|
|
|
Ízőrzők - Simontornya - receptek
Csirke raguleves májgombóccal
Hozzávalók: 1 egész csirke, 3 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 1 fakanálnyi tyúkzsír, 20 dkg zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 20 szem egész bors, 2 evőkanál só, 2 paradicsom, 2 paprika, csokornyi petrezselyem zöld. A májgombóchoz: 3 csirkemáj, 1 kis fej vörös... |
2011-12-05 08:08:38 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Kókuszos csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg RAMA margarin
15 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
kb 1,5 dl tej
4 tojás sárgája
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
35 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Elké... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
...
" Vegyünk két kb. 2 kg-os pontyot, 5-6 db halfejet és 1 kg halbelsőséget. A két halat lepikkelyezzük, felbontjuk, fejét levágjuk. Felszeletelés után besózzuk. A halfejeket 5-6 apróra vágott vöröshagymával együtt kb. 1 órán keresztül bő vízben megfőzzük (só nélkül), majd a nagyobb csontokat eltávolítva átpasszírozzuk. Az így kapott, nem valami bizalomgerjesztő lében f... |
2010-12-11 04:39:50 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 250 g vöröshagyma, 150 g zöldpaprika, 70 g friss paradicsom, 30 g fűszerpaprika.
Elkészítése: A halat lepikkelyezzük, kibelezzük. A halhúst a gerinccsont két oldaláról lefejtjük. Ha a filé vastagabb részét egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel milliméterenként bevagdossuk, a halszeletek gyakorlatilag szálkamentesek lesznek. A f... |
2010-12-11 04:38:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 150 g zöldpaprika, 250 g vöröshagyma, 70 g friss paradicsom, só, 30 g fűszerpaprika.
Elkészítése: Először alaplevet készítünk, melyhez legmegfelelőbb a friss - lehetőleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bőre, de elkészíthető apróbb, kevésbé értékes halból is, melyeket hagymával, sóval, esetleg zöldpaprika és para... |
2010-12-11 04:34:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre)
1 nagyobb ponty (kb. 2 kg), só 1 közepes vöröshagyma 5 dkg vaj 1,5 dl száraz fehérbor 25 dkg csiperke őrölt bors, fél citrom leve 1 csapott evőkanál finomliszt 4 dl tejföl, 2 tojássárgája 1 kis csokor petrezselyem
A pontyot lepikkelyezzük, megmossuk és vágódeszkára fektetjük. Fejét, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük. Az összes ha... |
2010-12-10 18:03:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
4 pisztráng (egyenként , kb. 25 dkg), só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 dl fehérbor
A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk, és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztít... |
2010-12-10 18:01:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 10 személyre: Fogas vagy süllő filézett színhús nettó 4,8 kg, petrezselyemgyökér 800 g, vöröshagyma 150 g, konyhasó 100 g, egész feketebors 5 g, babérlevél 1 g, hígított eceteszencia 5 dl vagy tárkonyecet 2 dl.
Elkészítése: A friss, jegelt fogast vagy süllőt bontás, illetve tisztítás megkezdése előtt tiszta, száraz, hideg helyen szétrakjuk, hogy... |
2010-12-10 05:13:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 4, egyenként 20 dkg-os pisztráng, 10 dkg vaj, liszt, vágott petrezselyemzöld, 2 szegfűszeg, só.
Elkészítése: A pisztrángokat lepikkelyezzük, a fejüktől a farkukig felvágjuk, a fejüket levágjuk, a gerincüket és a hasi apró szálkákat eltávolítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Egy széles serpenyőben felhevítjük a vaj felét, beletesszük a ... |
2010-12-09 21:45:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: Töltött csuka 800 g, franciasaláta 600 g, halaszpik 300 g, fejes saláta 4 fej, tartármártás 5 dl. 10 adag.
Elkészítése: A hűtőben tárolt töltött csukát felszeleteljük úgy, hogy adagonként két szelet jusson. Előhűtött üveg- vagy műanyag tálra, franciasaláta-talpazatra tálaljuk. Aszpikkal fényezzük, tépett salátalevéllel, kockaaszpikkal díszítjü... |
2010-12-09 16:59:59 |
|
|
|
|