Belépés
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
... dió
15 dkg porcukor


Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és...
2017-04-30 10:28:06
Nem mindenki tudja
... habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Amikor a leves megfőtt, belemárt...
2017-04-13 21:06:15
fánk csöröge
... porcukor

Elkészítése:


A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra ki...
2017-02-22 14:27:49
grízgaluska leves receptjét!
... habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Az elkészült masszát lefedve, hű...
2017-02-10 17:49:48
Rebarbarás sütemény
... evőkanál citromlé.

1. A rebarbarát darabokra vágjuk, majd megszórjuk a cukorral, és 1 órát állni hagyjuk - amíg levet enged. Ezután felforraljuk, közben a keményítőt elkavarjuk kevés hideg vízzel, majd a forrásban lévő rebarbarát besűrítjük vele. A rebarbarás pépet hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, ...
2017-01-25 09:43:26
Gombás fokhagymás csirkemell
... sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez ...
2016-11-12 08:20:26
Lakodalmas sütemények
... mandulával vagy dióval egyenletes tűznél sütjük. Apró szeletekre vágjuk félholdra szaggatjuk.

TÖLTÖTT LEPKE
3 egész tojást 3 tojás suju cukorra és annyi suju lisztet jól elkavarjuk. Jól kizsirozott tepsibe kávéskanállal kis csomókat rakunk ügyelve, hogy össze ne érjenek. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük mig a széle piros lesz. Sütés után még forrón szalvétával...
2016-09-28 09:29:02
Kókuszos kocka
... 180 fokon 25 perc alatt megsütőm.

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
4 dl tejet feltesszünk forrni. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a megmaradt tejjel elkavarjuk csomómentesre és hozzácsorgatjuk a már forró tejhez. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű krémet kapuk, kész lesz a puding.
Hozzákavarjuk a margarint és a kó...
2016-07-27 13:27:52
Málnás sajttorta - tökéletes, elronthatatlan, isteni finom
... tejföl
3 egész tojás
3 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja

+ 20 dkg málna (minél több, annál jobb)

Alj elkészítése:
1. A darált kekszet elkavarjuk a darált dióval és a cukorral, majd a vajjal addig morzsoljuk, amíg egyenletes morzsát kapunk, a vajjal jól eldolgozva. (Nem fog teljesen összeállni egy nagy gombóccá a tészta, de nem ba...
2016-06-10 15:18:44
Tejszínes eperleves
... tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín

Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturm...
2016-05-17 14:26:44
1 2 3 4 ..11 12 ..17 18 .22 23 24 
Címkék: Kohut Katalin, TÖLTÖTT LEPKE, cukorral elkavarjuk, liszt közepébe, kovásszal együtt, felaprított zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, tojásokat elkavarjuk, grízt lassanként, leves megfőtt, lisztet átszitáljuk, puha vajat, citrom reszelt, citromlével eloltott, tojássárgát elkavarjuk, elkészült masszát, rebarbarát darabokra, keményítőt elkavarjuk, forrásban lévő, rebarbarás pépet, tojásokat habosra, vaníliás cukorral, felaprított gombát, zúzott fokhagymát, kevés vizet, széle piros, tészta elkészítjük, pudingport összekeverjük, megmaradt tejjel, darált kekszet, darált dióval, vajjal addig, nagy gombóccá, epret megmossuk, hozzácsorgatjuk, szódabikarbónát, összedolgozzuk, elronthatatlan, tojássárgákat, hozzákeverjük, kávéskanállal, összekeverjük, hozzákavarjuk, csomómentesre, folyamatosan, grízgaluskát, elmorzsoljuk, felforraljuk, vastagságúra, aranygaluska, belekavarjuk, kavargatjuk, feltesszünk, elkészítése, elkészítjük, felaprított, beletesszük, szalvétával, kidolgozzuk, zöldségeket, megpuhulnak, hozzáöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.