Belépés
Ízőrzők – Simontornya
Ízőrzők - Simontornya - receptek

Csirke raguleves májgombóccal
Hozzávalók: 1 egész csirke, 3 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 1 fakanálnyi tyúkzsír, 20 dkg zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 20 szem egész bors, 2 evőkanál só, 2 paradicsom, 2 paprika, csokornyi petrezselyem zöld. A májgombóchoz: 3 csirkemáj, 1 kis fej vörös...
2011-12-05 08:08:38
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Kókuszos csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg RAMA margarin
15 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
kb 1,5 dl tej
4 tojás sárgája
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
35 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Elké...
2011-02-13 09:37:13
Halászlé 10. (Gregor-módra)
...

" Vegyünk két kb. 2 kg-os pontyot, 5-6 db halfejet és 1 kg halbelsőséget. A két halat lepikkelyezzük, felbontjuk, fejét levágjuk. Felszeletelés után besózzuk. A halfejeket 5-6 apróra vágott vöröshagymával együtt kb. 1 órán keresztül bő vízben megfőzzük (só nélkül), majd a nagyobb csontokat eltávolítva átpasszírozzuk. Az így kapott, nem valami bizalomgerjesztő lében f...
2010-12-11 04:39:50
Halászlé 7.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 250 g vöröshagyma, 150 g zöldpaprika, 70 g friss paradicsom, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: A halat lepikkelyezzük, kibelezzük. A halhúst a gerinccsont két oldaláról lefejtjük. Ha a filé vastagabb részét egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel milliméterenként bevagdossuk, a halszeletek gyakorlatilag szálkamentesek lesznek. A f...
2010-12-11 04:38:43
Halászlé 1.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 150 g zöldpaprika, 250 g vöröshagyma, 70 g friss paradicsom, só, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: Először alaplevet készítünk, melyhez legmegfelelőbb a friss - lehetőleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bőre, de elkészíthető apróbb, kevésbé értékes halból is, melyeket hagymával, sóval, esetleg zöldpaprika és para...
2010-12-11 04:34:20
Gombás ponty tejfölben sütve
Hozzávalók (6 személyre)

1 nagyobb ponty (kb. 2 kg), só 1 közepes vöröshagyma 5 dkg vaj 1,5 dl száraz fehérbor 25 dkg csiperke őrölt bors, fél citrom leve 1 csapott evőkanál finomliszt 4 dl tejföl, 2 tojássárgája 1 kis csokor petrezselyem
A pontyot lepikkelyezzük, megmossuk és vágódeszkára fektetjük. Fejét, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük. Az összes ha...
2010-12-10 18:03:53
Pisztráng Szalajka módra
Hozzávalók

4 pisztráng (egyenként , kb. 25 dkg), só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 dl fehérbor
A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk, és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztít...
2010-12-10 18:01:57
Főtt fogas vagy süllő
...

Hozzávalók 10 személyre: Fogas vagy süllő filézett színhús nettó 4,8 kg, petrezselyemgyökér 800 g, vöröshagyma 150 g, konyhasó 100 g, egész feketebors 5 g, babérlevél 1 g, hígított eceteszencia 5 dl vagy tárkonyecet 2 dl.

Elkészítése: A friss, jegelt fogast vagy süllőt bontás, illetve tisztítás megkezdése előtt tiszta, száraz, hideg helyen szétrakjuk, hogy...
2010-12-10 05:13:45
Vajban sült pisztráng (olasz)
...

Hozzávalók 4 személyre: 4, egyenként 20 dkg-os pisztráng, 10 dkg vaj, liszt, vágott petrezselyemzöld, 2 szegfűszeg, só.

Elkészítése: A pisztrángokat lepikkelyezzük, a fejüktől a farkukig felvágjuk, a fejüket levágjuk, a gerincüket és a hasi apró szálkákat eltávolítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Egy széles serpenyőben felhevítjük a vaj felét, beletesszük a ...
2010-12-09 21:45:53
Hideg töltött csuka
...

Hozzávalók: Töltött csuka 800 g, franciasaláta 600 g, halaszpik 300 g, fejes saláta 4 fej, tartármártás 5 dl. 10 adag.

Elkészítése: A hűtőben tárolt töltött csukát felszeleteljük úgy, hogy adagonként két szelet jusson. Előhűtött üveg- vagy műanyag tálra, franciasaláta-talpazatra tálaljuk. Aszpikkal fényezzük, tépett salátalevéllel, kockaaszpikkal díszítjü...
2010-12-09 16:59:59
1 2 3 4 
Címkék: Pisztráng Szalajka, Juhászné Szunyogh Mária, nagyobb csontokat, halat lepikkelyezzük, filé vastagabb, nagyon éles, halszeletek gyakorlatilag, pontyot lepikkelyezzük, pisztrángot lepikkelyezzük, szalonnát apró, közben megtisztít, pisztrángokat lepikkelyezzük, farkukig felvágjuk, fejüket levágjuk, hasi apró, széles serpenyőben, hűtőben tárolt, milliméterenként, bizalomgerjesztő, petrezselyemzöld, vöröshagymával, lepikkelyezzük, legmegfelelőbb, átpasszírozzuk, kókuszreszelék, szálkamentesek, salátalevéllel, kockaaszpikkal, felszeleteljük, fűszerpaprika, halbelsőséget, pisztrángokat, franciasaláta, felszeletelés, gyakorlatilag, eceteszencia, májgombóccal, petrezselyem, kiolvasztjuk, pirospaprika, májgombóchoz, tojássárgája, vágódeszkára, elkészíthető, tartármártás, félretesszük, eltávolítjuk, elkészítése, beletesszük, felhevítjük, leszárítjuk, serpenyőben, töltelékhez, vöröshagyma, pisztrángot, fagyasztott, zöldpaprika, mokkáskanál, tárkonyecet, gerinccsont, halszeletek, bevagdossuk, eltávolítva, simontornya, adagonként,
© 2013 TVN.HU Kft.