Belépés
Mézes tekercs
...



Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 20-30 perc

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük le), a szegfűszeget, a fa...
2011-01-10 16:16:20
Stíriai metélt
... porcukor

Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet.

A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk...
2011-01-10 15:36:46
B betűs receptek
... A töltelékhez: 20 dkg sovány főtt sonka, 20 dkg túró, 5 dkg vaj, só, a kenéshez tojás.
Sós omlós tésztát készítünk,
A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót átt...
2011-01-10 14:30:30
Narancsos, forralt boros golyó
... és levével felfőzzük, majd kihűtjük.
A száraz részeket, a darált mézes süteményt, a kekszet, a kakaót és az őrölt fűszereket elvegyítjük, beletesszük a puha margarint, amivel elmorzsoljuk. Utolsó lépésként bele reszeljük a citrom és a második narancs héját, belefacsarjuk a levüket és hozzáadunk minden folyékony alkotórészt. Összegyúrjuk, ha kell pici kekszdarát vagy folyadéko...
2011-01-08 17:17:39
Pille szelet
... dkg kristálycukor
* 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor

elkészítés

1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
3. A tésztát 4 cipóba osztjuk,...
2011-01-08 16:04:41
Hatrakott,márványszelet
... só
* pár csepp citromlé

elkészítés

Tészta elkészítése:

1. A tésztához a lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
2. A meglangyosított tejbe pici cukrot keverünk és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
3. A lisztbe beleütjük az egész tojásokat és a tojássárgákat (a t...
2011-01-07 21:18:54
Pille szelet
... 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor

elkészítés

1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
3. A tésztát 4 cipóba osztjuk,...
2011-01-07 20:33:08
rózsafánk
... díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés

1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
3. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, ...
2011-01-07 12:02:04
csöröge fánk
... díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés

1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percr...
2011-01-07 11:49:58
Túrós pite
... cukor
1 dkg vaníliás pudingpor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja

Kenéshez:

1 tojás

A tésztához az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, majd a tojás sárgájával, a cukorral, és a csipet sóval összegyúrjuk a tésztát. Fél órára hűvös helyre tesszük. Közben elkészítjük a t...
2011-01-06 19:29:39
1 2 3 ....................133 134 135 ..........199 200 ..........265 266 267 
Címkék: lisztet elmorzsoljuk, langyos mézet, tetejét kenjük, mazsolát forró, túrót áttörjük, tojásos tejföllel, kenéshez tojás, kevés sóval, sütőporral elmorzsoljuk, kevés tejföllel, tölteléket elkészítjük, sonkát megdaráljuk, száraz részeket, darált mézes, őrölt fűszereket, puha margarint, második narancs, tejben feloldjuk, zsírral elmorzsoljuk, összes tésztához, szalagárés tejjel, nagyobb tálban, meglangyosított tejbe, lisztbe beleütjük, egész tojásokat, szalvétákkal fedett, serpenyőben olajat, összes hozzávalót, tésztát vékony, asztalon dolgozzuk, tejfölben elkeverjük, lisztben elmorzsoljuk, élesztős tejfölt, tojás sárgájával, csipet sóval, meglangyosított, lecsepegtetjük, márványszelet, kristálycukor, hozzákeverjük, belefacsarjuk, tojássárgákat, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, staticimages, baracklekvár, szegfűszeget, szalvétákkal, előkészítünk, felfuttatjuk, hozzátesszük, beletesszük, töltelékhez, pihentetjük, elkészítjük, margarinnal, alkotórészt, elvegyítjük, elkészítése, megdaráljuk, porcukorral, szalalkálit,
© 2013 TVN.HU Kft.