|
|
|
Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
............................
Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd
vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1
evőkanál porcukor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, csipet só.
Elkészítése: A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, és kis lángon
folytonos... |
2010-09-30 21:02:03 |
|
|
|
|
|
|
Savanykás burgonyafőzelék, újhagymával
.................................... ..
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 csomó újhagyma, 1 kávéskanál olaj, 2
evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, csipetnyi tárkonyfûszer,
1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagyma zöldjét
levágjuk, félrete... |
|
2010-09-30 21:01:38 |
|
|
|
|
|
|
Túrós zöldborsó
...............
Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 1/4 kg
tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál
olaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.
Elkészítése: A zöldborsót megpároljuk az olajon a felvágott
petrezselyemmel, majd megszórjuk liszttel. Ráöntünk kb. fél liter|... |
2010-09-30 21:01:10 |
|
|
|
|
|
|
Főzelék kínai kelből
....................
Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna,
1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál
olaj, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A k... |
|
2010-09-30 21:00:06 |
|
|
|
|
|
|
Parajfőzelék galuskával
.......................
Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás,
fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd
fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál só,
Elkészítése: A spenótot megtisztítjuk, és az olajon, fedő alatt
megpá... |
|
2010-09-30 20:59:13 |
|
|
|
|
|
|
Zöldborsó - édesen
..................
Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 3 db
sárgarépa, 1 kis paradicsompüré-konzerv, 3 evőkanál liszt, 1
evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk, majd az
olajon, fedő alatt megpároljuk a zö... |
2010-09-30 20:58:41 |
|
|
|
|
|
|
Majoránnás savanyú burgonyafőzelék
..................................
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 pohár tejföl, 2 db babérlevél, 1
kávéskanál morzsolt majoránna, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
almaecet, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és főni
tesszük, kb. 3... |
2010-09-30 20:58:16 |
|
|
|
|
|
|
Lencsefőzelék pikánsan
......................
Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél
db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 3 db burgonya,
1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk
és odatesszük főni a 2 gerezd fokhagymáva... |
2010-09-30 20:57:50 |
|
|
|
|
|
|
Currys sárgabab
...............
Hozzávalók: fél kg friss vagy 2 csomag mirelit sárgabab, 1 pohár
tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál liszt, 1 db tojás, 1
teáskanál curry, 1 kávéskanál só, vegeta.
Elkészítése: A sárgabab végeit letördeljük, majd kb. fél liter
vízben megfőzzük a vegetával és a sóval. Közben a tejfölben... |
2010-09-30 20:44:07 |
|
|
|
|
|
|
Tojással rakott spárga
......................
Hozzávalók: fél kg spárga, 5 db tojás, 2 pohár tejföl, 10 dkg füstölt
sajt, 1 kávéskanál vaj, 1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A spárgát megtisztítjuk és puhára főzzük. 4 db tojást is
megfőzünk, a héját leszedjük. A tepsi alját megvajazzuk, ráfektetjük a
spárga felét, ízesít... |
2010-09-30 20:43:38 |
|
|
|
|