|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, fekete bors, 1 ek. liszt, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 ek. kapribogyó, kapor
Elkészítése:
A gombát és a szalonnát felszeleteljük, a szalonna zsírját kisütjük, rádobjuk az apróra vagdalt hagymát és a zúzott fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és hozzáadjuk a gombát. Só... |
2007-08-17 00:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... dl víz, 1 csipet só. A töltelékhez: 30 tonhal, 1-2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, csipet fehér bors, 16 frissen főzött vagy konzerv articsókaszív, 2 evőkanál kapribogyó, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból élesztős tésztát készítünk. Dagasztás után 30 percig letakarva ke... |
|
2007-08-10 00:33:26 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaring
1 kk őrölt édesnemes pirospaprika
3 ek olivaolaj,1 nagy vöröshagyma
1 piriszsinű zöldpaprika
3 szardellafilé
1 nagy doboz hámozott paradicsom
1 ek kapribogyó, 1/2 citrom
1 csokor frissen ősszevágott petrezselyem, só, és őrölt bors
1. A húst 2 cm széles csíkokra vágjuk. 1/2 kk borssal megszórjuk.A fokhagymát megtisztitjuk, a ... |
2007-08-08 06:54:09 |
|
|
|
|
|
|
... (6 adag):
- 1 tojássárgája
- 20 g mustár
- 15 ml tárkonyos fehérborecet
- 150 ml olívaolaj
- 100 g sűrű tejföl
- 25 g kapribogyó
- 60 g ecetes uborka
- Só, őrölt fehérbors, porcukor ízlés szerint
Torta elkészítése:
A tésztához való összetevőket gyorsan összegyúrjuk, majd 1... |
|
2007-08-03 11:06:23 |
|
|
|
|
|
|
... választható aztán a felhasznált olaj - lehet ez például olíva-, mogyoró-, vagy szezámolaj -, majd következik a só, és aztán a további, tetszés szerinti ízesítők: friss fűszernövények, paprika, kapribogyó, különféle mustárok. A 3:1 klasszikus olaj-ecet arányt könnyű megjegyezni és házi használatra érdemes is, hiszen a jól készített vignarette az egyszerű, de nagyszerű jeligére hall... |
|
2007-07-25 00:22:22 |
|
|
|
|
|
|
... ízekkel és illatokkal teli bárokban.
TAPENADE
Provence olajfaligeteinek gyümölcse, az olajbogyó, nemcsak önmagában mennyei, hanem tapenade nevű ízesítőként akkor is, amikor kapribogyót, szardellát, fokhagymát, friss kakukkfüvet, esetenként babérlevelet és némi olívaolajat is kevernek hozzá. Az intenzív ízű, s ezért csak kis mennyiségben használatos fűszerkrém dolgos kezű... |
2007-07-24 00:21:25 |
|
|
|
|
|
|
... bors, 1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika, 1 csípős-hegyes paprika / csilipaprika, 40 dkg cukkini, 50 dkg burgonya, 40 dkg paradicsom, 2 nagy fej főzőhagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek. kapribogyó (sós lében), 1 ek. provence-i vagy görög fűszerkeverék, 3 ek. olívaolaj, 1 szál bazsalikom / 4-5 szál petrezselyem.
1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, véko... |
2007-07-22 01:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... metélőhagyma
Tartármártás (6 adag):
- 1 tojássárgája
- 20 g mustár
- 15 ml tárkonyos fehérborecet
- 150 ml olívaolaj
- 100 g sűrű tejföl
- 25 g kapribogyó
- 60 g ecetes uborka
- Só, őrölt fehérbors, porcukor ízlés szerint
Torta elkészítése:
A tésztához való összetevőket gyorsan összegyúrjuk, majd 1-2 ór... |
2007-07-12 15:09:01 |
|
|
|
|
|
|
... (6 adag):
- 1 tojássárgája
- 20 g mustár
- 15 ml tárkonyos fehérborecet
- 150 ml olívaolaj
- 100 g sűrű tejföl
- 25 g kapribogyó
- 60 g ecetes uborka
- Só, őrölt fehérbors, porcukor ízlés szerint
Torta elkészítése:
A tésztához való összetevőket gyorsan összegyúrjuk, majd 1... |
2007-07-11 14:29:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Zsiradék: szezámolaj.
Gabonaféle: zab, búzadara.
Zöldség:... |
2007-07-04 21:14:37 |
|
|
|
|