|
|
|
25 dkg gomba (rókagomba, de csiperkéből is elkészíthető)
50 dkg zöldborsó
1 szem burgonya
1 db kisebb paradicsom
1 db piros héjú paprika (tv paprika is lehet)
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csomag petrezselyemzöld
Só.
Vajas galuska:... |
2010-07-14 18:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... növényi olaj, 5 zöldhagyma, 2 petrezselyem, 4 dl tört sültkrumpliszelet (chips), 2 friss erős paprika, 3 ek vágott petrezselyemlevél, 1 tojás, fél kk Vegeta, negyed kk chilipor, 2 dl gombaleveslé, 3 ek bor, liszt.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, vágja vékony szeletekre, a zöldhagymát, petrezselymet és paprikát vágja finomra, a tojást verje fel. Serpenyőben hevítse az olí... |
|
2010-06-18 00:51:17 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban olvassza meg a vajat, süsse rajta a felezett melleket közepes hőn, forgatva barnára, majd vegye ki és szárítsa le papírral, vagy hagyja lecsöpögni. Vegye lejjebb a hőt, öntse a gombalevest a lábasba, keverje és melegítse míg a sütés üledéke oldódik az edény aljáról. Ekkor keverje bele a tejfölt 2 részben. Mikor egyenletesen elkeveredett, tegye vissza a csirkét, fedő alatt... |
2010-06-18 00:35:47 |
|
|
|
|
|
|
...
(USA/cajun)
Hozzávalók: 4 csirkemell, 2 friss paprika (erős vagy édes), 1 zeller vagy petrezselyem, 1 hagyma, 6 dl forralt tej, 3 dl gombaleveslé, só, bors, fokhagymapor és petrezselyemzöld ízlés szerint.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a paprikát, petrezselymet és hagymát vágja finomra. A csirkét sózza-borsozza, kis olajon süsse közepes hőn világ... |
|
2010-06-18 00:34:12 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban keverje a levest, rántással sűrített levest (8-8 dkg lisztet és vajat süssön világos mártássá, ezt keverje kis levesben simára, majd keverje bele a levesbe), citromlevet és gombalevest. Melegítve, keverve sűrítse be 1 liternyire. A tojássárgáját a tejszínnel verje fel, keverjen hozzá kevés meleg levest, majd a leves 1/3-át, s mikor sima, keverje bele a levesbe. Főzze még ... |
|
2010-06-12 23:50:39 |
|
|
|
|
|
|
... uborkalevet egy csészényire főzzük be, és a fehér szószt, a fűszereket, és a passzírozott uborkát, erős keverés mellett a csontlébe tesszük. Lehűtjük, és a tejfölt hozzáadjuk.
Hideg gombaleves.
Hozzávalók:
25 dkg friss gomba,
3 csésze igen erős tyúkleves,
1 kanál liszt,
1 csésze tejföl,
só,
fűszerek.
A lisztből é... |
2010-06-10 11:33:04 |
|
|
|
|
|
|
Gombaleves petrezselymes vajgaluskával
Hozzávalók:
* 30 dkg gomba
* 2 db sárgarépa
* 1 db zöldség
* 1 db vöröshagyma
* só
* ételízesítő
* őrölt bors
* petrezselyemzöld
* ... |
2010-06-07 15:48:48 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás gombaleves
Fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.
A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott... |
2010-05-25 14:25:50 |
|
|
|
|
|
|
... bableves............................ .................................... .................................... 7
Erőleves cérnametélttel...................... .................................... .................................... 7
Gombaleves.......................... .................................... .................................... ............. 7
Házias tyúkhú... |
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
100 g szegfűgomba
100 g rókagomba
50 g galambgomba
1 db brokkoli (csak a szép rózsái)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db vöröshagyma
1 csomag friss petrezselyem
só,bors ízlés szerint
2,5 liter zöld... |
2010-05-13 17:49:42 |
|
|
|
|