|
|
|
... átdarált nyúlcombot, sóval, borssal ízesítve egy percig pirítjuk. Utána kivesszük a serpenyőből, egy keverőtálba tesszük.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük a felszeletelt kacsamájat, aláöntjük a konyakot, hozzáadjuk a maradék hagymát és készre sütjük. Egy kis kerámiaformát kibélelünk a baconnel, beleteszünk egy réteg ízesített, előpirított darált húst, rá egy... |
2007-03-20 11:15:17 |
|
|
|
|
|
|
... jegelés az akut rándulások és gyulladások esetén összehúzza a vérereket, ezáltal leapadnak a duzzanatok.
Erős paprika, pálinka
A fájdalmas területre helyezzünk fel 1-2 felszeletelt csípős paprikát. Vagy vigyünk föl melegvizes borogatást, a fájdalmas ponttal érintkező helyre tegyünk egy kis pálinkát. Mindkét esetben kitágulnak az erek, a fájdalom többnyire megszűnik... |
|
2007-03-19 12:31:14 |
|
|
|
|
|
|
... Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olívabogyót, a f... |
2007-03-19 00:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasüt... |
|
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli készülne a tepsiben...:o)
... |
|
2007-03-13 14:19:14 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj
30 dkg gomba
9 db lasagne lap
15 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A póréhagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, enyhén sózzuk, borsozzuk. Amikor elforrta a levét, felöntjük 5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Serpenyős gombás csirke Rafinériával. Felforraljuk, néhány perc alatt besűrítjük. ... |
2007-03-13 13:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... káposztát, enyhén megsózzuk, és együtt főzzük kb. 45 percig. Másik edényben sorban megpirítjuk a kockára vágott húsokat, fövési sorrendben, hozzáadjuk a fűszereket, a beáztatott és felszeletelt gombát, majd a legyalult édes káposztát és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát é... |
2007-03-07 01:17:56 |
|
|
|
|
|
|
... egy kicsi adag pürét, kevéske paradicsomszószt a tetejére, rakjunk rá egy szelet füstölt sajtot, majd ismét pürét a tetejére.
Előmelegített sütőben süssük 10-15 percet.
A felszeletelt báránybordákat sózzuk be, adjuk hozzá a fent felsorolt fűszereket ízlés szerint, végezetül, pedig jó alaposan forgassuk be a hússzeleteket a zsemlemorzsába. Kevés olajat hevítsünk fel, ki... |
2007-03-04 16:50:30 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőt pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszateszszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáön... |
2007-02-27 00:51:47 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsán, félcentis szeletekre vágva,
1 evőkanál olívaolaj,
1 nagy, vékonyra szelt lilahagyma,
1 tört fokhagymagerezd,
1 kiskanál oregano,
1 kicsumázott, felszeletelt paradicsompaprika,
1 kicsumázott, felszeletelt zöldpaprika,
3-4 közepes paradicsom,
1 kiskanál kapribogyó,
2 evőkanál almaecet,őrölt bors
A padlizsánszeleteket... |
2007-02-26 01:14:12 |
|
|
|
|