|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag hatlapos rétestészta. Töltelék: 50 dkg tisztított, savanykás alma, 1 citrom leve, 2-3 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 10 dkg vágott dióbél, fél teáskanál fahéj, porcukor, 1 tojás a tetejére.
Elkészítés:
A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögt... |
2010-11-26 05:15:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt, diónyi zsír, langyos, ecetes sós víz, 1 egész tojás, 2 kg alma, fahéjas kristálycukor, zsemlyemorzsa és 15 dkg darált dió.
Elkészítés:
A lisztet - lehetőleg egyszer fogós vagy sima 0-ás lisztet - összemorzsoljuk a zsírral, azután langyos, ecetes sós vízzel puhára gyúrjuk addig, míg hólyagot látunk rajta. Kerek gombócot formálunk bel... |
|
2010-11-26 05:15:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 kg savanykás alma, 10-15 dkg kristálycukor, 5 dkg darált dió, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 0,5 dl olaj.
Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól lereszelem. Tálban kicsit kinyomkodom (a leve megiható), majd összekeverem a darált di... |
2010-11-26 05:14:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg lisztből rétestészta, 80 dkg alma, 10 dkg dió, 10 dkg kristálycukor, törött fahéj.
Elkészítés:
A kissé savanykás, borízű, úgynevezett rétesalma a legalkalmasabb hozzá. Az almát meghámozzuk, megtisztítjuk a magházától és középfinom reszelőn lereszeljük. A reszelt alma helyett szeletekre vágott almát is használhatunk. Ha nem rétestésztából, ... |
|
2010-11-26 05:11:48 |
|
|
|
|
|
|
...(orosz túrós édesség) 2.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 4 tojássárgája, 1/2 csomag sütőpor, 4-5 evőkanál finomliszt, 4-5 evőkanál rétesliszt, étolaj a sütéshez, sok tejföl az evéshez, de különféle savanyú lekvárokkal, öntetekkel is finom.
Elkészítés:
Egy kicsit javítottam az előző verzión, így mé... |
|
2010-11-25 06:47:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg sertésháj, 1 liter liszt (60-65 dkg), 4 tojássárgája, egy kevés rum vagy bor, 1 mokkáskanál szalalkáli, egy kevés tej.
Elkészítés:
A sertéshájat, miután hártyáját lefejtettük, finomra daráljuk, és a liszt felével összegyúrjuk, majd két cipót formálunk belőle. A maradék lisztet a tojások sárgájával, egy kevés rummal, a szalalkálival meg ann... |
2010-11-25 06:38:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
21 dkg puha vaj, 25 dkg rétes- vagy tönkölybúza liszt, 10 dkg darált törökmogyoró, 6 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Majd 2-3 cm átmérőjű kolbászokat gyúrunk, és alufóliába csomagoljuk. Tegyük egy órára hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt. A tepsiket béleljük ki sütőpapírral. Egy rúd tésztát vágjun... |
2010-11-24 21:21:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, bármilyen gyümölcs (jelen esetben barack konzerv volt), 2-3 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2,5 dl tej, 2 dl tejföl, 4 tojás.
Elkészítés:
A lisztet, porcukrot, sütőport összekevered, és kb. a felét egy NAGYON kivajazott tepsibe öntöd (én sütőpapírt tettem bele, és azt ... |
2010-11-24 19:42:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 doboz kefír, 2 egész tojás, 1/2 kefíres doboz cukor, 3/4 kefíres doboz olaj, 2 kefíres doboz liszt (rétes, sima vegyesen), 1 csomag sütőpor.
Elkészítés:
A két egész tojást a cukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, kefírt, lisztet és sütőport. Alaposan elkeverem és kivajazott-lisztezett tepsibe öntöm. Közepesen meleg sütőben kb. 1/2 órát sütöm.... |
2010-11-24 06:00:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A rétestésztához
langyos víz
1 evőkanál ecet
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
25 dkg rétesliszt
Elkészítés:
A tálba tett liszthez a víz kivételével hozzáöntjük az összes hozzávalót. A vizet a végén adjuk hozzá, ha szükséges. Simára gyúrjuk a tésztát. Bekenjük olajj... |
2010-11-23 20:44:57 |
|
|
|
|