Belépés
Fánk
... liter olaj a sütéshez.
Elkészítés:
3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgát elkavarjuk, az érett kovászhoz adjuk, jól elkevere hozzáöntjük a langyos vajat, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal 20 percig verjük vagy géppe...
2010-01-08 22:32:03
Római tálas receptek
... Tejszerű, nyers uborka szagára emlékeztető folyadékot nyerünk. Ehhez annyi lisztet keverünk (rendszerint kétharmadnyi lisztet, a léhez viszonyítva), hogy híg tésztát kapjunk. Simára elkavarjuk. A híg tésztát cserépedénybe tesszük, és kemencében, vagy sütőben megsütjük. Kb. 1 órai sülés után, miközben úgy forr, mint a lekvár, barna bőr képződik a tetején. Ekkor kész a karamella-sár...
2009-12-20 00:36:16
Ördöglángos
... joghurt

Sütéshez:

* olaj

Tálaláshoz:

* reszelt sajt

elkészítés

1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat.
2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk.
3. A húst csíkokra vágjuk,bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, rövid...
2009-10-28 16:03:37
Kapros túrósbatyu
... cukor
1 citrom reszelt héja


Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk a kristálycukrot, és az élesztőt feloldjuk.
Egy keverőtálban a lisztben elkavarjuk a csipet sót, egy gödröt képezünk a közepén, beleöntjük az élesztős tejet, és egy kis lisztet kavarunk hozzá. 15 percig pihentetjük egy tiszta ruhával lefedve, meleg helyen.
Összeka...
2009-10-19 19:06:05
Majonézes krumplisaláta
... poharas tejfölt. Homogénné dolgozzuk.
Amikor letelt a minimum egy óra - amíg állni hagytuk a hagymás, salátaleves krumplinkat -, ráboríthatjuk az időközben elkészült majonézt. Jól elkavarjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a krumplit.

Hagyni kell összeérni az ízeket, ezért érdemes fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni!
A díszítés: Petrezselyem levélkével, piro...
2009-10-13 13:30:06
Kajszilekvár
... pakoljuk, míg kijön a kívánt íz. Vigyázat, a cukortól köpködni fog! Ha mézzel csináljuk, már nem rottyantjuk fel újra.
Beleönthetünk kilónként 1-2 ek. barackpálinkát/likőrt is, jól elkavarjuk együtt.
Kifőzött, még forró üvegekbe szedjük, befedjük celofánnal, rászórunk Na-benzoátot, majd fedővel vagy újabb celofánnal zárjuk és jó lassan, 3 nap alatt, letakarva hűtjük (...
2009-07-15 09:15:04
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Krémes süti
... finomabb.
Hozzávalók:
8 tojás,
30 dkg cukor,
5-10 vaníliás cukor,
1 liter tej,
1 kocka margarin,
9 evőkanál liszt.

A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.

Nem kell megijedni egy...
2009-07-05 19:30:35
Andi konyhájából
... vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben ( vagy sütőpapíron ) előmelegített ...
2009-06-24 13:17:53
Lakodalmas sutemenyek
... mandulával vagy dióval egyenletes tűznél sütjük. Apró szeletekre vágjuk félholdra szaggatjuk.

TÖLTÖTT LEPKE
3 egész tojást 3 tojás suju cukorra és annyi suju lisztet jól elkavarjuk. Jól kizsirozott tepsibe kávéskanállal kis csomókat rakunk ügyelve, hogy össze ne érjenek. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük mig a széle piros lesz. Sütés után még forrón szalvétával...
2009-06-15 20:35:12
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, TÖLTÖTT LEPKE, kanál porcukorral, többi porcukorral, tojássárgát elkavarjuk, érett kovászhoz, langyos vajat, léhez viszonyítva, krumplikat lereszeljük, felsorolt hozzávalókat, palacsinta sütőben, húst csíkokra, tejet meglangyosítjuk, élesztőt feloldjuk, lisztben elkavarjuk, gödröt képezünk, élesztős tejet, tiszta ruhával, időközben elkészült, cukortól köpködni, tojás sárgáját, felvert tojáshabot, kifőzött tésztát, keverékkel óvatosan, széle piros, fűszerkeverékkel, tartalomjegyzék, meglangyosítjuk, tojássárgájával, barackpálinkát, összevegyítjük, kristálycukrot, magyarországon, beleönthetünk, krumplisaláta, cserépedénybe, kávéskanállal, ráboríthatjuk, előmelegített, megolvasztjuk, kajszilekvár, petrezselyem, bedörzsöljük, hozzávalókat, kalácstészta, vastagságúra, citromhéjjal, kétharmadnyi, lecsurgatjuk, keverőtálban, porcukorral, tojássárgát, rendszerint, krumplinkat, pihentetjük, hozzáöntjük, sütőpapíron, lereszeljük, salátaleves, elkészíteni, kizsirozott,
© 2013 TVN.HU Kft.