Belépés
hansági bojtár kedvence !
...60 dkg kicsontozott hátszin,
20 dkg gomba,
2 dl csontleves,
1 hagyma,
8 db fürjtojás,
5 dkg zsir,
só,bors.

Elk:
A húst 4 szeletbe vágom.a zsirban hirtelen mindkét oldalon elősütöm.Hozzáadom a szeletelt gombát s együtt piritom tovább.Füszerezem,felöntöm a csontlével és puhára fözöm.
Tálaláskor a fött félbe vágott fürjtojással és te...
2009-07-05 14:46:24
M3
... a tűzhelyig ballag ezt okoskodja: - "Hát én úgy fogok tenni, hogy beleteszem a burgonyámat a vízbe, de igazából meg akarom tartani magamnak későbbre, úgyis lesz ott finom rizs és jó csontleves, mire kell az én elfőtt burgonyám oda!"
Mikor a fazékhoz érkezik olyan mozdulatot színlel, mintha beledobná a burgonyát és sietve odébáll. A következő koldus is hasonlóképpen gondolkodi...
2009-06-03 18:30:02
csopaki paraszttekercs !
... ízlés szerint só
- igény szerint étolaj

Köret
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg húsos szalonna
- 1/2 kg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 liter csontleves


Csopaki paraszttekercs babos káposztával
Minden hússzeletet (egyenként 18 dkg-os) éles késsel
úgy vágunk két vékonyabb szeletre, hogy a vége egyben
marad...
2009-05-23 19:21:17
Zöldborsó leves 2 recept
...

1 db paprika
1 db paradicsom
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 ek liszt
1+3 ek étolaj
1 mk pirospaprika
1 csomag petrezselyem
1 l csontleves
50 dkg zöldborsó
3 dkg tészta
1 csipet só
1 csipet bors
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A megtisztított zöldborsót az olajon dinszte...
2009-05-12 23:03:49
Konyhai fortélyok
... befelé kavarjunk, mert így nagyobb erőt lehet kifejteni.
- A túlecetezett étel savanyúságát cukor hozzáadásával közömbösíthetjük.

- Ha nagyon zavaros lesz a hús- vagy csontleves, egy tojásfehérjét egy kanál vízzel gyenge habbá verünk, és azt a levesbe öntjük. Addig forraljuk, amíg a tojásfehérje, megtúrósodik és a zavarosságot magába veszi.(5-10 perc). Utána s...
2009-04-26 13:50:04
pikáns gombócleves
... kolbász,
5 dkg császárszalonna,
30 dkg burgonya,
1 dkg só,
1 db tojás,t bors

A marhacsontot leforrázzuk és hideg vízbe téve, zödségelve tartalmas csontlevest főzünk. A levest ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A Hérát felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, amelyet hideg vízzel kikeverünk. A húslevest szűrön l...
2009-02-28 16:07:05
Bácskai ételek:
... behabarjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. A gombócokra öntjük a levet, tálaljuk.

Csirkemell leves

400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.


Elkészítés:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghin...
2009-02-27 06:14:13
balatoni töltött sertésszelet
...személyre:
4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szőlő, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hú...
2009-02-26 12:36:30
bácskai csirkemell leves
...400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.


Elkészítés:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghintjük piros paprikával, felöntjük csontlével és belerakjuk a megtisztított csirkemelleket. Sóval ízesítjük és puhára főzzük. ...
2009-02-26 12:10:19
Kapros daragaluska
... Lehetőleg légmentesen lefe...
2009-02-21 14:00:11
1 2 3 ..12 13 .19 20 .23 24 25 26 
Címkék: zsirban hirtelen, szeletelt gombát, fött félbe, tűzhelyig ballag, fazékhoz érkezik, következő koldus, vége egyben, megtisztított zöldborsót, olajon dinszte, túlecetezett étel, hús- vagy, kanál vízzel, levesbe öntjük, zavarosságot magába, marhacsontot leforrázzuk, levest ízesítjük, húslevest szűrön, gombócokra öntjük, hússzeleteket kiklopfoljuk, sajtot összefogjuk, megtisztított csirkemelleket, közömbösíthetjük, császárszalonna, paraszttekercs, baconszalonnát, csirkemelleket, hozzáadásával, hússzeleteket, megtisztított, hasonlóképpen, felmelegítjük, tojásfehérjét, félkeménysajt, tojásfehérje, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagymát, megtúrósodik, marhacsontot, kiklopfoljuk, zavarosságot, kicsontozott, fürjtojással, sertésszelet, túlecetezett, savanyúságát, gombócleves, megpirítjuk, vöröshagyma, összefogjuk, zöldpaprika, leforrázzuk, fűszerezzük, daragaluska, légmentesen, káposztával, hússzeletet, burgonyámat, csontlevest, elkészítés, csontlével, mozdulatot, csirkemell, csontleves, belerakjuk, paradicsom, meghintjük,
© 2013 TVN.HU Kft.