|
|
|
...60 dkg kicsontozott hátszin,
20 dkg gomba,
2 dl csontleves,
1 hagyma,
8 db fürjtojás,
5 dkg zsir,
só,bors.
Elk:
A húst 4 szeletbe vágom.a zsirban hirtelen mindkét oldalon elősütöm.Hozzáadom a szeletelt gombát s együtt piritom tovább.Füszerezem,felöntöm a csontlével és puhára fözöm.
Tálaláskor a fött félbe vágott fürjtojással és te... |
2009-07-05 14:46:24 |
|
|
|
|
|
|
... a tűzhelyig ballag ezt okoskodja: - "Hát én úgy fogok tenni, hogy beleteszem a burgonyámat a vízbe, de igazából meg akarom tartani magamnak későbbre, úgyis lesz ott finom rizs és jó csontleves, mire kell az én elfőtt burgonyám oda!"
Mikor a fazékhoz érkezik olyan mozdulatot színlel, mintha beledobná a burgonyát és sietve odébáll. A következő koldus is hasonlóképpen gondolkodi... |
|
2009-06-03 18:30:02 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint só
- igény szerint étolaj
Köret
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg húsos szalonna
- 1/2 kg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 liter csontleves
Csopaki paraszttekercs babos káposztával
Minden hússzeletet (egyenként 18 dkg-os) éles késsel
úgy vágunk két vékonyabb szeletre, hogy a vége egyben
marad... |
2009-05-23 19:21:17 |
|
|
|
|
|
|
...
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 ek liszt
1+3 ek étolaj
1 mk pirospaprika
1 csomag petrezselyem
1 l csontleves
50 dkg zöldborsó
3 dkg tészta
1 csipet só
1 csipet bors
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót az olajon dinszte... |
|
2009-05-12 23:03:49 |
|
|
|
|
|
|
... befelé kavarjunk, mert így nagyobb erőt lehet kifejteni.
- A túlecetezett étel savanyúságát cukor hozzáadásával közömbösíthetjük.
- Ha nagyon zavaros lesz a hús- vagy csontleves, egy tojásfehérjét egy kanál vízzel gyenge habbá verünk, és azt a levesbe öntjük. Addig forraljuk, amíg a tojásfehérje, megtúrósodik és a zavarosságot magába veszi.(5-10 perc). Utána s... |
|
2009-04-26 13:50:04 |
|
|
|
|
|
|
... kolbász,
5 dkg császárszalonna,
30 dkg burgonya,
1 dkg só,
1 db tojás,t bors
A marhacsontot leforrázzuk és hideg vízbe téve, zödségelve tartalmas csontlevest főzünk. A levest ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A Hérát felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, amelyet hideg vízzel kikeverünk. A húslevest szűrön l... |
2009-02-28 16:07:05 |
|
|
|
|
|
|
... behabarjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. A gombócokra öntjük a levet, tálaljuk.
Csirkemell leves
400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.
Elkészítés:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghin... |
2009-02-27 06:14:13 |
|
|
|
|
|
|
...személyre:
4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szőlő, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hú... |
2009-02-26 12:36:30 |
|
|
|
|
|
|
...400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.
Elkészítés:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghintjük piros paprikával, felöntjük csontlével és belerakjuk a megtisztított csirkemelleket. Sóval ízesítjük és puhára főzzük. ... |
2009-02-26 12:10:19 |
|
|
|
|
|
|
... Lehetőleg légmentesen lefe... |
2009-02-21 14:00:11 |
|
|
|
|