|
|
|
... mandula
ELKÉSZÍTÉS
Négy lehűtött üvegtálkában elosztjuk a fagylaltot, és egy kanál hátával simára egyengetjük, majd 30 percre fagyasztóba tesszük. Az eperszemeket kettévágjuk, a tojássárgákat 3 evőkanál cukorral és a konyakkal habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot a sárgájához, és beleszórjuk a m... |
2006-09-14 07:20:35 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt
16-20 szem szilva (aszalt)
1,5 dl vörösbor
ELKÉSZÍTÉS
Főzzünk fűszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elő a szilvát. Ha mélyhűtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a... |
|
2006-09-14 07:19:45 |
|
|
|
|
|
|
... héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen... |
2006-09-14 07:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
A díszítéshez:
málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a c... |
|
2006-09-14 07:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
30 dkg cukor
A díszítéshez:
2 dl édes tejszínhab
fagyasztott eper
ELKÉSZÍTÉS
A habcsókhoz a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, és zsírpapírral kibélelt tepsibe 12 db kör alakú habcsókot nyomunk. A maradék masszából ... |
|
2006-09-14 07:12:51 |
|
|
|
|
|
|
... szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszereket, és felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tejes keverékhez. Belekeverjük a maradék gyümölcskenyér-morzsát, a narancs reszelt héját meg a levét, és hűvös helyre tesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a mass... |
2006-09-14 07:10:26 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük. A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, és a citromlét hozzáadjuk. A kis fánkokat egyesével belemártjuk a szirupba, és az ananász köré tesszük, háromszintesen. Tetejüket porcukorral megszórjuk. Az ananász kikapart belsejét apróra vágjuk, a körtéket, az almákat, a banánokat és a mandarinokat meghámozzuk, mindet kis darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt elkeverjük, c... |
2006-09-14 07:07:49 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
vaníliaaroma
3 dl tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet... |
2006-09-14 07:05:57 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje... |
2006-09-14 07:04:39 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál cukor
4 szelet (1 cm vastagra vágva) kalács
2 nektarin
ELKÉSZÍTÉS
A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék c... |
2006-09-14 07:02:50 |
|
|
|
|