|
|
|
... liter olaj a sütéshez.
Elkészítés:
3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgát elkavarjuk, az érett kovászhoz adjuk, jól elkevere hozzáöntjük a langyos vajat, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal 20 percig verjük vagy géppe... |
2010-01-08 22:32:03 |
|
|
|
|
|
|
... Tejszerű, nyers uborka szagára emlékeztető folyadékot nyerünk. Ehhez annyi lisztet keverünk (rendszerint kétharmadnyi lisztet, a léhez viszonyítva), hogy híg tésztát kapjunk. Simára elkavarjuk. A híg tésztát cserépedénybe tesszük, és kemencében, vagy sütőben megsütjük. Kb. 1 órai sülés után, miközben úgy forr, mint a lekvár, barna bőr képződik a tetején. Ekkor kész a karamella-sár... |
|
2009-12-20 00:36:16 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt
Sütéshez:
* olaj
Tálaláshoz:
* reszelt sajt
elkészítés
1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat.
2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk.
3. A húst csíkokra vágjuk,bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, rövid... |
2009-10-28 16:03:37 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk a kristálycukrot, és az élesztőt feloldjuk.
Egy keverőtálban a lisztben elkavarjuk a csipet sót, egy gödröt képezünk a közepén, beleöntjük az élesztős tejet, és egy kis lisztet kavarunk hozzá. 15 percig pihentetjük egy tiszta ruhával lefedve, meleg helyen.
Összeka... |
|
2009-10-19 19:06:05 |
|
|
|
|
|
|
... poharas tejfölt. Homogénné dolgozzuk.
Amikor letelt a minimum egy óra - amíg állni hagytuk a hagymás, salátaleves krumplinkat -, ráboríthatjuk az időközben elkészült majonézt. Jól elkavarjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a krumplit.
Hagyni kell összeérni az ízeket, ezért érdemes fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni!
A díszítés: Petrezselyem levélkével, piro... |
|
2009-10-13 13:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... pakoljuk, míg kijön a kívánt íz. Vigyázat, a cukortól köpködni fog! Ha mézzel csináljuk, már nem rottyantjuk fel újra.
Beleönthetünk kilónként 1-2 ek. barackpálinkát/likőrt is, jól elkavarjuk együtt.
Kifőzött, még forró üvegekbe szedjük, befedjük celofánnal, rászórunk Na-benzoátot, majd fedővel vagy újabb celofánnal zárjuk és jó lassan, 3 nap alatt, letakarva hűtjük (... |
2009-07-15 09:15:04 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... finomabb.
Hozzávalók:
8 tojás,
30 dkg cukor,
5-10 vaníliás cukor,
1 liter tej,
1 kocka margarin,
9 evőkanál liszt.
A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.
Nem kell megijedni egy... |
2009-07-05 19:30:35 |
|
|
|
|
|
|
... vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben ( vagy sütőpapíron ) előmelegített ... |
2009-06-24 13:17:53 |
|
|
|
|
|
|
... mandulával vagy dióval egyenletes tűznél sütjük. Apró szeletekre vágjuk félholdra szaggatjuk.
TÖLTÖTT LEPKE
3 egész tojást 3 tojás suju cukorra és annyi suju lisztet jól elkavarjuk. Jól kizsirozott tepsibe kávéskanállal kis csomókat rakunk ügyelve, hogy össze ne érjenek. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük mig a széle piros lesz. Sütés után még forrón szalvétával... |
2009-06-15 20:35:12 |
|
|
|
|