|
|
|
...
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 20-30 perc
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük le), a szegfűszeget, a fa... |
2011-01-10 16:16:20 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet.
A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk... |
|
2011-01-10 15:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... A töltelékhez: 20 dkg sovány főtt sonka, 20 dkg túró, 5 dkg vaj, só, a kenéshez tojás.
Sós omlós tésztát készítünk,
A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót átt... |
2011-01-10 14:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... és levével felfőzzük, majd kihűtjük.
A száraz részeket, a darált mézes süteményt, a kekszet, a kakaót és az őrölt fűszereket elvegyítjük, beletesszük a puha margarint, amivel elmorzsoljuk. Utolsó lépésként bele reszeljük a citrom és a második narancs héját, belefacsarjuk a levüket és hozzáadunk minden folyékony alkotórészt. Összegyúrjuk, ha kell pici kekszdarát vagy folyadéko... |
|
2011-01-08 17:17:39 |
|
|
|
|
|
|
... dkg kristálycukor
* 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor
elkészítés
1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
3. A tésztát 4 cipóba osztjuk,... |
|
2011-01-08 16:04:41 |
|
|
|
|
|
|
... só
* pár csepp citromlé
elkészítés
Tészta elkészítése:
1. A tésztához a lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
2. A meglangyosított tejbe pici cukrot keverünk és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
3. A lisztbe beleütjük az egész tojásokat és a tojássárgákat (a t... |
2011-01-07 21:18:54 |
|
|
|
|
|
|
... 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor
elkészítés
1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
3. A tésztát 4 cipóba osztjuk,... |
2011-01-07 20:33:08 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
3. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, ... |
2011-01-07 12:02:04 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percr... |
2011-01-07 11:49:58 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 dkg vaníliás pudingpor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
1 tojás
A tésztához az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, majd a tojás sárgájával, a cukorral, és a csipet sóval összegyúrjuk a tésztát. Fél órára hűvös helyre tesszük. Közben elkészítjük a t... |
2011-01-06 19:29:39 |
|
|
|
|