|
|
|
... vágott répát is.Együtt fözöm tovább,majd hozzá keverem az ecetet és a fehérbort.Fözöm,hogy összeérjenek az izek.Kb:30 percig fözöm,közben idönként megkeverem.Most adom hozzá az elősütött halfilét.A hallal együtt 5 percig párolom még.Ha kész kb: 10-15 percet hagyom állni.és utána tálalom.
... |
2010-06-20 16:11:23 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, az uszonyokból és a filézés után kikerülő
csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig
beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az
vásároljon külön halászlének való halaprólékot, ... |
|
2010-06-16 12:38:11 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi vágott bazsalikommal, gerezd zúzott fokhagymával. 5 perc után leveheti a tűzről. Közben kenjen ki olajjal egy darab alufóliát, fektessen rá 15 dkg enyhén fűszerezett tengeri halfilét, és csomagolja jól össze. Tegye a halat 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ha elkészült, a babbal és a rizzsel tálalja.
Kalória: 306
Vacsora
Sonká... |
2010-05-28 22:30:13 |
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágom, és a lecsöpögtetett kukoricával együtt a hagymához keverem.
A fagyasztott halfilét hagyom felengedni, majd kisebb darabokra vágom, és mindkét oldalát bedörzsölöm taco fűszerrel. Egy serpenyőben kevés (napraforgó)olajat hevítek, és oldalanként pár perc alatt megsütöm ... |
|
2010-05-25 11:10:40 |
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
|
2010-05-23 22:39:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tengeri halfilé,
1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa,
5 dkg zellergumó,
2 teáskanál só,
2 evőkanál paradicsompüré,
4 dkg margarin, halfűszerkeverék,
1 evőkanál citromlé
A zöldséget megtisztítjuk és finomra reszeljük. A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és halfűszerkeverékkel bedörzsöljük. Marga... |
2010-04-23 06:35:16 |
|
|
|
|
|
|
... * 70 dkg tőkehalfilé,
* 3 gyöngyhagyma,
* 2 citrom leve,
* 6 kávéskanál mustár,
* 1,5 dl fehérbor,
* 1 evőkanál olaj,
* 4 evőkanál vaj vagy margarin, só, őrölt bors, petrezselyem
A halfilét törlőpapírral leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe a fektetjük. A mustár felét az olajjal és a citromlével jól elkeverjü... |
2010-04-20 07:03:01 |
|
|
|
|
|
|
...70 dkg fehér húsú halfilé,
4 vastag szelet fehér kenyér,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
8 dl halié,
2 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál fehérborecet,
1 csokor petrezselyem,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
3 babérlevél, őrölt bors,
4 evőkanál olívaolaj, friss kakukkfű, só
A lebőrözött, szálkamentes halfilét közepes nag... |
2010-04-19 20:17:26 |
|
|
|
|
|
|
...25 dkg halfilé (bármilyen folyami halból),
30 dkg halnyesedék,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 fej hagyma,
1,5 dl tejföl,
fél száraz zsemle,
5 dkg liszt,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg vaj,
fél csokor petrezselyem,
majoránna,
... |
2010-04-19 19:40:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1kg tengeri halfilé
1 fej hagyma,
1,5 dl tejszín,
néhány tárkonylevél,
citromlé,
light margarin,
só
Elkészítés: A halfilét csíkokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. Megforrósított margarinon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a halcsíkokat. Sóval, fűszerezzük. Ha megpuhult, felöntjük a tejszínnel. Frissen ... |
2010-04-14 06:54:21 |
|
|
|
|