|
|
|
Hozzávalók: (kb. 2 gáz tepsire)
- 1,0 kg finomliszt
- 30 g friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz
Feltét:
- 25dkg főtt húsos császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt
- 450 ml tejföl
Elkészítés:
Az élesztőt 150ml langyos vízb... |
2015-07-13 10:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
1. 1 dl tejben feloldjuk a cukrot, beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
2. A többi tejet meglangyosítjuk, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, fakanállal belekeverjük a 3 tojást. Elkeverjük a liszttel, jól kidolgozzuk, s hűtőbe téve kelesztjük.
3. Erősen ki fog dagadni, ezért még egyszer a... |
|
2015-07-09 13:54:31 |
|
|
|
|
|
|
... belemorzsoljuk az élesztőt.
Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot,
két evőkanál tejfölt, és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, az
olvasztott zsírt. Összekeverjük annyi langyos tejjel, hogy kicsit lazább kelt tészta alapunk
legyen, olyan nokedli sűrűségű. Akkor lesz jó, amikor fakanállal... |
2015-06-22 12:14:12 |
|
|
|
|
|
|
... egy kisebb tálba szórom, elkeverem a mézzel és a vízzel, majd meleg helyre teszem, és hagyom 20 percet pihenni. Ezután felütöm a tojásokat, habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, egy csipetnyi sót, és apránként beledolgozom a lisztet. Háromnegyed órát hagyom pihenni.
Egy nagyobb serpenyőben kis vajat olvasztok, majd egy nagyobb merőkanálnyi tésztát elt... |
|
2015-02-22 21:38:40 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót, a közepébe mehet a felfutott élesztő, a langyos joghurt és az olaj. Sima, fényes tésztát dagasztunk, majd konyharuhával lefedve, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a puha vajat kikeverjük a sóval és leresze... |
|
2015-01-28 21:45:22 |
|
|
|
|
|
|
... néhány percig felfutni.
A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe. Formázz egy lyukat a közepébe, amibe majd az élesztős vizet öntheted.
Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverd össze. Öntsd ki a pultra ha edényben keverted, és dolgozd össze tésztagolyóvá. Dagaszd kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen ... |
2015-01-19 19:56:21 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliaszósz
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben 5 dkg liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet is langyos helyre tesszük egy keverőtálba, a közepébe mélyedést készítünk,ide tesszük a vajat, a felfutott élesztős tejet, a cukrot, egy csipet sót, a tojást és a reszelt citromhéjat. Homogén masszát dagasztunk belőle, majd meleg helyen kelni hagyjuk 30-35 perce... |
2014-11-21 16:04:51 |
|
|
|
|
|
|
Kelt tészta sósan: pogácsa, kifli, stangli
Egy jó házibuli vagy egy vasárnapi családi délután szinte elképzelhetetlen valamilyen sós rágcsálnivaló nélkül. Ha a háziasszony érez magában késztetést, és már megbarátkozott a kelt tésztákkal, könnyedén készíthet nagyon finom sós aprósüteményt.
A sós sütemények területén a kész kelt tészta általában pogácsa, kif... |
2014-11-12 21:36:43 |
|
|
|
|
|
|
... majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután félrerakjuk kb. 10-15 percre.
Közben egy keverőtálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a tészta összes többi hozzávalóját, majd ráöntjük a felfutott élesztős tejet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha táltól maradéktalanul elválik. A nagymamám úgy tanította, hogy akkor jó a kelt tésztánk, ha az edény és a kezünk is tiszta, ninc... |
2014-11-10 20:42:28 |
|
|
|
|
|
|
... öntheted.
[jkep]http://rantotthuswokban.bmintb alazs.com/wp-content/uploads/pizzate szta_recept-6-300x225.jpg[/kep]
Formázz lyukat a liszt közepébe
Ha az élesztő felfutott, öntsd a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverd össze. Öntsd ki a pultra ha edényben keverted, és dolgozd össze tésztagolyóvá. Dagaszd kézzel kb. 10 percig, amíg tök... |
2014-07-24 04:24:11 |
|
|
|
|