|
 |
|
... sajt
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót, a közepébe mehet a felfutott élesztő, a langyos joghurt és az olaj. Sima, fényes tésztát dagasztunk, majd konyharuhával lefedve, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a puha vajat kikeverjük a sóval és leresze... |
2015-01-28 21:45:22 |
|
|
|
|
 |
|
... néhány percig felfutni.
A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe. Formázz egy lyukat a közepébe, amibe majd az élesztős vizet öntheted.
Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverd össze. Öntsd ki a pultra ha edényben keverted, és dolgozd össze tésztagolyóvá. Dagaszd kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen ... |
|
2015-01-19 19:56:21 |
|
|
|
|
 |
|
... vaníliaszósz
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben 5 dkg liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet is langyos helyre tesszük egy keverőtálba, a közepébe mélyedést készítünk,ide tesszük a vajat, a felfutott élesztős tejet, a cukrot, egy csipet sót, a tojást és a reszelt citromhéjat. Homogén masszát dagasztunk belőle, majd meleg helyen kelni hagyjuk 30-35 perce... |
2014-11-21 16:04:51 |
|
|
|
|
 |
|
Kelt tészta sósan: pogácsa, kifli, stangli
Egy jó házibuli vagy egy vasárnapi családi délután szinte elképzelhetetlen valamilyen sós rágcsálnivaló nélkül. Ha a háziasszony érez magában késztetést, és már megbarátkozott a kelt tésztákkal, könnyedén készíthet nagyon finom sós aprósüteményt.
A sós sütemények területén a kész kelt tészta általában pogácsa, kif... |
|
2014-11-12 21:36:43 |
|
|
|
|
 |
|
... majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután félrerakjuk kb. 10-15 percre.
Közben egy keverőtálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a tészta összes többi hozzávalóját, majd ráöntjük a felfutott élesztős tejet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha táltól maradéktalanul elválik. A nagymamám úgy tanította, hogy akkor jó a kelt tésztánk, ha az edény és a kezünk is tiszta, ninc... |
|
2014-11-10 20:42:28 |
|
|
|
|
 |
|
... öntheted.
[jkep]http://rantotthuswokban.bmintb alazs.com/wp-content/uploads/pizzate szta_recept-6-300x225.jpg[/kep]
Formázz lyukat a liszt közepébe
Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverd össze. Öntsd ki a pultra ha edényben keverted, és dolgozd össze tésztagolyóvá. Dagaszd kézzel kb. 10 percig, amíg tök... |
2014-07-24 04:24:11 |
|
|
|
|
 |
|
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezutá... |
2014-06-09 15:52:26 |
|
|
|
|
 |
|
... szitáltam, (állítólag így, szitálva még foszlósabb lesz a kalács) elkevertem a sóval, cukorral. Beleütöttem a tojást, a plusz sárgáját, ráöntöttem a maradék 2 dl langyos tejet, majd a felfutott élesztőt. Kézzel elkezdtem összegyúrni. Ebben az állapotában még kicsit ragacsos, de mikor már összeáll a tészta kiteszem a pultra, és ott dolgozok vele tovább. Ilyenkor még szórok a pultra... |
2014-04-17 11:10:41 |
|
|
|
|
 |
|
... Formázz egy lyukat a közepébe, amibe majd az élesztős vizet öntheted.
Pizzatészta recept: formázz lyukat a liszt közepébe
Formázz lyukat a liszt közepébe
Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverd össze. Öntsd ki a pultra ha edényben keverted, és dolgozd össze tésztagolyóvá. Dagaszd kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen ... |
2014-01-08 07:56:00 |
|
|
|
|
 |
|
... vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej.
Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután t... |
2013-09-26 19:45:16 |
|
|
|
|