Belépés
Eper citromfagyival
... citromfagyival

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg eper
4 evőkanál porcukor
1 citrom leve
6 evőkanál triple sec likőr
1 liter citromfagylalt

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.

Az eperp...
2015-05-04 23:28:22
Sárgadinnyés ételek
... Töltsük meg a fél dinnyéket, szórjuk be cukorral. Forró sütőbe téve süssük 15-20 percig.
Melegített tálon, citromlével meglocsolva azonnal tálaljuk.
Tavirózsába töltött citromfagylalt
Hozzávalók: 2 dl kefir, késhegynyi reszelt citromhéj, 2 dl tejszín, édesítő ízlés szerint, 1/2 sárgadinnye kivájva, csipetnyi só, 3 közepes méretű citrom leve
Elkészítés: A reszel...
2014-11-13 12:49:55
Bodza szorbet
...8 nagy fej bodzavirág
1 evőkanál akácméz
fél csokor mentalevél
2 dl víz
4 gombóc citromfagylalt


A szebb virágokból négyet félretesszük a tálaláshoz .A többiből vízzel bodzateát készítünk.Belekavarjuk a mézet és hagyjuk kihűlni.Apróra vágjuk a mentaleveleket a leszűrt teába szórjuk és villával hozzákeverjük a fagylaltot. A poharakba egy-egy bo...
2013-11-09 09:36:25
Joghurtos citromfagylalt


Hozzávalók 4 főre
5 dl joghurt
3 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 nagyobb citrom frissen facsart leve és a facsarásból megmaradt húsa
1 cs vaníliás cukor
18 dkg kristálycukor (aki édesebben ...
2013-07-04 21:52:42
Nyári fagylalt a forró napokra
... fagylaltgépbe.

10 perc fagyasztás utána hűs krémet töltsük vissza az ostyára és öntsük le a tetejét csokoládémázzal, majd tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Túrós citromfagylalt

Kiváló nyári hűsítő desszert a citromos túrós fagylalt a nagy forróságban.

Hozzávalók:

70 ml citromlé, 30 g kandírozott citromhéj,90 g cukor, 1 kanál ...
2011-08-20 16:19:09
Citromtorta, frissítő édesség
Citromtorta, a frissítő édesség

A nyári hőség magával hozza a citrom mértéken felüli használatát. Folyamatosan készülnek a limonádék, a citromfagylaltok, a frissen grillezett hús is megkívánja a citromot, sőt a jobb salátaöntetekben is mind ott rejlik egy-egy citrom leve. A desszert fronton azonban a citrom karrierje nem ér véget a sorbet-nál, hanem a franciák által igen...
2011-07-08 16:58:58
x
... fogyasztható.
Medve-tej
Hozzávalók 4 pohárhoz: l 50 dkg mélyhűtött eper, 5 dl tej, 3 evőkanál eperlekvár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál cukor, 4 kis gombóc citromfagylalt.
Elkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, majd turmixba tesszük, és pépesítjük. A tejet hozzáöntjük, belekeverjük a lekvárt, a citromhéjat és a cukrot. Alaposan összeturmixoljuk....
2011-03-20 08:45:28
x
... fogyasztható.
Medve-tej
Hozzávalók 4 pohárhoz: l 50 dkg mélyhűtött eper, 5 dl tej, 3 evőkanál eperlekvár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál cukor, 4 kis gombóc citromfagylalt.
Elkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, majd turmixba tesszük, és pépesítjük. A tejet hozzáöntjük, belekeverjük a lekvárt, a citromhéjat és a cukrot. Alaposan összeturmixoljuk....
2011-03-19 18:34:41
x
... Almaleves. Sajtszuflé kagylóban. Rósztbif burgonya pürével és vegyes nyári salátával. Balatoni gyümölcskrém. Vacsora:Majonézes hideg csirke vagy déli húsmaradék. Saláta. Görögdinnye. Citromfagylalt.
Inyesmester módon!!!
#2056
2009. augusztus 12. 11:43
Válaszolj!






Osváth Ilona [Ilike]


2053: R...
2011-02-12 11:52:31
Tejszínes citromfagylalt
Tejszínes citromfagylalt


Hozzávalók:

2 dl kefir
2 dl tejszín
15-20 dkg porcukor
3 citrom leve és héja
csipetnyi só

Elkészítés:

A citrom levét kifacsarjuk, majd 1,5 citrom héját lereszeljük, a maradék citromhéjat apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a porcukorral és a sóval. Ráöntjük a kefirt, é...
2011-02-04 13:34:59
1 2 3 4 5 
Címkék: Osváth Ilona, forró napokra, epret megtisztítjuk, citromlével összeturmixoljuk, szebb virágokból, többiből vízzel, leszűrt teába, poharakba egy-egy, facsarásból megmaradt, tetejét csokoládémázzal, citromos túrós, nagy forróságban, frissítő édesség, nyári hőség, citrom mértéken, frissen grillezett, jobb salátaöntetekben, desszert fronton, citrom karrierje, franciák által, epret hagyjuk, tejet hozzáöntjük, citrom levét, maradék citromhéjat, összeturmixoljuk, citromfagylaltok, salátaöntetekben, csokoládémázzal, citromfagylalt, citromfagyival, mentaleveleket, összekeverjük, fagylaltgépbe, hozzákeverjük, megtisztítjuk, kristálycukor, folyamatosan, félreteszünk, belekeverjük, belekavarjuk, sárgadinnyés, fogyasztható, gyümölcskrém, félretesszük, citromtorta, használatát, meglocsolva, citromlével, sárgadinnye, inyesmester, görögdinnye, kandírozott, díszítéshez, mokkáskanál, lereszeljük, citromhéjat, porcukorral, tavirózsába, facsarásból, hozzáöntjük, kifacsarjuk, forróságban, húsmaradék, késhegynyi, hozzávalók, eperlekvár,
© 2013 TVN.HU Kft.