnyi só
Elkészítés:
A tejszínből nagyon kemény habot verünk, és félretesszük. A kiviket meghámozzuk, és darabokra
vágva betesszük a turmixpohárba. Rászórjuk a cukrot, a vaníliás ... |
2010-06-22 12:03:36 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg angolna,
8 közepes gomba,
12-16 vastag uborkakarika,
4 közepes, kemény paradicsom,
16 dkg kövér szalonna,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 késhegynyi fokhagymás só,
só.
Elkészítés:... |
|
2010-06-22 11:51:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg főtt burgonya,
2 pár virsli,
2 csomó újhagyma,
1 dl majonéz,
1 kávéskanál cukor,
1 citrom,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
A főtt burgonyát és a virslit kockára vágju... |
|
2010-06-22 11:49:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, kb. 20 dkg baracklekvár
- töltelékhez: 60 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál zselatin, 4 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg konzervananász, 10 dkg áfonyalekv... |
2010-06-22 10:36:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1.2 kg füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 8 szem feketebors, 2 babérlevél, fél citrom, 2.5 dl testes vörösbor
A csülköt megmossuk, majd felengedjük kevés vízzel. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellergumót megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Fekete borssal és babérlevéllel ízesítjük, majd lefedjük, és takaréklángon ... |
2010-06-22 00:52:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,6 kg füstölt csülök, 1 koszorú aszalt füge, 5dl vörös bor, 1 citrom, 6 szem szegfűszeg, őrölt bors, olaj
A fügét tálba tesszük, felengedjük borral, majd hagyjuk, hogy jól bedagadjon. Közben a csülköt hideg vízben puhára főzzük. Kivesszük a főzőléből, lecsöpögtetjük, majd óvatosan kihúzzuk belőle a csontot. Lefejtjük róla a bőrt és a zsírréteget, majd a zs... |
2010-06-22 00:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 kg, vöröskáposzta 1 fej, alma 2-3 db, vöröshagyma 4 db, vörösbor 2 dl, cukor 25 dkg, őrölt kömény, só, őrölt bors
A tésztához: liszt ? kg, vaj 25 dkg, tojás 2 db (egy a kenéshez), citromlé, élesztő 2,5 dkg, tej ? dl A vajat egy kevés liszttel eldolgozzuk, hűtőbe rakjuk. Az élesztővel, tejjel, citromlével, tojással és a maradék liszttel kelt tésztát készítünk. Kinyújtva kö... |
2010-06-22 00:50:36 |
|
|
|
|
|
|
... főzve, rántva, párolva vagy nyersen
5. a levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, habarást ne alkalmazzunk
6. a salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával
7. az ételeket csak mérsékelten szabad megsózni
8. rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani... |
2010-06-21 21:16:21 |
|
|
|
|