|
|
|
... lúgtöbblettel rendelkezik, így rendszeres fogyasztásával megelőzhető a savasodás.
Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik, és Kolumbusz Kristóf jóvoltából fogyaszthatjuk mi is. A mézédes gyümölcs megkóstolása azonban sokáig csak a felső tízezer kiváltsága volt. Mára az ananász gyakorlatilag mindenhol kapható, télen-nyáron, friss gyümölcs formájában.
... |
2011-06-11 23:13:16 |
|
|
|
|
|
|
... csípős hagyma. Nagyon jól illik a nyári salátákba, illetve a - magyar konyhában klasszikusnak számító - zsíros kenyér is lilahagymával az igazi. Főve és sütve is kifejezetten finom, fogyaszthatjuk nyersen salátákban, vagy egyszerűen csak friss zöldségként. A franciák ratatouille ragujába is lilahagyma dukál.
Fokhagyma:
A fokhagymát zöldség mivolta ellenére le... |
|
2011-06-07 10:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye egészségre gyakorolt előnyeit?
A cseresznyeszezon hamar lemúlik, de nem csak ilyen korlátolt ideig élvezhetjük ki a cseresznyét. Fagyasztva sajnos élvezhetetlen, de fogyaszthatjuk a levét, koncentrátum (lehetőleg cukor nélkül) formájában. Legyen ez része napi diétánknak. Válasszuk a 100%- természetes cseresznye/meggylé koncentrátumot (30 ml- 55-60 cseresznye ... |
2011-06-05 19:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... utal arra, hogy hazánkban a németországihoz hasonló probléma merülhetne fel - számolt be az államtitkár. Többször hangsúlyozta: a Magyarországon termelt zöldségeket nyugodtan fogyaszthatjuk!
Kardeván Endre beszélt arról is, hogy a fertőzés forrásának megállapítása mellett a fogyasztók bizalmának visszaszerzése is nagyon fontos.
Mindemellett az Európai Unióan működő... |
|
2011-06-02 09:03:09 |
|
|
|
|
|
|
... egy edénybe.
4. A levest tálaljuk, a csontról lefejtett húst a házi tormával és vajas pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés:
Nyáron hidegen, télen... |
|
2011-06-01 13:52:45 |
|
|
|
|
|
|
... tortaformába öntjük. A tortát hűtőbe tesszük, amíg a tortazs... |
2011-05-27 18:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... megjelent a mángold. Érdemes kísérletezni vele, mert tápanyagban gazdag, védi a szemet és csökkenti a daganatos betegségek kockázatát. A spenóthoz hasonlóan főzelékként, tésztákhoz is fogyaszthatjuk.
A mángoldot római káposztának és leveles répának is nevezik. Bár a cukorrépa rokona, nem gy... |
2011-05-26 09:12:48 |
|
|
|
|
|
|
... megjelent a mángold. Érdemes kísérletezni vele, mert tápanyagban gazdag, védi a szemet és csökkenti a daganatos betegségek kockázatát. A spenóthoz hasonlóan főzelékként, tésztákhoz is fogyaszthatjuk.
A mángoldot római káposztának és leveles répának is nevezik. Bár a cukorrépa rokona, nem gyökeré... |
2011-05-25 17:41:37 |
|
|
|
|
|
|
... használhatjuk krémek, töltelékek ízesítésére és nem utolsósorban díszítésre is. Bármilyen felhasználását is választjuk, a siker garantált.
Az epret, vagy szamócát egyébként fogyaszthatjuk nyersen, cukorral, vagy tejszínhabbal tálalva, de poharas krémet, pl.: eperhabot, fagylaltot is készíthetünk belőle. Kitűnő szörpnek és dzsemnek is.
Az epernek a fentieken k... |
2011-05-25 10:54:41 |
|
|
|
|
|
|
... megjelent a mángold. Érdemes kísérletezni vele, mert tápanyagban gazdag, védi a szemet és csökkenti a daganatos betegségek kockázatát. A spenóthoz hasonlóan főzelékként, tésztákhoz is fogyaszthatjuk.
A rebarbara védi májunkat, enyhíti az aranyeres panaszokat
Kapcsolatot találtak bélbaktériumaink és viselkedésünk között
A férfiaknak érdemes minél tö... |
2011-05-24 20:55:40 |
|
|
|
|