|
|
|
... dió
15 dkg porcukor
Elkészítés:
1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és... |
2017-04-30 10:28:06 |
|
|
|
|
|
|
... habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Amikor a leves megfőtt, belemárt... |
|
2017-04-13 21:06:15 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra ki... |
2017-02-22 14:27:49 |
|
|
|
|
|
|
... habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Az elkészült masszát lefedve, hű... |
|
2017-02-10 17:49:48 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál citromlé.
1. A rebarbarát darabokra vágjuk, majd megszórjuk a cukorral, és 1 órát állni hagyjuk - amíg levet enged. Ezután felforraljuk, közben a keményítőt elkavarjuk kevés hideg vízzel, majd a forrásban lévő rebarbarát besűrítjük vele. A rebarbarás pépet hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, ... |
|
2017-01-25 09:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez ... |
2016-11-12 08:20:26 |
|
|
|
|
|
|
... mandulával vagy dióval egyenletes tűznél sütjük. Apró szeletekre vágjuk félholdra szaggatjuk.
TÖLTÖTT LEPKE
3 egész tojást 3 tojás suju cukorra és annyi suju lisztet jól elkavarjuk. Jól kizsirozott tepsibe kávéskanállal kis csomókat rakunk ügyelve, hogy össze ne érjenek. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük mig a széle piros lesz. Sütés után még forrón szalvétával... |
2016-09-28 09:29:02 |
|
|
|
|
|
|
... 180 fokon 25 perc alatt megsütőm.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
4 dl tejet feltesszünk forrni. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a megmaradt tejjel elkavarjuk csomómentesre és hozzácsorgatjuk a már forró tejhez. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű krémet kapuk, kész lesz a puding.
Hozzákavarjuk a margarint és a kó... |
2016-07-27 13:27:52 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
3 egész tojás
3 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja
+ 20 dkg málna (minél több, annál jobb)
Alj elkészítése:
1. A darált kekszet elkavarjuk a darált dióval és a cukorral, majd a vajjal addig morzsoljuk, amíg egyenletes morzsát kapunk, a vajjal jól eldolgozva. (Nem fog teljesen összeállni egy nagy gombóccá a tészta, de nem ba... |
2016-06-10 15:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín
Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturm... |
2016-05-17 14:26:44 |
|
|
|
|