Belépés
Almás egérke
... sütéshez olaj vagy zsír.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a darát, a sót majd folyamatosan kevergetve hozzáadni a vizet, csomómentesre keverni. Az almát m...
2009-02-21 13:16:22
Reszelt krumpli...
... hozzávalók -nálunk, 8 főre:

1,5 kiló krumpli
2 tojás
pár deci tej
15-20 deka liszt

bors
olaj a kisütéshez
A krumplit meg kell pucolni :D, majd lereszelni. Ha az almareszelőn, akkor "szálkás" süni lesz a végén, Buddy azon a reszelőn szokta, ahol a szerecsendiót is kell.
Ezek után 10 perc pihi.. nem, a krumpli nem igényli, de Te ...
2009-02-05 18:07:25
Nutellas receptek
... porcukorral, narancshéjjal, és a likőrrel. Az így előkészített masszát hűtőben pihentetjük, majd burgonyapréssel áttörjük. Ennek hiányában a masszát érdemes mélyhűtőben dermeszteni, majd lereszelni. Üvegpoharak aljába kevés tejszínhabot és Nutellát teszünk. Rászórjuk a gesztenyemasszát, majd ismét Nutellát és tejszínhabot töltünk a pohárba. Csokoládéforgáccsal, narancsgerezddel, r...
2009-02-02 01:23:15
A nő, mint eszköz
... vizen, hiszen vas... Egyébként e bemetszések léte gyártástechnológiai okokra vezethető vissza, gyakorlati hasznuk nincs. Sőt, ha szükséges a nő rögzítése, ajánlatos ezeket lecsípni, lereszelni stb. A nő 1 (bé;l)csatornás. MOS, de ha megkérik, vasal is. Felső végén egy ütésnemálló tokban helyezkedik el a központi egység. E központi egység bonyolultsága változó, általában fordította...
2009-02-01 14:29:37
Konyhai fortélyok
... önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.

22. Pogácsához reszelt sajt készítése: Legkönnyebb akármilyen sajtot úgy lereszelni, ha a turmixkeverőbe teszel egy félcsészényi lisztet és ugyannyi sajtot kis darabokban. Ez pár pillanat alatt olyan lesz, mint a liszt és kitűnően le van reszelve!

23. A hasábbur...
2009-01-16 16:58:00
Krumplibaba-másképp
Krumplibaba

Hozzávalók:

Kb 1 kg krumpli
3dl kefír
liszt
3-4 evk. olaj
1-2 tojás

Elkészítés:

A krumplit nagy lyukú reszelő lereszelni, sózni, 5 perc után a levét leönteni, bele a többi hozzávalót és annyi lisztet, hogy kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Serpenyőben olajat forrósítani, a pépből 1-2evk-nyit rak...
2008-12-22 09:26:05
Sajtos zabpehelytallér-update1
... egészet. Diónyi golyókat formázni, majd kilapítani, tepsibe rakni és megsütni.
...
2008-12-21 21:21:17
huszárcsók
... v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletb...
2008-12-11 00:34:15
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, lisztben elkeverjük, reszelőn szokta, masszát érdemes, ütésnemálló tokban, központi egység, turmixkeverőbe teszel, félcsészényi lisztet, krumplit nagy, levét leönteni, többi hozzávalót, pépből 1-2evk-nyit, diót durvára, citromot alaposan, sütőt 180-200, vajat habosra, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, erősen sózott, túlontúl sötét, gesztenyemasszát, narancsgerezddel, zabpehelytallér, burgonyapréssel, szódabikarbónát, nagyságrenddel, turmixkeverőbe, arányeltolódás, hozzávetőleges, szerecsendiót, csomómentesre, bonyolultsága, narancshéjjal, táplálkozóké, frissítésére, folyamatosan, félcsészényi, megszokásnak, sertéshúsból, tojásfehérje, előkészítése, baracklekvár, előkészített, tojássárgája, almareszelőn, tejszínhabot, bekapcsolni, ütésnemálló, ínyenceknek, leforrázzuk, porcukorral, mélyhűtőben, bemetszések, üvegpoharak, dermeszteni, természetes, pihentetjük, helyezkedik,
© 2013 TVN.HU Kft.