Belépés
Hasznos ötletek
... citrom levével dörzsöld be a kezed.
A bodza virágait cukorral, citrommal és vízzel erjesztve, finom szénsavas üdítő italt kapunk.

Régi, bevált megoldás, ha az egész, ép citromokat alkoholban feloldott sellakba mártjuk, majd megszárítjuk. A sellak teljesen elzárja a levegőtől és így nem romlik, hónapokon eláll. Használat előtt kézzel ledörzsöljük a sellakot róla. A...
2010-01-31 08:39:13
Citromos kocka
... percig, majd a hőmérsékletet 180 °C-ra csökkentve, további 30 percig sütjük. Hagyjuk kihülni. A zselatint hideg vízben elkeverjük, állni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, és valamennyi levét kipréseljük. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A citrom levét a zselatinhoz öntjük, és fe...
2010-01-25 15:06:20
Citromlikör (Limoncello)
... lime,
50 dkg cukor,
1 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd,
1 l tisztaszesz,
fél l víz.

2 l-es üvegbe teszem a szétvágott vanília rudat, a meghámozott és apróra vágott citromokat és a vékony héjukat is
A fehér részt gondosan le kell vágni, mert keserű lesz.
A cukorból fél liter vízzel szirupot főzök és kihűtöm.
Bele a szeszt és a szirup...
2010-01-13 20:13:27
Bodza-mánia
... dkg citromsav (vagy 1 cs citrompótló)
Csipet só,
2 citrom felkarikázva.
Egy 5 l-es üvegben vízzel elkeverem a cukrot, sót, citrompótlót és héjával együtt belekarikázom a citromokat és fejjel lefelé beleállítom AZ előzőleg folyó vízzel leöblített bodzavirágokat. Lefedve 48 órát állni hagyom, közben néha megkeverem. Utána leszűröm és üvegekbe töltöm, a hűtőbe teszem. ...
2010-01-10 20:40:22
Naracslikőr
... víz (ebből szirupot főzök 15 perc alatt)
1 rúd vanília
5 dl 96 %-os alkohol (vagy 1 l vodka)

Kihűtöm a szirupot és elkeverem az alkohollal.
A narancsokat és a citromokat megszabadítom a fehér héja részétől. Csak a színes külső héjuk kell és a husuk meg a levük. Elkeverem a sziruppal, bele a vaníliát is.
2 hétig érlelem, naponta megkeverem.
...
2009-11-26 15:33:18
3. fejezet - Tavaszzáró Bál
... - kérdezte a háta mögött a szakács.
Ő egy középkorú, bajszos úr volt, mély dörmögő hanggal.
- Persze, hogy tudok.
- No, akkor odalent a kamrában találsz cukrot, meg citromokat. Jó sokat hozz! Én addig elmegyek vízért, mert nem lesz elég.
Azzal levette a kötényét, miután beletörölte mosogatólés kezét, és indult a várost kettészelő patakhoz két nagy vödörr...
2009-11-22 15:03:17
citromos mandulás muffin !
Citromos Mandulás Muffin

Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citrom
3 tojás
15 deka őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 deka cukor

A citromokat bele tettem egy kis lábosba és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsök...
2009-09-27 12:34:43
Töklekvár citrommal
... lekvárzselésítő. Elkészítés: Tegyük egy lábasba a gyalult tököt vagy a cukkinit, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a zselésítőt, a citromok reszelt héját, és összekockázott húsát. A citromokat úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héját is vágjuk le, így nem lesz a lekvár keserű. Főzzük pár percig, majd adjuk hozzá a cukrot.
A cukorral is főzzük pár percig, majd alaposan kimosott b...
2009-09-03 15:49:41
Lekvárok, dzsemek ...
... hogy az almák ne süllyedjenek az aljára.

Töklekvár
Hozzávalók: 5 kg tök, 4 citrom, 3 kg cukor.
A tököt megtisztítjuk, és a reszelő nagyobbik felén lereszeljük. A citromokat megmossuk, apró kockákra vágjuk a héjjal együtt, és a tökkel feltesszük főni. 1-2 órát főzzük. Kevergetni nem szükséges, nem ég oda. 2 óra múlva, amikor a tök puha, beleöntjük a cukro...
2009-08-23 00:50:10
Grill variációk
... kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.



Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, s...
2009-07-27 19:15:17
1 2 3 ..12 13 .18 19 22 23 24 25 26 
Címkék: Tavaszzáró Bál, Citromos Mandulás Muffin, Nyársonsült Saint-Jacgues, bodza virágait, sellak teljesen, sellakot róla, zselatint hideg, tejszínt kemény, zöld citromokat, joghurtot összekeverjük, reszelt citromhéjjal, citrom levét, zselatinhoz öntjük, szétvágott vanília, vékony héjukat, fehér részt, hűtőbe teszem, citromokat megszabadítom, fehér héja, színes külső, háta mögött, kamrában találsz, várost kettészelő, citromokat bele, gyalult tököt, reszelt gyömbért, citromok reszelt, fehér héját, lekvár keserű, tököt megtisztítjuk, reszelő nagyobbik, citromokat megmossuk, héjjal együtt, tökkel feltesszük, tányérokra negyedbe, lekvárzselésítő, összekockázott, bodzavirágokat, belekarikázom, összekeverjük, megszabadítom, megtisztítjuk, hőmérsékletet, süllyedjenek, csöpögtessük, ledörzsöljük, felkarikázva, megszárítjuk, citrompótlót, grillsütőben, citromhéjjal, meghámozott, beletörölte, narancsokat, tisztaszesz, citrompótló, citromlikör, mosogatólés, zselatinhoz, lereszeljük, bugyogásban, beleállítom, kipréseljük, naracslikőr,
© 2013 TVN.HU Kft.