|
|
|
... szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított... |
2010-09-01 06:14:36 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna zsírjával vékonyan kikenünk, majd 1 réteg burgonyával kibéleljük. Ráhelyezzük a paprika és paradicsomszeleteket és meglocsoljuk tejföllel. A rétegezésben a megsütött csirkedarabok következnek, majd tojáskarika, paradicsom és paprikaszeletek. Végül vékony szalonnaszeleteket teszünk rá, és az egészet betakarjuk a maradék burgonyával. Ismét meglocsoljuk tejföllel, és... |
|
2010-08-30 20:29:55 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez, 1 dl sűrű majonéz.
Elkészítése: A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd egymásra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem. A tálba visszacsurgó páclében időnként újból megmártom a húsdarabokat. Még nedvesen megfo... |
2010-08-30 18:51:56 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisz... |
|
2010-08-29 18:43:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése:
A megtisztított csirkét kis darabokra vágom. A 1/2 dl olajban elkeverem az ecetet, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a sót, a borsot, a curryt, majd a csirkedarabokat egyenként megmártom benne, és egy mély tálba egymásra teszem. Néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érlelem. (Akár egy-két napig is maradhat a páclében a csirke, csak néhányszor meg kell... |
|
2010-08-25 19:11:28 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, 2 apróra vágott zöldpaprikát, 2 evőkanál paradicsompürét, sót, rozmaringot, és egy kevés vízzel fölengedve néhány percig forraljuk. Ebben a mártásban megf... |
2010-08-25 06:27:42 |
|
|
|
|
|
|
... korianderrel, a borssal, a kókuszreszelékkel, és a sóval mozsárban péppé törjük. Egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és aranysárgára pirítjuk a hagymát. Beletesszük a csirkedarabokat, és körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszeres pépet, és kevergetve mintegy 2 percig sütjük. Rászórjuk a garam masalát, meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 2,5 dl vízzel... |
2010-08-24 20:07:11 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon egy jénai tálban üvegesre pároljuk.
2. Ha hűl a tál, belerakjuk a besózott csirkedarabokat, rászórjuk a szeletelt gombát, és a levét is ráöntjük.
3. Ételízesítőt szórunk rá.
4. Hideg sütőbe tess... |
2010-08-22 21:38:03 |
|
|
|
|
|
|
... só elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon egy jénai tálban üvegesre pároljuk.
2. Ha hűl a tál, belerakjuk a besózott csirkedarabokat, rászórjuk a szeletelt gombát, és a levét is ráöntjük.
3. Ételízesítőt szórunk rá.
4. Hideg sütőbe tesszük, hogy a jé... |
2010-08-22 21:31:33 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon egy jénai tálban üvegesre pároljuk.
2. Ha hűl a tál, belerakjuk a besózott csirkedarabokat, rászórjuk a szeletelt gombát, és a levét is ráöntjük.
3. Ételízesítőt szórunk rá.
4. Hideg sütőbe tesszük, hogy a jénai meg ne repedjen, és lefedve 1 órát sütjük, majd a ... |
2010-08-22 17:15:06 |
|
|
|
|