|
|
|
... sütéshez olaj vagy zsír.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a darát, a sót majd folyamatosan kevergetve hozzáadni a vizet, csomómentesre keverni. Az almát m... |
2009-02-21 13:16:22 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók -nálunk, 8 főre:
1,5 kiló krumpli
2 tojás
pár deci tej
15-20 deka liszt
só
bors
olaj a kisütéshez
A krumplit meg kell pucolni :D, majd lereszelni. Ha az almareszelőn, akkor "szálkás" süni lesz a végén, Buddy azon a reszelőn szokta, ahol a szerecsendiót is kell.
Ezek után 10 perc pihi.. nem, a krumpli nem igényli, de Te ... |
|
2009-02-05 18:07:25 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral, narancshéjjal, és a likőrrel. Az így előkészített masszát hűtőben pihentetjük, majd burgonyapréssel áttörjük. Ennek hiányában a masszát érdemes mélyhűtőben dermeszteni, majd lereszelni. Üvegpoharak aljába kevés tejszínhabot és Nutellát teszünk. Rászórjuk a gesztenyemasszát, majd ismét Nutellát és tejszínhabot töltünk a pohárba. Csokoládéforgáccsal, narancsgerezddel, r... |
2009-02-02 01:23:15 |
|
|
|
|
|
|
... vizen, hiszen vas... Egyébként e bemetszések léte gyártástechnológiai okokra vezethető vissza, gyakorlati hasznuk nincs. Sőt, ha szükséges a nő rögzítése, ajánlatos ezeket lecsípni, lereszelni stb. A nő 1 (bé;l)csatornás. MOS, de ha megkérik, vasal is. Felső végén egy ütésnemálló tokban helyezkedik el a központi egység. E központi egység bonyolultsága változó, általában fordította... |
|
2009-02-01 14:29:37 |
|
|
|
|
|
|
... önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.
22. Pogácsához reszelt sajt készítése: Legkönnyebb akármilyen sajtot úgy lereszelni, ha a turmixkeverőbe teszel egy félcsészényi lisztet és ugyannyi sajtot kis darabokban. Ez pár pillanat alatt olyan lesz, mint a liszt és kitűnően le van reszelve!
23. A hasábbur... |
|
2009-01-16 16:58:00 |
|
|
|
|
|
|
Krumplibaba
Hozzávalók:
Kb 1 kg krumpli
3dl kefír
liszt
3-4 evk. olaj
1-2 tojás
Elkészítés:
A krumplit nagy lyukú reszelő lereszelni, sózni, 5 perc után a levét leönteni, bele a többi hozzávalót és annyi lisztet, hogy kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Serpenyőben olajat forrósítani, a pépből 1-2evk-nyit rak... |
2008-12-22 09:26:05 |
|
|
|
|
|
|
... egészet. Diónyi golyókat formázni, majd kilapítani, tepsibe rakni és megsütni.
... |
2008-12-21 21:21:17 |
|
|
|
|
|
|
... v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletb... |
2008-12-11 00:34:15 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|