Belépés
Hideg-meleg epertál
... mandula



ELKÉSZÍTÉS

Négy lehűtött üvegtálkában elosztjuk a fagylaltot, és egy kanál hátával simára egyengetjük, majd 30 percre fagyasztóba tesszük. Az eperszemeket kettévágjuk, a tojássárgákat 3 evőkanál cukorral és a konyakkal habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot a sárgájához, és beleszórjuk a m...
2006-09-14 07:20:35
Hideg szilvakrémleves
... dkg liszt
16-20 szem szilva (aszalt)
1,5 dl vörösbor



ELKÉSZÍTÉS

Főzzünk fűszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elő a szilvát. Ha mélyhűtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a...
2006-09-14 07:19:45
Habos-lekváros fánk
... héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár



ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen...
2006-09-14 07:17:46
Habos barack málnaöntettel
... porcukor

A díszítéshez:
málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a c...
2006-09-14 07:16:54
Habcsókos fagylalttorta
... tojásfehérje
30 dkg cukor

A díszítéshez:
2 dl édes tejszínhab
fagyasztott eper



ELKÉSZÍTÉS

A habcsókhoz a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, és zsírpapírral kibélelt tepsibe 12 db kör alakú habcsókot nyomunk. A maradék masszából ...
2006-09-14 07:12:51
Gyömbérfelfújt
... szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszereket, és felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tejes keverékhez. Belekeverjük a maradék gyümölcskenyér-morzsát, a narancs reszelt héját meg a levét, és hűvös helyre tesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a mass...
2006-09-14 07:10:26
Gyümölcssaláta fánkocskákkal
... tesszük. A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, és a citromlét hozzáadjuk. A kis fánkokat egyesével belemártjuk a szirupba, és az ananász köré tesszük, háromszintesen. Tetejüket porcukorral megszórjuk. Az ananász kikapart belsejét apróra vágjuk, a körtéket, az almákat, a banánokat és a mandarinokat meghámozzuk, mindet kis darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt elkeverjük, c...
2006-09-14 07:07:49
Gyümölcskenyér aszalt szilváva
... tojás
vaníliaaroma
3 dl tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet...
2006-09-14 07:05:57
Gyors almatorta
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje...
2006-09-14 07:04:39
Grillezett kalács nektarinnal
... kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál cukor
4 szelet (1 cm vastagra vágva) kalács
2 nektarin



ELKÉSZÍTÉS

A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék c...
2006-09-14 07:02:50
1 2 3 ................1642 1643 ........2463 2464 ........3269 3270 3271 3283 3284 3285 
Címkék: kanál hátával, eperszemeket kettévágjuk, konyakkal habosra, tojásfehérjét kemény, citrom héjával, élesztőt kevés, többi hozzávalóval, vaníliáscukorral megszórjuk, maradék cukrot, maradék masszából, forró tejet, tojássárgákat kikeverjük, tejes keverékhez, narancs reszelt, tojásfehérjét habbá, vizet felforraljuk, citromlét hozzáadjuk, ananász köré, ananász kikapart, mandarinokat meghámozzuk, összes gyümölcsöt, szilvákat kockákra, diót durvára, cukorral habosra, tortaformát kivajazzuk, maradék vajat, almákat meghámozzuk, cukorral fehéredésig, tojásfehérjéket habbá, tojássárgájához keverünk, kalácsszeleteket mindkét, nektarinokat megmossuk, kalácsszeleteket, vaníliáscukorral, tojásfehérjéket, vaníliaaromával, tojássárgájához, szilvakrémleves, fűszerkivonatot, gyömbérfelfújt, gyümölcskenyér, szilvakockákat, felszeleteljük, gyümölcssaláta, háromszintesen, lecsöpögtetjük, tojássárgákat, összekeverjük, málnaöntettel, vaníliáscukor, megolvasztjuk, szegfűszeggel, fagylalttorta, fánkocskákkal, tojásfehérjét,
© 2013 TVN.HU Kft.