|
|
|
... vaj
A tojásokat felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd négy egyforma lepén... |
2010-03-28 18:46:30 |
|
|
|
|
|
|
... paprika, kevés gyalult káposzta a díszítéshez.
Az öntet (tzatziki): Az uborkát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a joghurttal (tejföllel), a zúzott fokhagymával és az apróra vágott kaporral, majd jól lehűtjük. Használhatunk kész tzatziki fűszerkeveréket is.... |
|
2010-03-04 18:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára, ha megfőtt a krumpli, azt is beletesszük. Lereszeljük a sajtot, egy tálban összekeverjük a tojásokkal, tejszínnel és a fűszerekkel, majd a sonkás-krumpli tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. ... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... a maradék tejjel
összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három
cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk,
meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált
diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra
nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvá... |
|
2010-01-03 11:30:50 |
|
|
|
|
|
|
... dkg,
tojás: 3 db,
vaj: 15 dkg,
porcukor: 20 dkg.
180°C-ra megmelegítjük a sütőt. A diót megpirítjuk, és durvára daráljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük. Előkészítünk egy tortaformát (22 cm-s).
Összedolgozzunk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sárgarépát, a mazsolát, a diót és a kakaót. Majd hozzákeverjük a tojásokat, végül a p... |
|
2009-12-16 19:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... keser kakaópor: 4 ev kanál
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszel n lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk,
a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára f zzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához
keverjük).Közben a vanília íz pudin... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál cseresznyepálinka (vagy más gyümölcspálinka) 2 cl konyak 2 dkg vágott pisztácia 60 db mignonpapirka
Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A csokoládéreszelékhez durva lyukú reszelőn lereszeljük a 4-4 dkg tej- és fehér tortabevonó csokoládét.
Elkészítés: A tejszínt a... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... fehér
kenyér, zsemle, méz stb.)
3. Az immunrendszer működését órákon belül serkenti a nyersen
fogyasztott cékla, céklalé. Kis fej céklát, vagy nagyobb cékla felét
lereszeljük nagylukú reszelőn, egy evőkanál mézet és kb. harmad citrom
levét csorgatjuk rá, mintegy negyed órát állni hagyjuk, majd
elfogyasztjuk. Kisgyerekeknek a kanállal kinyomkodot... |
2009-12-02 16:15:11 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
2 kk. pirospaprika
2 kk. örőlt fekete bors
liszt
só
olaj(a sütéshez)
Elkészítés: A tököt meghámozzuk,a belét kiszedjük és félre tesszük.A tököt lereszeljük pl.-ul nokedli szaggatón
hozzákeverjük a belét, és a magját is.Hozzá adjuk a tojást,pirospaprikát,borsot és megsózzuk.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy olyan legyen mint a csurgatott ... |
2009-10-25 18:01:46 |
|
|
|
|
|
|
... fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpirult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, a tojássárgájákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Kötőzs... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|